Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1752

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Κυριάκος Μητσοτάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Ιστορική μέρα για την Ελλάδα
  


Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική μέρα για την Ελλάδα την έγκριση από το Ecofin του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης

in.gr 13 Ιουλίου 2021, 18:53 Την ικανοποίησή του για την έγκριση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης εξέφρασε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ανάρτηση που έκανε στο twitter.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς εγκρίθηκε το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά και οι διαδικασίες για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη στον βιώσιμο και ψηφιακό χώρο επιταχύνονται, οδηγώντας σε ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους πολίτες».

Το ελληνικό σχέδιο («Ελλάδα 2.0»), συνολικού ύψους 30,5 δισ. Ευρώ (17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια), ήταν μεταξύ των πρώτων τριών που κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν αρχικά από την Επιτροπή.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση προχρηματοδότησης που αντιστοιχεί στο 13% του συνολικού ποσού χρηματοδότησης, από τα τέλη Ιουλίου και μετά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Για την Ελλάδα το ποσό της προχρηματοδότησης αντιστοιχεί σε 4 δισ. ευρώ (2,3 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 1,7 δισ. ευρώ σε δάνεια), ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να λάβει ακόμη 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021, κάτι που θα «ανεβάσει» το συνολικό ύψος στα 7,5 δισ. ευρώ.

Βουλή: Ευρεία συναίνεση στη Βουλή για τη σύμβαση κατασκευής του Ε65 in.gr 13 Ιουλίου 2021, 19:06 Βουλή, σ/ν Ε65: Υπέρ των κυρώσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, παρά τις ενστάσεις που έχουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Καταψηφίζουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 Ευρύτερη συναίνεση, τουλάχιστον επί της αρχής του νομοσχεδίου, καταγράφεται από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον Ε65 στην Ολομέλεια της Βουλής, οι οποίοι αναγνωρίζουν την αναπτυξιακή σημασία του βόρειου οδικού άξονα του Ε65 για την οικονομία και τη Δυτική Μακεδονία. Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις που κατέγραψαν ο εισηγητής της μειοψηφίας και ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα, κατά των κυρώσεων τάχθηκαν οι ειδικοί αγορητές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25






Αλέξης Τσίπρας: Οι πολίτες να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο Μητσοτάκη. Να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες

  

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Συνάντησα σήμερα την καθηγήτρια επιδημιολογίας κα Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, κ. Τσιόδρα, γιατί ανησυχώ. Τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και για τις διαρκείς παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείρισή της. Και επιπλέον γιατί διαπιστώνω ότι οι παλινωδίες αυτές απειλούν να οδηγήσουν στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα. Στόχος κοινός είναι να αποτρέψουμε ένα ακόμη πανδημικό κύμα που θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Και για αυτό χρειάζεται να επιστρατεύουμε την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και την πειθώ. Να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους πολίτες και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Όχι να τους απειλούμε με τιμωρίες.

Ούτε να τους δελεάζουμε με ανόητα κίνητρα και χαρτζιλίκια.Αλλά να τους πείσουμε ότι αυτό που μας νοιάζει πάνω από όλα είναι η ζωή. Η δική τους, η δική μας, όλων. Απευθύνω λοιπόν εκ νέου, έκκληση στους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και αίσθημα αλληλεγγύης. Να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κου Μητσοτάκη.

Να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Απευθύνω όμως έκκληση και στην κυβέρνηση να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Η πανδημία είναι ένας συλλογικός κίνδυνος και μόνο συλλογικά αντιμετωπίζεται, όχι με το διχασμό των πολιτών σε ‘υγιείς’ και απόβλητους. Η κοινωνική ένταση, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διχόνοια είναι κίνδυνοι που οφείλουμε να αποτρέψουμε.Τη πανδημία ή θα τη νικήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Ή θα μας νικήσει αυτή. Και είναι στο χέρι μας να βγούμε όλοι μαζί νικητές από αυτή τη μάχη».






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

  


Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης είναι ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που συνυπογράφει το κοινό καταδικαστικό ψήφισμα για τους διωγμούς και την απαγόρευση του φιλο-κουρδικού Κόμματος του Δημοκρατικού Λαού (HDP), που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε τη Τουρκία, πιέζοντας περαιτέρω για την επιβολή κυρώσεων για το σύνολο της απαράδεκτης πολιτικής Ερντογάν.

Οι διωγμοί κατά της αντιπολίτευσης, των δημοσιογράφων και των αντιφρονούντων συζητήθηκαν εκτενώς στην Ολομέλεια, παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου, με χιλιάδες μέλη του να διώκονται με την κατηγορία της τρομοκρατίας, που τους αποδίδει το τουρκικό καθεστώς, με ένταση ιδίως μετά το 2016, ενώ πολλά στελέχη του έχουν δολοφονηθεί, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα ψηφίσματα, οι παρεμβάσεις, οι ενημερωτικές επιστολές και η επαφές του Έλληνα Ευρωβουλευτή απέδωσαν επιτυχώς σε μια ακόμα καταδίκη της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τον Σεπτέμβριο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής θα δημοσιοποιήσει δύο νέες σημαντικές πρωτοβουλίες για καταδίκη της Τουρκίας για τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στο εξωτερικό και του Κράτους Δικαίου στο εσωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη δημιουργούν πολίτες δύο ταχυτήτων

  


in.gr 12 Ιουλίου 2021, 20:39 
Για διχαστική λογική ενός ανίκανου πρωθυπουργού έκανε λόγο το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς, στρατιωτικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία καθώς και τη λειτουργία κλειστών χώρων σε εστίαση-διασκέδαση μόνο για εμβολιασμένους Διχαστικές και αυταρχικές χαρακτήρισε το ΜέΡΑ25 τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τη χρήση των κλειστών χώρων σε εστίαση και ψυχαγωγία-διασκέδαση μόνο για εμβολιασμένους.

Κοινωνία απαρτχάιντ » Η διχαστική και αυταρχική εξαγγελία του Πρωθυπουργού για πρόσβαση στο εσωτερικό καταστημάτων εστίασης μόνο για εμβολιασμένους, δεν είναι μόνο ανατριχιαστική κοινωνικά -(τίποτα λιγότερο από μια κοινωνία απαρτχάϊντ)- είναι επίσης άδικη, και αναποτελεσματική. Άδικη γιατί χάρη στην ανικανότητα της κυβέρνησής του, δεν αποτελεί απλά επιλογή του πολίτη να εμβολιαστεί: το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθυστερεί απαράδεκτα, όχι λόγω των (πολύ μειοψηφικών) αρνητών, αλλά λόγω των πολλών αστοχιών στη διαδικασία, από τις περιορισμένες παραλαβές εμβολίων, (άλλη μια «επιτυχία» της ΕΕ) μέχρι τα πισωγυρίσματα στην παροχή συγκεκριμένων εμβολίων.






Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη δημιουργούν όρους κοινωνικού αυτοματισμού
  

in.gr 12 Ιουλίου 2021, 20:22 Παράλληλα το ΚΚΕ υπογραμμίζει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει εξεταστεί κάτω από «ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις» αφήνοντας αιχμές για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη ως «“παράθυρο” καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων» Για δημιουργία όρων κοινωνικού αυτοματισμού κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες υπονομεύουν τον εμβολιασμό Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες ενώ τονίζει ότι οι πραγματικές αιτίες υπονόμευσης του αναγκαίου και γρήγορου εμβολιασμού οφείλονται σε κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες. Παράλληλα το ΚΚΕ υπογραμμίζει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει εξεταστεί κάτω από «ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις», όπως «η εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, ο πλήρης προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις απ’ τον εμβολιασμό, η υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων, η παρακολούθηση και η επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού».

Παράθυρο για γενίκευση και καταπάτηση δικαιωμάτων Μάλιστα το ΚΚΕ προσθέτει με έμφαση: «Και φυσικά χωρίς αυτή η υποχρεωτικότητα να ανοίγει “παράθυρο” καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων, στο πλαίσιο και των σημερινών ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας»






Φώφη Γεννηματά:
Με καθυστέρηση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

  

«Προέχει, όμως, οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη και αυτό απαιτεί πραγματικούς ελέγχους. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το κλειδί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη in.gr 12 Ιουλίου 2021, 20:47 Να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ζητάει η Φώφη Γεννηματά για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς αλλά και τα μέτρα για τη λειτουργία σε εστίαση-διασκέδαση με τη λειτουργία των κλειστών χώρων μόνο με εμβολιασμένους.

Η κα Γεννηματά μάλιστα ασκεί κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξήγγειλε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με καθυστέρηση ενώ επισημαίνει ότι απαιτούνται πραγματικοί έλεγχοι για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καλλιέργησαν τον εφησυχασμό που έβλαψε για άλλη μια φορά. Τα κρούσματα τους επανάφεραν στη δύσκολη πραγματικότητα. Με μεγάλη καθυστέρηση μιλούν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ενημέρωση των πολιτών. Προέχει, όμως, οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη και αυτό απαιτεί πραγματικούς ελέγχους. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το κλειδί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια