Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1756

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Μόδα του Τατουάζ και οι παρενέργειες...

Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ακολουθούν με κλειστά μάτια και χωρίς ενημέρωση για τις πιθανές βλάβες, που κρύβει για την υγεία των ανθρώπων το λεγόμενο τατουάζ. Άνδρες, γυναίκες, ακόμα και μικρά παιδιά καταγίνονται σε αυτή τη νέα μόδα της λεγόμενης δερματοστιξίας παραλλάσσοντας τα κορμιά τους με κάθε είδους εικόνες ανθρώπων και ζώων ή σχήματα με έννοια του κάθε ειδικού.

Και μόνο το γεγονός ότι η Χημική Σύσταση των ανόργανων χρωστικών ουσιών προκαλούν παρενέργειες, θα έπρεπε το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει, προκειμένου να προστατέψει την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα οι χρωστικές ουσίες, που χρησιμοποιούν οι ειδικοί τεχνίτες, όπως οι σιδηρομαγνητικές ουσίες, το Αλουμίνιο του κοβαλτίου, το οξείδιο του σιδήρου, το διοξείδιο και υδροξείδιο του σιδήρου, το ένυδρο και θειικό σίδηρος, ο άνθρακας, το οξείδιο του χρωμίου, το μαγνήσιο, ο θειούχος υδράργυρος, το οξείδιο του τιτανίου και το θειούχο κάδμιο προκαλούν λοιμώξεις και προβλήματα υγείας σε πολλές περιπτώσεις.

Τα προβλήματα εκτός από την τοξικότητά τους δημιουργούν και περιπτώσεις επικίνδυνης δερματοπάθειας καρκίνου.

Στη σχετική βιβλιογραφία υπάρχουν πληθώρα περιπτώσεων προσβολής από τα χρησιμοποιούμενα μη επαρκώς αποστειρωμένα εργαλεία περιστατικά μόλυνσης από μικρόβια όπως σταφυλόκοκκο, ηπατίτιδα, AIDS, ακόμα και λέπρα.

Υπάρχουν δυστυχώς νέοι και νέες, που χάριν της πρωτοτυπίας και του μιμητισμού καταφεύγουν επί πληρωμή στο τατουάζ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις παραπάνω παρενέργειες, γιατί απλούστατα κανείς δεν τους το είπε η δεν αντέδρασε η οικογένεια, αφού και αυτή συνήθως δεν είναι ενημερωμένη. Επισημαίνουμε, ούτε και το Σχολείο… Η ίδια, ως άνω έρευνα, καταγράφει ότι το 28% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ, μέσα στους πρώτους μήνες προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτό γιατί αντελήφθησαν το κακό που δημιούργησαν με την απερίσκεπτη πράξη τους στο φυσικό σώμα τους ή το βρήκαν εμπόδιο στην επαγγελματική τους ανέλιξη. Το σβήσιμο του τατουάζ διαρκεί πάνω από μία δεκαετία και απαιτεί θυσίες χρήματος, χρόνου και υπομονής, τα οποία όμως αξίζει να τα θυσιάσει κανείς, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Η Ελληνική Πολιτεία, τα Σχολεία και η Οικογένεια, οφείλουν να προστατέψουν τους νέους από το νέο μοντερνισμό που κτυπάει την πόρτα μας, λόγω και του πολυπολιτισμού, που μας έρχεται από την Αφρική του AIDS και την Ασία της Λέπρας...Υπάρχει Κορίνθιος Βουλευτής, που θα πάρει στα σοβαρά το θέμα και θα το φέρει στη Βουλή;





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Υπάρχουν Επιτροπές Τουρισμού στο Νομό μας;

Μπορεί να είναι κουραστικό να επιμένουμε στο θέμα της προσπάθειας ανάπτυξης τουριστικού ρεύματος και αξιοποίησης του σχετικού θησαυρού της Κορινθίας, αλλά εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια μέχρι να φιλοτιμηθούν ή ενεργοποιηθούν οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες Πελοποννήσου και Κορινθίας πάνω στο υπόψη θέμα.

Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που αρχίσαμε να προβάλλουμε το θέμα από την εφημερίδα μας. Μετά από κάποιες παρεμβάσεις της εφημερίδας μας, είχαμε δει κάποια κίνηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τουλάχιστον στο προσκήνιο δεν είδαμε ούτε ακούσαμε κάτι σχετικό από την Νομαρχία και τους Δήμους του Νομού μας.

Δεν είδαμε να διοργανώνεται μία Γενική Σύναξη πόλεων και Δήμων, στην οποία μετά από διάλογο να αποφασιστεί ένας Στρατηγικός Τουριστικός Προγραμματισμός, που θα υλοποιήσει με θρησκευτική ευλάβεια μία ευέλικτη και δραστήρια Επιτροπή.

Μέχρι σήμερα ακούσαμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα γνωστά τετριμμένα λόγια, με ελαφρά βελτιωμένη ατομική προσπάθεια στελεχών, τα οποία πολύ φοβόμαστε θα έχουν την τύχη προηγουμένων ατελέσφορων προσπαθειών. Θα παραμείνουν στην καλή πρόθεση, χωρίς το “διά ταύτα”. Ενθυμήθηκα και αναζήτησα δικό μας δημοσίευμα πριν από πέντε χρόνια. Γράφαμε τότε: «Η πρόσφατη πρωτοβουλία της Αθηναϊκής εφημερίδας “δημοκρατία”, που διοργάνωσε και κουβάλησε 150 άτομα με μονοήμερη εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Φενεού και τη Λίμνη Δόξα, δείχνει το δρόμο και είναι σαν να καλεί σε εγερτήριο σάλπισμα τους Αυτοδιοικητικούς και τους Επιχειρηματίες, που τα περιμένουν όλα από τους άλλους…» Θα μου πείτε και τι έγινε, ήλθαν μερικά πούλμαν εκδρομικά, σωθήκαμε; Εδώ είναι το θέμα. Όταν ψάχνεις με το τηλεσκόπιο να βρεις πελάτες στο ορεινό χωριό σου, η προβολή του τόπου σου θα φέρει το ποθούμενο και θα γίνει με την πάροδο των ετών σημείο αναφοράς των εκδρομέων της Αθήνας. Λίγο είναι; Αν αυτό πιστεύετε, ρωτήστε πως αισθάνονται μερικοί Κατασηματάρχες του Φενεού από τη παραπάνω Εκδρομή των Αθηναίων ή ακόμη χειρότερο γυρίστε τη σκέψη σας, πόσα Σχολεία της Κορινθίας δεν έχουν επισκεφτεί τις ενδιαφέρουσες ομορφιές του Φενεού, ενώ πηγαίνουν εκδρομή σε άλλες περιοχές, σε άλλους Νομούς.

Εμείς από τη μικρή μας έπαλξη, τη “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”, δεν θα πάψουμε να επιδεικνύουμε το ενδιαφέρον μας επαναφέροντας το θέμα γιατί έχουμε τάξει, ως αρχικό σκοπό, την προώθηση και προστασία των συμφερόντων των συμπολιτών μας… Είμαστε σε λάθος δρόμο;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ο Επικυρίαρχος της Τουρκίας με την ψήφο του Λαού…


Πριν από τρία περίπου χρόνια γράφαμε: «Την απολυταρχική συγκέντρωση όλων των ανωτάτων δημοσιών αξιωμάτων επιχείρησε και πέτυχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με την «χρυσή» ευκαιρία που του έδωσε το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, γράφει σε άρθρο του ο Δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης, ο οποίος, ως γνήσιος τουρκολόγος, έχει πάρε από κοντά τα έργα και τις ημέρες του Τούρκου Προέδρου και του αποδίδει τις πραγματικές προθέσεις, αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις για την χώρα μας.

Έτσι, μετά την ανάληψη της Τουρκικής Προεδρίας, που έγιναν κάτω από συνθήκες τρόμου, προχώρησε στην αυτοπροαγωγή του στο αξίωμα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στη συνέχεια του Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών και της ΜΙΤ, τώρα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και όπως ανακοινώσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, στον Ερντογαν ανατίθεται και η ηγεσία της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος γίνεται τώρα και ο… Αρχιμουφτής της Τουρκίας, ή καλλίτερα του… Ερντογανιστάν!

Μετά από αυτό δεν αποκλείεται να ανακηρύξει τον εαυτό του και… Μέγα Πλανητάρχη, ενώ το αξίωμα του Χαλίφη όλων των μουσουλμάνων το έχει στο τσεπάκι.

Είναι πια δεδομένο και δεν αρκεί για ένα Ερντογάν… μαινόμενο!

Δεν είναι βέβαιο, αν εμείς οι Έλληνες έχουμε ανάγκη σήμερα από έναν Ερντογάν, που σχίζει κατά βούληση όλες τις Διεθνείς συμφωνίες και γράφει στα παλαιά των υποδημάτων του τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και τους μεγάλους του «Παιχνιδιού» Ρότσιλντ και Ροκφέλερ. Κάτι μας λέγει ότι μάλλον του την έχουν στημένη γιατί παραπήραν τα μυαλά του αέρα και , ως ημέρες, γίνεται πιο ανεξάρτητος και ανεξέλεγκτος. Θα τον αφήσουν να γίνει υπερδύναμη και να συμμαχήσει με τη Ρωσία, που και με τον Πούτιν δεν συμφωνεί απόλυτα; Κάτι δεν μου στέκει καλά στο όλο σκεπτικό…».

Μετά από τόσα χρόνια, έρχονται τα σημερινά γεγονότα με τις 168 πυρκαγιές μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και μας προβληματίζουν οι ανοχές τους εκάστοτε Κυβερνήσεων, που έχουν αφήσει την Ελλάδα στο έλεος του Θεού, κατά το « μπάστε σκύλοι και αλέστε». Για δεύτερη φορά μας την έκαναν οι άσπονδοι φίλοι μας και οι ΜΚΟ πεμπτοφαλαγγίτες, που πριμοδοτούν με τις παρεμβάσεις τους την απελευθέρωση συλληφθέντων, ακόμα και κατασκόπων…






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Αποκάλυψη Πενταπόσταγμα για εμπρησμούς…


Τεράστια πύρινα μέτωπα κατακαίνε τη χώρα. Ο κρατικός μηχανισμός έχει φτάσει και ξεπεράσει τα όριά του.

Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη. Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην οργάνωση του κράτους, αλλά αυτά δεν αρκούν όταν έχεις απέναντί σου ένα φυσικό φαινόμενο τέτοιας έκτασης. Τις τελευταίες μέρες δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες που χάσαμε.» Ωστόσο η κατάσταση αυτή σε μια χρονική περίοδο όπου και στην γειτονική χώρα επίσης καίνε φωτιές, τις οποίες μεγάλη μερίδα του Τύπου αποδίδει στην Αθήνα, σε συνδυασμό με την ακόλουθη φράση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και ορισμένα γεγονότα σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, γεννά τουλάχιστον υποψίες. «Εύχομαι να μην χρειαστεί και πέραν της πρόληψης να εμπλακούμε και αλλού, είμαστε όμως καθ’ όλα έτοιμοι να το κάνουμε με προσωπικό και μέσα», είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Πέμπτης ο ΑΓΕΕΘΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κω έγινε γνωστό πως άτομο εντόπισε 2 Γερμανούς τουρίστες κοντά σε εστία πυρκαγιάς που όταν ρωτήθηκαν τι γύρευαν εκεί έσπευσαν να φύγουν.

Τις ίδιες δε ημέρες, Γερμανίδα οδηγός τουριστικού λεωφορείου ιδιωτικής επιχείρησης, φωτογράφιζε ακτές στο Μαρμάρι. Είναι γεγονός πως πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συλληφθεί τουρίστες κυρίως γερμανικής υπηκοότητας που έχουν παραδεχθεί πως είχαν χρηματιστεί από αγνώστους στη γειτονική Τουρκία για να κινούνται στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου διενεργώντας συλλογή φωτογραφιών εγκαταστάσεων ευαίσθητων για την εθνική ασφάλεια.

Η όλη αυτή υποψία και πληροφορίες θυμίζουν έντονα καταστάσεις όπως του καλοκαιριού του 1998 όταν συνελήφθη ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ. Στο δωμάτιό του είχαν βρεθεί φωτογραφίες από τα καμμένα δάση της Κέρκυρας και των Γκρίζων Λύκων.

Όλα αυτά λίγες ημέρες αφότου είχε γνωστοποιηθεί η έκθεση για το σκάνδαλο Σουσουρλούκ που επιβεβαίωνε μεταξύ άλλων την διασύνδεση Γκρίζων Λύκων και ΜΙΤ.

Άλλη περίπτωση ήταν εκείνη του επίσης Γκρίζου Λύκου Χαλούκ Κιρτσί, που το 1988 είχε δηλώσει σε τουρκικό τηλεοπτικό δελτίο ότι «Εμείς κάψαμε και τα ελληνικά δάση». Ουδείς από το επίσημο τουρκικό κράτος δεν τόλμησε να τον διαψεύσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια