Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1753




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ




Τοιχογραφία με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου
    

Στην τοιχογραφία που δημιουργεί η Σχολή Καλών Τεχνών στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου για λογαριασμό του δήμου Κορινθίων, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και των δράσεων “ΜΟΡΙΑΣ21” του Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου με την ΤΕΜΕΣ και το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” με , ξενάγησε πριν από λίγη ώρα δημοσιογράφους που πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Πελοπόννησο ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρο Ζαχαριά.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε η απελευθέρωση του κάστρου της Ακροκορίνθου αλλά και η μάχη στα Δερβενάκια στην εξέλιξη της Επανάστασης, στον ηγετικό ρόλο του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τον οποίον και θα απεικονίζει η τοιχογραφία, στην Αρχαία Κόρινθο ως πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας αλλά και στον σταθερό προσανατολισμό της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη των ιστορικών αυτών γεγονότων. Η τοιχογραφία ξεκίνησε την Τρίτη. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη το γραμμικό σχέδιο της και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες από σήμερα. Σύμφωνα με την Επιμελήτρια της Καλών Τεχνών κυρία Χατζησάββα, λόγω των ειδικών τεχνικών που πλέον χρησιμοποιούνται, ο χρόνος ζωής της τοιχογραφίας μπορεί να φτάσει και τα 20 έτη.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από την κυρία Χατζησάββα να πραγματοποιήσει μια μικρή έρευνα στην πόλη ώστε να προτείνει και άλλα σημεία που μπορούν να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις. Η πρόταση έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη χαρά με την κυρία Χατζησάββα να τονίζει την αγάπη του Δημάρχου στην Τέχνη και την υψηλή αισθητική που τον διακρίνει, χαρακτηριστικά τα οποία όχι μόνο επιτρέπουν την υλοποίηση των έργων αυτών αλλά αυξάνουν και τον αριθμό τους , μεταμορφώνοντας σημεία των πόλεων και παράλληλα διδάσκοντας. Το presstrip “ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ” περιλαμβάνει έναν ακόμα σταθμό στην Κορινθία, τα Δερβενάκια, την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 17:30 το απόγευμα.





Παρακολουθείστε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων
 

    
Διαθέσιμες από την ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων www.korinthos.gr σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν Live ή και σε μεταγενέστερο χρόνο είναι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Μπείτε στην ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων www.korinthos.gr Πατήστε την ένδειξη live streaming (βρίσκεται στην κίτρινη φάσα στα δεξιά της αρχικής σελίδας) Κατόπιν υπάρχουν 2 επιλογές:

Αν η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη ,παρακολουθήστε Live από τον συγκεκριμένο χώρο (https://www.korinthos.gr/simmetexo-live-council /?fbclid=IwAR2zKHyVIlTmncwOGJ JfQbFEtyji56lHenk80vLhKRrXUzX cVbIkT_3xqes ) Αν η συνεδρίαση έχει ολοκληρωθεί επιλέξτε «ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ» ( https://www.korinthos.gr/ simmetexo-youtube-channel/ ) Οι συνεδριάσεις είναι διαθέσιμες και στο κανάλι του Δήμου Κορινθίων στο YouTube : https:// w w w . y o u t u b e . c o m / c h a n n e l / UCzeWWkWfpLOnlPtsg4s21Mg 

Για να δείτε την τελευταία συνεδρίαση, της 14ης Ιουλίου 2021, με κύριο θέμα την αγορά οικοπέδου για αθλητικές δραστηριότητες Σε Συνοικισμό, Νεάπολη, Καλλιθέα, εδώ:

https://youtu.be/DAqWLR2PFXw






Υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά του οικοπέδου για την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων
  


Στην αγορά του οικοπέδου των 26 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Συνοικισμού προχωρά η δημοτική αρχή μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τρίτης.

Ο χώρος, όπως τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, είναι ο πλέον κατάλληλος από άποψη θέσης και δυνατοτήτων ώστε να φιλοξενήσει ένα πλήρες, άρτιο και σύγχρονο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων το οποίο σήμερα λείπει από το Δήμο Κορινθίων και με την ολοκλήρωσή του θα καλύψει τις πολύ μεγάλες ανάγκες των παιδιών μας και βεβαίως των σωματείων που σήμερα ασφυκτιούν στην περιοχή Συνοικισμού, Νεάπολης, Καλλιθέας.

Η τιμή για την οποίαν έγινε πολύς λόγος και στην οποίαν με επιχειρήματα που στερούνται βάσης πάτησαν 7 σύμβουλοι της μειοψηφίας για να καταψηφίσουν, είναι συμφέρουσα δεδομένου ότι πρόκειται για ένα οικόπεδο στην πλέον ευνοϊκή θέση αφού εξυπηρετεί τρεις περιοχές ενώ εκεί επίκειται και η κατασκευή οδικού κόμβου που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση αλλά και ένα οικόπεδο με την πλέον συμφέρουσα τιμή αγοράς αφού η αξία του σύμφωνα με την εκτίμηση που κατατέθηκε υπόψιν των συμβούλων υπερβαίνει το τελικό ποσό αγοράς.

Το ποσό, μειωμένο κατά 100.000 ευρώ, προέκυψε μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση του Δημάρχου ο οποίος σταθερά κινείται κ ενεργεί για το συμφέρον των πολιτών και την πρόοδο του τόπου στον οποίον ζουν. Όλοι οι σύμβουλοι με τις θέσεις και την ψήφο τους ανέλαβαν την ευθύνη τους. 18 ψήφισαν υπέρ ενός έργου που θα δώσει ανάσα στην νεολαία κ τον αθλητισμό. Ο κ.Πνευματικός , ο κ.Σταυρέλης και οι σύμβουλοι των παρατάξεων τους καταψήφισαν την αγορά προτείνοντας χρονοβόρες ενέργειες και προχωρώντας σε λόγους προεκλογικούς άκρως ανεπίκαιρους.

«Ως δημοτική αρχή προχωρούμε στην αγορά και κατόπιν στην κατασκευή ενός έργου που ο συνοικισμός η Καλλιθέα και η Νεάπολη έχουν ανάγκη. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας σχεδιάζουμε κ υλοποιούμε.

Εμείς δεν λειτουργούμε με γνώμονα το εκλογικό συμφέρον. Δουλεύουμε για τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν το παρόν και το μέλλον του τόπου που ζουν , εργάζονται, ονειρεύονται κ μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Τον τόπο μας!

Η υπεύθυνη στάση και ψήφος των 18 δημοτικών συμβούλων είναι πολλά υποσχόμενη για τα επόμενα σημαντικά θέματα που θα έρθουν για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο και την πρόοδο στο δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.





Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στον Δήμο
  


Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με το Τμήμα Κοιν. Προστασίας του Δήμου Κορινθίων διοργανώνουν δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας.

Οι μετρήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 30/07/2021, στα Γραφεία του Τμήματος Κοιν. Προστασίας του Δήμου Κορινθίων Πυλαρινού 67, Κόρινθος και ώρες 10:30 έως 13:30 υπό την ιατρική επίβλεψη του κ. Λάσκου Δημητρίου, Ρευματολόγος.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο/α τηλέφωνο/α:2741362120 και 2741362113 και ώρες 08:00 έως 15:00 καθημερινά.

Η είσοδος για την δράση είναι ελεύθερη για όλους Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr w w w . f a c e b o o k . c o m / osteocaregrhttp://www.youtube.c o m / u s e r / O s t e o p o r o s i s G R www.twitter.com/Osteocaregr 
Τηλ. Επικοινωνίας ΕΔΔΥΠΠΥ: 210 8067888, email: info@eddyppy.gr , URL: www.eddyppy.gr w w w . f a c e b o o k . c o m / Ε Δ Δ Υ Π ΠΥ-146541628794804/ https:// w w w . y o u t u b e . c o m / c h a n n e l / UCWPrNa641bAF9RBNYXSVaTg



    
  






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Άγιοι Θεόδωροι:
Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Περιφερειακό δρόμο
  

Τα έργα θα έχουν διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κίνησης οχημάτων Από εχθές έχουν ξεκινήσει τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την ανάδοχο εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο ΛουτρακίουΠεραχώρας Αγίων Θεοδώρων και το υπουργείο Υποδομών.

Λόγω των εργασιών έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον Περιφερειακό Δρόμο Αγίων Θεοδώρων στο ύψος του Γηπέδου Αγίων Θεοδώρων, περιοχή Καμινάκι (έως τον κόμβο Σιαγγανά).

Έχουν τοποθετηθεί οι ειδικές σημάνσεις για να προσέχουν οι οδηγοί που περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία.

14 hours ago korinthosTV






Γήπεδο Αγίων Θεοδώρων: Επιτέλους μπήκαν οι υπογραφές για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης
  


4 hours ago korinthosTV Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας βρέθηκε σήμερα στο Δημοτικό κτίριο των Αγίων Θεοδώρων και ολοκλήρωσε τις τυπικές διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών – Προανήγγειλε και τις υπογραφές για τον Βιολογικό της πόλης Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των ανθρώπων του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας των Αγίων Θεοδώρων, πήρε “σάρκα και οστά” σήμερα, αφού ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες διαδικασίες για την επισκευή του γηπέδου που καταστράφηκε από την κακοκαιρία του “Γηρυόνη” τον Νοέμβριο του 2019.

Η συμφωνία του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο, είναι του ποσού των 300.000 ευρώ.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας κατά της ομιλία του, προανήγγειλε ότι σε 10 ημέρες θα μπουν και οι υπογραφές για την έναρξη λειτουργίας του Βιολογικού στην πόλη μας, έργο που θα ξεπεράσει τις 900,000 ευρώ.

Στο κτίριο της Δημοτικής ενότητας Αγίων Θεοδώρων βρέθηκαν σήμερα, ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άρης Κωνσταντής και ο Πρόεδρος μαζί με αρκετά μέλη του Δ.Σ της ομάδας ποδοσφαίρου καθώς και άλλοι περιφερειακοί Σύμβουλοι




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
  


Λουτράκι, 19 Ιουλίου 2021 
Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13 Ιουλίου 2021) και τη συνεδρίαση της επιτροπής διαπραγμάτευσης (14 Ιουλίου 2021), οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν, όλοι μαζί, για να συζητήσουν τα πεπραγμένα αυτών των συνεδριάσεων.

Το θέμα που απασχόλησε κυρίως το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήταν οι άδειες εμπορίας και εμφιάλωσης νερού. Διαπιστώθηκε ότι η δημοτική αρχή, με πρωτοστάτη τον Δήμαρχο, αρνείται να δημιουργήσει ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, αλλάζοντας τον κανονισμό εμπορίας που έχει καθολική ισχύ, αλλά αντιθέτως προσπαθεί να προσφέρει εκδούλευση στον εκάστοτε επενδυτή, χωρίς να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες που να εξασφαλίζουν την ορθότητα και τη διαφάνεια των επενδύσεων. Το γεγονός ότι το θέμα είχε εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εντελώς πρόχειρα, αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να ασκήσει διοίκηση. Δυστυχώς, ανεπάρκεια και στα ελάχιστα… Η επιτροπή διαπραγμάτευσης συνεδρίασε την επόμενη του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τον τόπο μας, η συνεδρίαση αυτή αποτελεί μία μαύρη σελίδα, πλήττοντας κατάφορα τους θεσμούς αυτού του Δήμου. Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας ανέγνωσε ένα κείμενο πέντε σημείων που θα αποτελούσε την αρχή της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας στο Καζίνο, καίτοι έχουμε θίξει επανειλημμένα, σαν αντιπολίτευση. Όλα αυτά τα σημεία εμείς τα θεωρούμε προαπαιτούμενα και αδιαπραγμάτευτα. Ο Πρόεδρος της Τουριστικής Α.Ε., ως αυτοκράτορας που αντιλαμβάνεται την ανεπάρκειά του, εργαλειοποίησε τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας, επιτρέποντάς του να τον υποκαταστήσει σε ρόλο πραίτορα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κυριάρχησαν στιγμές ιδιαίτερης έντασης με ευθείες λεκτικές επιθέσεις του νομικού συμβούλου εναντίον των επικεφαλής των παρατάξεων, ως μη όφειλε βεβαίως.

Μετά από όλα όσα διαδραματίστηκαν θεωρούμε μονόδρομο την αποπομπή του συγκεκριμένου νομικού συμβούλου από την εταιρεία.

Επιπλέον, είναι σαφές ότι απευθύνουμε μομφή προς τον κύριο υπαίτιο της κατάστασης που επικράτησε, τον Πρόεδρο της Τουριστικής και Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρακολουθούσε άβουλα και σιωπηρά, επιτρέποντας, ουσιαστικά, στον νομικό σύμβουλο να τον υποκαταστήσει με τον πλέον άκομψο τρόπο. Πολιτικές πρακτικές χειρίστου είδους.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα συνεχίσουμε και θα αναπτύξουμε λεπτομερώς τα θέματα που προαναφέρθηκαν.

Είναι κατανοητό ότι, σε πολιτικό επίπεδο, οι δημοτικές παρατάξεις έχουν διαφορές, αλλά υπό το βάρος της ιστορικής ευθύνης, που μας χτυπά την πόρτα, τις παραμερίζουμε αφού προέχει για εμάς η προσπάθεια να πετύχουμε προς όφελος του τόπου και της όποιας δημοτικής αρχής, που θα εκλεγεί σε δύο χρόνια, να μην παραλάβει καμένη γη.

Είναι προφανές ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Όμως, ως εκ του αποτελέσματος, ένας Δήμαρχος Γκιώνης φέρνει την καταστροφή.

Οι επικεφαλής:

Πρωτοπαππά Μαρία 
Λογοθέτης Κωνσταντίνος 
Καραπανάγος Ιωάννης 
Ζερβός Κωνσταντίνος 
Βασιλείου Δημήτριος






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




Δυνατότητα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα στο Δήμο μας
  


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης έχοντας ως κύριο μέλημα την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην τοπική κοινότητα, ανακοινώνει την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα, δωρεάν για όλους τους δημότες του Δήμου. Διεπιστημονική ομάδα η οποία στελεχώνονται από ψυχολόγο και κοινωνικούς λειτουργούς αναλαμβάνει υποστηρικτικά τη διαχείριση κρίσεων μέσα στην οικογένεια, όπως προβλήματα στην επικοινωνία, επίλυση συγκρούσεων, πένθος, διαζύγιο, βία, προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις, απώλεια εργασίας.

Μέσα από εξειδικευμένες εφαρμογές και μεθόδους αντιμετωπίζονται ποικίλες ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες και κάθε είδους προβλήματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και συμπαράσταση σε δεκάδες άτομα και οικογένειες που χρειάζονται υποστήριξη.

Η υπηρεσία παρέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο 2743360221.





Ενισχύουμε το Δήμο με 3 Νέα Ημιφορτηγά
  


Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού στόλου οχημάτων, καθώς και η προστασία τους σε έναν κλειστό και προφυλαγμένο χώρο αποτελεί βασικό στόχο και δέσμευση για την Δημοτική Αρχή.

Έτσι λοιπόν μετά την δημιουργία ενός δημοτικού χώρου στάθμευσης των δημοτικών οχημάτων και την αγορά ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου, ο Δήμος μας παρέλαβε τρία καινούργια ημιφορτηγά τα οποία θα καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των υπηρεσιών μας.

Συνεχίζουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες (τις οποίες όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε), την προσπάθεια για αναβάθμιση των αναγκαίων δημοτικών υποδομών προς όφελος των κατοίκων του τόπου μας








ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΙΑΤΟ-ΣΟΥΛΙ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΡΓΑ
  


Καλούμε τους οδηγούς που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό ΚΙΑΤΟ-ΣΟΥΛΙ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν πιστά τη σηματοδότηση και τις οδηγίες των εργατών.

Το έργο που εκτελείται αφορά την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως, είναι για πάντα.






Ανοχύρωτη πόλη κατάντησε η πρωτεύουσα της Δυτικής Κορινθίας, το Κιάτο

  


-Ανοχύρωτη πόλη κατάντησε η πρωτεύουσα της Δυτικής Κορινθίας, το Κιάτο, από τις επιθέσεις των αθιγγάνων, των Ευρωπαίων πολιτών, όπως τους αποκαλεί ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Η ανυπαρξία και ανικανότητα της Δημοτικής αρχής είναι πλέον εμφανής. Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει επί μια [10] ετία και πλέον, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν στην περιοχή μας οι αθίγγανοι που σημειωτέων, με την ανοχή της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν εγκατασταθεί σε πλατείες, εκκλησίες, αλσύλλια, αθλητικούς χώρους κ.λ.π.

-Την Τετάρτη 14-7-2021 αθίγγανος εισέβαλε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, έσπασε την τζαμαρία και επετέθη με φαλτσέτα σε νοσηλευτή με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο χέρι.

-Πρωινές ώρες της [16-9-2020] αθίγγανοι προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα της πόλης, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

-Σε άλλο κατάστημα της πόλης και αφαίρεσαν το πορτοφόλι του καταστηματάρχη με σημαντικό χρηματικό ποσό. Με ανάρτησή του στο Fb συμπατριώτης μας καταγγέλλει διάρρηξη του αυτοκινήτου του και κλοπή χρημάτων, τροφίμων και τηλεφώνου.

-Πρόσφατα είχα δημοσιεύσει κείμενο με το κατάντημα του Δήμου Σικυωνίων, σε ζητήματα καθαριότητας, «δράσης» των αθιγγάνων που αφαιρούν χρηματικά ποσά από περαστικούς σε πλατείες και τραυματισμούς συμπολιτών μας από επιθέσεις αδέσποτων ζώων.

-«Βρομιά παντού –αθίγγανοι [χωρίς ρατσιστική διάθεση] σε πλατείες, αλσύλλια, Σχολεία, παραλίες κ.λ.π. και επικίνδυνα για την προστασία της υγείας των πολιτών αδέσποτα ζώα, που κανένας δεν ενδιαφέρεται για την τύχη τους.

-Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, στο αλσύλλιο του ΚΤΕΛ της πόλης του Κιάτου, έχουν εγκατασταθεί στο αλσύλλιο 30/50 αθίγγανοι, σε [24]ωρη βάση, που μετακινήθηκαν από την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας, ημέρα και νύχτα, και το χρησιμοποιούν ως υπνωτήριο, τουαλέτα, πλυντήριο κ.λ.π. με σοβαρά προβλήματα, πέραν από τις αντιαισθητικές καταστάσεις, για την δημόσια υγεία.

-Όλοι οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση, γιατί πέραν των άλλων, σε μια πολύ δύσκολη εποχή οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκύπτουν πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και προστασίας των κατοίκων».

-Οι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες και οι αρμόδιες αρχές έχουν πλέον τον λόγο.

ΚΙΑΤΟ 17 - 7 - 2021 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια