Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1753

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ


Την Ομηρία του αιώνα ακολουθεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας!...

Διάβασα τυχαία το παρακάτω άρθρο με τον ίδιο τίτλο, που δημοσιεύθηκε προ τριετίας: «Την ώρα που εξετάζονται προσεκτικά οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας, ο Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρές εσωτερικές πιέσεις. Κατά τη διάρκεια των σημερινών δηλώσεών του, ο κ. Ζάεφ έστειλε«μήνυμα» στον πρόεδρο της χώρας αλλά και την αντιπολίτευση σχετικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα του ονόματος. «Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ να είναι προσεκτικοί στις ανακοινώσεις που εκδίδουν και να βοηθήσουν τους πολίτες να εκφραστούν στο δημοψήφισμα». Την Τρίτη, ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ άσκησε έντονη κριτική στον Ζάεφ, λέγοντας ότι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό, δεν μπορεί να λυθεί τηλεφωνικά και δεν είναι δυνατό να το χειριστεί κάποιος ως προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών» τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου του Ιβάνοφ, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ στον τηλεοπτικό σταθμό Telma. Ο Ζάεφ τόνιζε ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το ονοματολογικό σε δημοψήφισμα θα έχει ως συνέπεια την επιστροφή στην απογοήτευση, στον ριζοσπαστισμό, στον ψευτοπατριωτισμό και στον εθνικισμό.

Την ίδια ημέρα – Τρίτη - Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «καλή συμφωνία» με την ΠΓΔΜ, erga omnes, μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Υπάρχει συμφωνία, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση και η ονομασία είναι erga omnes που θα κατοχυρωθεί με συνταγματική αναθεώρηση από το γειτονικό κράτος, όπως ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «καλή συμφωνία».

«Τα νέα είναι καλά. Καταλήξαμε σε συμφωνία για ένα θέμα που μας απασχολεί χρόνια για τη διαφορά με την ονομασία. ΄Εχουμε συμφωνία, η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική πλευρά.

Εθνική γραμμή επί δύο δεκαετίες. Erga omnes και αλλαγή συντάγματος. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε συμφωνία που προβλέπει τις αλλαγές στο Σύνταγμα πέρα από την ονομασία και τις αλυτρωτικές αναφορές. Σημαντικότερο είναι ότι κατοχυρώνεται ιστορική κληρονομιά και παρακαταθήκη αρχαίας Μακεδονίας που στο παρελθόν προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν. Θετική εξέλιξη, η συμφωνία προβλέπει ότι θα τεθεί σε ισχύ αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει δύο προϋποθέσεις… Όλα τα δέχθηκε ο Πρωθυπουργός, αλλά αν δεν κάνει δημοψήφισμα όπως και οι Σκοπιανοί, θα αποτελέσει όνειδος Πρωθυπουργού της χώρας για το ξεπούλημα στους Ιστοριοπειρατές…». Ένας Πρωθυπουργός, μόνος, παρέσυρε τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΣΑ – ΑΝΕΛ, στην υπερψήφιση της μειοδοσίας και τολμά να είναι ακόμη στο προσκήνιο;.




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


ΜΚΟ φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα νησιά και ενημέρωναν τους Τούρκους…

Πηγή: el.gr 19 Ιουλίου, 2021:

Πόσοι ασχολούνται με την κερκόπορτα που άνοιξε διάπλατα;;; Την αποκάλυψη κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών αλλά και κατασκοπείας έκανε γνωστή με συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, ο υποστράτηγοςΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Ντουρουντούς. Όπως είπε το κύκλωμα «λειτουργώντας κατ’ επίφαση ανθρωπιστικά, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, αλλά και με τη χρήση συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία μεταναστευτικές ροές, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα». ΕΠΟΜΕΝΩΣ έδιναν απόρρητες πληροφορίες για πράγματα που δεν θα έπρεπε να ήξεραν οι Τούρκοι.

Για συμμετοχή στο κύκλωμα κατηγορούνται τέσσερα μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα ένας Νορβηγός, ένας Αμερικανός και δυο Βρετανοί. Επίσης κατηγορούνται έξι ακόμα άτομα καταγωγής Συρίας και Αφγανιστάν. Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που παραπέμπεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για τα αδικήματα της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, της κατασκοπείας, της δυσχέρανσης ερευνών των ελληνικών αρχών, καθώς και για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η οργανωμένη δράση ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω των νησιών του ΒΑ Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον τοπικό υποστράτηγο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ελευθέριο Ντουρουντού, «η οργανωμένη δράση των 10 κατηγορουμένων προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του Ιουνίου του έτους 2020, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Συγκεκριμένα οι δραστηριότητες τους αφορούσαν: πληροφορίες απαγορευτικού χαρακτήρα διακίνησης λαθρομετανάστευσης, υποδοχής πλοιαρίων έμφορτων, συντεταγμένες επίμαχων σημείων προσθαλάσσωσης. Επίσης – φωτογραφικό υλικό από τους επιβαίνοντες σε λέμβους αλλοδαπούς – λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, – τις θέσεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων και φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων, – λεπτομέρειες για τους χώρους δομών διαμονής αλλοδαπών στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Ουσιαστικά σαμπόταραν τις ελληνικές αρχές! Ένα τέτοιο γεγονός είναι αρκετά σοβαρό και το περνάνε στα ψιλά τα ΜΜΕ λόγω των ΚΚΜΚΟ , προτιμώντας να ασχοληθούν ΜΟΝΟ με τον κορωνοϊό;;; Θα απολυθούν και αυτοί, ως αθώες περιστερές με έξωθεν εντολή;





Δεν υπάρχουν σχόλια