Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1753

Συμβάσεις στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας
  

Την εργολαβική σύμβαση για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου, στους Αγίους Θεοδώρους.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 5 μήνες, ενώ ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή προκειμένου να υπογράψει την σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής και για την επισκευή της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων, ένα έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ “βαλτωμένο_ -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- για 15 χρόνια, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου, συζητείται στην Οικονομική Επιτροπή η ένταξη με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ του έργου κατασκευής κόμβου στην διασταύρωση των Αθικίων, στην γέφυρα του Γκα, στην παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – Αργους, σημείο όπου έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης, Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, καθώς και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης μετέβη στην Κόρινθο, όπου στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας υπέγραψε με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του εν λόγω δήμου για το προϋπολογισμού 330.000 έργο αποκατάστασης του τεχνητού χλοοτάπητα και την προμήθεια μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων στο γήπεδο Ζευγολατιού.

Ο περιφερειάρχης συζήτησε ακόμα με τον δήμαρχο και για έργα αναβάθμισης της παραλιακής ζώνης στον εν λόγω δήμο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 

Ακολούθησε μακρά συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων και σωματείων της Κορινθίας, καθώς και του περιφερειακού τμήματος Κορινθίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις ανάγκες που υπάρχουν και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει κατά το δυνατόν στην κάλυψή τους.

Παράλληλα κάλεσε τους εθελοντές να οργανώσουν μια παμπεριφερειακή συνάντηση, παρουσία και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά τα όποια ζητήματα υπάρχουν, ενώ ανάλογη συνάντηση ζήτησε να υπάρξει και μεταξύ των 5 περιφερειακών τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αναγκαστική απαλλοτρίωση στους Δήμους Αργους – Μυκηνών και Νεμέας για τον συνδετήριο Αργους και Ναυπλίου με τον Α7

  


korinthosTV Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ανακοίνωση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων στους Δήμους Αργους – Μυκηνών και Νεμέας, η οποία απαιτείται για το έργο βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες.

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση αφορά συνολική έκταση 131.795,17 τ.μ.

στους δύο πιο πάνω δήμους, σε Αργολίδα και Κορινθία και έχει εγκριθεί με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σκοπός της απαλλοτρίωσης είναι η υλοποίηση του συνδετήριου δρόμου του αυτοκινητόδρομου Α7 με το Αργος και το Ναύπλιο.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των θιγόμενων ιδιοκτητών και την τυχόν υποβολή ενστάσεων ή υπόδειξη άλλων κατάλληλων ακινήτων για το σκοπό της απαλλοτρίωσης.
Η μάχη στα στενά των Δερβενακίων, Θεόδωρος Βρυζάκης.
Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου
    


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ 

Λόγω των έκτακτων μέτρων, που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με:

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, την οργάνωση των ιεροτελεστιών.

Ο Δήμος Κορινθίων, το σημαιοστολισμό, καθαριότητα, φωταγώγηση και διακόσμηση του χώρου της εκδηλώσης.

Η Αστυνομική Δ/νση Κορινθίας, την τήρηση της τάξης.

Τελετάρχης: Ιωάννα Κασίμη -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εορτασμό της Επετείου της μεγάλης νίκης των Ελλήνων στα Δερβενάκια, κατά της τουρκικής στρατιάς του Δράμαλη, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Ιουλίου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΚΙΟΛΗΣ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ 

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ 

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 
Σημαιοστολισμός, φωταγώγηση και δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στην περιοχή των Δερβενακίων 

Ώρα 10.30: παρεκκλήσι του Αγίου Σώστη, Δερβενάκια 
Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου 

Ώρα 11.00: χώρος ανδριάντα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Δερβενάκια 

Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους θεσμών, κατά το πρωτόκολλο 

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Χρήστου . 

Τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των ένδοξων νεκρών. 

Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Η Κορινθία αλλάζει καθημερινά, εργοτάξιο κανονικό. Στην Οικονομική Επιτροπή 20-7-21
  

1)Έγκριση πρακτικού(1)ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ προυπ:265.000€

2) Έγκριση πρακτικού ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠ.ΟΔΟΥ ΝΕΜΕΑΣΠ Ε Τ Ρ Ι - Λ Ε Ρ Ι Ζ Α ΚΑΣΤΡΑΚΙ-ΜΠΟΖΙΚΑΠΑΡΑΔΕΙΣΙ-ΜΑΤΣΑΝΙ προυπ:586.500€ 

3)ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕΣΙΝΟΑΡΧ.ΦΕΝΕΟ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ προυπ207.000€ 

4)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΑΝΩΝ,ΤΑΦΡΩΝ,ΝΗΣΙΔΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ προυπ280.000€ 

5)ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ Κ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΧ.ΝΕΜΕΑΣ πρου 295.000€
Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης στο οδικό δίκτυο της περιοχής του Ισθμού


Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης στο οδικό δίκτυο της περιοχής του Ισθμού, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 940.000 ευρώ.

Τα εν λόγω έργα επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Απάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων της «Νέας Πελοποννήσου» που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, στην πρόκληση του Βασίλη Σιδέρη
  
  1.7.2021: Η υπηρέτηση των συμφερόντων των Πελοποννησίων πολιτών, δεν μπορεί να διαφοροποιείται, ανάλογα με τις φιλοδοξίες του καθενός μας.

Ταχτήκαμε από την κοινωνία να υπηρετήσουμε τον τόπο, μέσα από την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη, που είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τη σύνθεσή της.

Μετείχαν σ΄αυτήν αυτοδιοικητικοί από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπου το αυτοδιοικητικό προφίλ υπερίσχυε του πολιτικού, στην άσκηση των αυτοδιοικητικών τους καθηκόντων.

Όλα τα στελέχη της παράταξης μας είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους πολιτικούς φορείς που θα επέλεγαν, γι’αυτό άλλωστε πολλοί εν ενεργεία Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» ήταν υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές του 2015.

Η επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας από τον αποπεμφθέντα από την παράταξή μας Περιφ.Σύμβουλο κ. Βασίλη Σιδέρη, έχει απόλυτα διαφορετικά χαρακτηριστικά, που αφορούν μόνο την επιλογή δικής του αυτόνομης πορείας μέσα στην παράταξη, προκειμένου να επιτύχει τις δικές του φιλοδοξίες, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ., στην οποία οι κατωτέρω υπογράφοντες πρόσκεινται ιδεολογικά, δεν έχει ανάγκη, ούτε από κόλακες, ούτε από ευκαιριακούς συνοδοιπόρους, ούτε από αδίστακτα στελέχη που τη θυμούνται ανάλογα με το συμφέρον της στιγμής.

Το «γαία πυρί μιχθήτω», προκειμένου να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, κάποιος που μάλιστα βρέθηκε σε αντίπαλο στρατόπεδο με τη Ν.Δ. στις εκλογές της ΕΠΣ , κάποιος που δημιουργεί εντάσεις μέσα σε ένα Νομό θέτοντας απέναντί του, εν ενεργεία βουλευτές , πολιτευτές, Δημάρχους, απλά στελέχη κλπ. πιστεύουμε και ελπίζουμε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα το επιτρέψει.

Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η κοινωνία με τερτίπια τέτοιου είδους.

Οπότε αγαπητέ συνάδελφε, άσε τη Νέα Δημοκρατία να αναζητήσει ανθρώπους που ενώνουν και δεν διχάζουν και σεβάσου και όλους εμάς, που συμπορευτήκαμε το 2019, με τόλμη και ειλικρίνεια.

Στην αναφορά σου πως κατηγορείσαι επειδή είσαι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σου απαντούμε με μία φωνή, πως αυτό είναι απόλυτα αναληθές και η αποπομπή σου αφορά μόνο τις ενέργειές σου, την προσωπική σου ατζέντα και την ορατή δική σου ανάγκη για θέσεις και αξιώματα.

Οφείλεις να παραδώσεις την έδρα που κατέλαβες μέσα από την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» και να μην ξεχνάς άλλωστε και τη δική σου θέση το 2019, όταν απαιτούσες να παραδώσει την έδρα γυναίκα συνάδελφος μας από την Αργολίδα.

Για το θάρρος και τη μαχητικότητα ανεξαιρέτως όλων των στελεχών μας, που προσπαθούν να στηρίξουν το δημόσιο συμφέρον, είμαστε υπερήφανοι και θεωρούμε εκ του πονηρού την επί σκοπώ στοχοποίηση της άξιας συναδέλφου μας κ.Νικολάκου, που φανερά εκπορεύεται από γνωστά παράκεντρα που μας πολέμησαν και μας πολεμούν λυσσαλέα , λόγω δικών τους οικονομικών συμφερόντων.

Ιδεολόγος δεν γίνεσαι εν μία νυκτί, οπότε άλλο ιδεολόγος, άλλο «παρτάκιας» αγαπητέ συνάδελφε!

Οι κάτωθι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» 

Κλειώ Παπαντωνίου-Κορώνη Αντώνης Λυμπέρης Γιώργος Πετρίτσης Θανάσης Πισιμίσης Απόστολος Γκούνης Αντωνία Μπούζα Ντία Τζανετέα Μιχάλης Σταματάκος Ηλίας Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια