Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1752

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στ. Πέτσα

  


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, στον οποίον έθεσε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Με τον εν λόγω υπουργό, ο οποίος θα βρίσκεται στην Τρίπολη την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουλίου, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της επίσκεψης στην Περιφέρεια, μέσα στον τρέχοντα Ιούλιο, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα αυτοδιοικητικά θέματα που ο περιφερειάρχης έθεσε στον Στ. Πέτσα περιλαμβάνονταν, η πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή για την κάλυψη αναγκών του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, η προκήρυξη θέσεων Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέματα διοικητικά και λειτουργίας των υπηρεσιών, η εφαρμογή της κινητικότητας, ο τρόπος άσκησης τηλεργασίας, η προκήρυξη κάλυψης θέσεων κλάδων Μηχανικών, Γεωτεχνικών, υγειονομικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως επίσης και το θέμα του νέου διοικητηρίου της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη.






Λειτουργία δημόσια προσβάσιμων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
    

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέδωσε σε χρήση απ’ όλους τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τις πρώτες δημοσίως προσβάσιμες υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής της για βιώσιμη ανάπτυξη και για προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης και του περιφερειακού σχεδιασμού για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν ήδη 7 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλής εξόδου, δηλαδή 14 σημεία φόρτισης συνολικά, εναλλασσόμενου ρεύματος, που βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και ειδικότερα για την Κορινθία:

στον Ισθμό της Κορίνθου, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, 200 μέτρα μετά τη γέφυρα του Ισθμού, στο Λουτράκι, στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης, στην οδό Υψηλάντου 68, Οι σταθμοί φόρτισης που τέθηκαν σε λειτουργία είναι διπλής εξόδου, μέγιστης ισχύος εξόδου 2×22 kW και αποτελούν το πρώτο στάδιο ανάπτυξης ενός περιφερειακού δικτύου υποδομών ηλεκτροκίνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εγκατάσταση και λειτουργία τους συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο των έργων EnerMOB και EnerNETMob, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας INTERREG – ADRION και INTERREG -MED 2014 – 2020.

Το έργο EnerMOB (Διαπεριφερειακά δίκτυα ηλεκτροκίνησης για αστική κινητικότητα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα) υλοποιείται από τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ελλάδας της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας και της Κροατίας, με επενδύσεις μικρής κλίμακας και πιλοτικές δράσεις διασυνδέσεων μεταξύ διαφορετικών πόλεων με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ελέγχοντας και αντιμετωπίζοντας πιθανές προκλήσεις στην οδήγηση και φόρτιση τους.

Με τις δράσεις αυτές επιδιώκεται η εφαρμογή συντονισμένων στρατηγικών, μέσω της χρήσης κοινών τεχνολογιών και προτύπων και η ανάπτυξη ενός πιλοτικού διακρατικού δικτύου ηλεκτροκίνησης, που θα διασυνδέσει τοπικά δίκτυα ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι υφιστάμενοι περιορισμοί στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για υπεραστικές ή διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Αντίστοιχα, το έργο EnerNΕΤMob (Μεσογειακά Διαπεριφερειακά Δίκτυα Ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα), στο οποίο συμμετέχουν 16 φορείς από 12 χώρες της Μεσογείου, υποστηρίζει το σχεδιασμό και εφαρμογή “Βιώσιμων Σχεδίων Ηλεκτροκίνησης”, με στόχο τη δημιουργία ενός “Διαπεριφερειακού Δικτύου Ηλεκτροκινητικότητας”, το οποίο θα διατρέχει τις πόλεις όλων των διακρατικών περιοχών του προγράμματος Interreg των Μεσογειακών χωρών (Interreg MED).

Η χρήση των ανωτέρω υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά το αρχικό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας του Περιφερειακού Δικτύου Ηλεκτροκίνησης, θα είναι χωρίς χρέωση για όλους τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που διαμένουν ή κινούνται στην Πελοπόννησο, μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν μια κάρτα πρόσβασης στους σταθμούς φόρτισης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για πληροφορίες για την χρήση των υποδομών φόρτισης και για παραλαβή καρτών πρόσβασης στους σταθμούς φόρτισης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα κατωτέρω σημεία:

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Κροκιδα 2, ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ: 274 13 60601, 274 13 60602 e-mail:

gkiolis@ppel.gov.gr Βίκη Ψάρου, Αικατερίνη Γκιολή






Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με αναπηρία
    


Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022, εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ με συνολική δημόσια δαπάνη 628.880 ευρώ.

Η εν λόγω πράξη αφορά στην υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για το σχολικό έτος 2021 – 2022 όσον αφορά στην ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία συμπεριλαμβάνει και την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών με αναπηρία, λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π., και των πασχόντων από χρόνια νοσήματα μαθητών, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) καθώς και οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) (Σχολικοί Νοσηλευτές) για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον.

Στόχος της πράξης είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.






Διεθνείς αγώνες πρακτικής σκοποβολής στο σκοπευτήριο Κορίνθου
  

Με τη συμμετοχή αθλητών από 11 διαφορετικές χώρες διεξήχθησαν από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 4 Ιουλίου, στο σκοπευτήριο Κορίνθου -και για πρώτη φορά στη χώρα μας-, οι διεθνείς αγώνες πρακτικής σκοποβολής στο λειόκανο (κάνη χωρίς εσωτερικές ραβδώσεις) όπλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής εξέφρασε ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στο βέλτιστο αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του Ομίλου Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας, κατά την οποία τονίστηκε ότι τέτοιας εμβέλειας αγώνες λειτουργούν ως πόλος έλξης επισκεπτών από όλον τον κόσμο, αλλά και ανάδειξης των όμορφων περιοχών του τόπου μας.

Οι επόμενοι διεθνείς αγώνες σκοποβολής είναι προγραμματισμένοι για το 2023.






Διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού διαγωνισμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
   


Τη διαδικτυακή εκδήλωση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού διαγωνισμού με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, παρακολούθησε η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Η εκδήλωση, με τίτλο “1821 βήματα σε 200 δευτερόλεπτα”, διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην παρέμβασή της, η Αθ. Κόρκα συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην απονομή, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα της για μία δια ζώσης τελετή βράβευσης των μαθητών, το φθινόπωρο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.






Ακούσαμε επιτέλους τη «φωνή» του κ.Μαλτέζου μέσω ενός δελτίου τύπου (που σίγουρα έχει άλλον συντάκτη) και προέκυψε κατόπιν εντολής του κ.Νίκα.
  


Ο κ.Μαλτέζος φανερά εκνευρισμένος και αμήχανος προσπαθεί να εφεύρει δικαιολογίες για το πλουσιοπάροχο γεύμα του κ.Νίκα και της παρέας του, όπου προσκεκλημένος ήταν και ο ίδιος, το οποίο πληρώθηκε με δημόσιο χρήμα (αριθμ. αποφ. ανάθεσης δαπανών του γεύματος 207527/6.7.2021).

Αφήστε τα παραμύθια για το δήθεν γεύμα σε δημοσιογράφους κ.Μαλτέζο. Δυστυχώς για εσάς υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό όπου αποδεικνύει πως τα ακριβά ψαρικά εδέσματα και οστρακοειδή που γευτήκατε, τα απόλαυσαν ελάχιστοι δημοσιογράφοι γιατί υπερίσχυσαν οι συνεργάτες του κ.Νίκα, οι «γραμματείς και οι φαρισαίοι» του!

Είναι ντροπή για εσάς και κατάντια της πολιτικής τα όσα αναφέρετε για δαπάνες σε εκδηλώσεις δράσεων εξωστρέφειας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αργολίδας από την πρ.Περιφερειακή Αρχή και η προσπάθεια σας να τα συμψηφίσετε με το λουκούλλειο γεύμα σας, το οποίο φυσικά δεν έγινε για λόγους εξωστρέφειας της Περιφέρειας αλλά για λόγους δική σας απόλαυσης και χαλάρωσης… Είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθείτε να πείσετε τους πολίτες της Αργολίδας για το μεγάλο «φανταστικό» έργο σας αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τα λόγια χτίζονται «ανώγεια και κατώγεια»… όπως οι αγορές κτηρίων για να χτίσετε διοικητήριο, το νέο νοσοκομείο της Αργολίδας που φαντασιώνεστε και η ουτοπική μεταφορά φυσικού αερίου σε Άργος και Ναύπλιο από τη ΔΕΔΑ.

Είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθήσετε να μας πείσετε ότι η ένταξη του έργου της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 προέκυψε από τη δική σας Περιφερειακή Αρχή.

Οι πολίτες της Αργολίδας δεν είναι ιθαγενείς, γνωρίζουν πολύ καλά ότι γι’αυτό το έργο για το σχεδιασμό, την προετοιμασία και την ωριμότητα του δούλεψε σκληρά η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη.

Αυτό που πρέπει να μας εξηγήσετε, για το οποίο δεν λέτε ούτε κουβέντα, είναι η υπερκοστολόγηση του, αφού το έργο από 25 εκατομμύρια περίπου ευρώ που είχε ως αρχικό προϋπολογισμό το «φτάσατε στα 50»!

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της «Νέας Πελοποννήσου» να θέσει εκτός παράταξης συγκεκριμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Αργολίδας αντιλαμβανόμαστε γιατί ανησυχείτε αφού ο συγκεκριμένος συνάδελφος, σας έχει δημόσια χαρακτηρίσει ανίκανο και ανεπαρκή στα καθήκοντα σας νουθετώντας παράλληλα τον κ.Νίκα να σας επιπλήξει γι’αυτό… Επειδή είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ.Νίκας σας έχει βαθμολογήσει με «διαγωγή κοσμία» και πρέπει να παίρνετε την άδεια του πριν μιλήσετε, αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη δημόσια παρέμβαση σας.

Σας επαναλαμβάνουμε όμως ότι… την επόμενη φορά που θα θελήσετε να γευτείτε ακριβούς μεζέδες, θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας!







Δεν υπάρχουν σχόλια