Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1752

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου σε προσωπικό και υποδομές

  


Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού και τις υπογραφές 25 ακόμα βουλευτών/ τριων, αλλά και σε συνέχεια παρεμβάσεων και επισκέψεων του ΣΥΡΙΖΑΠΣ Κορινθίας στη Δομή, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή του ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Ερώτηση, το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, με σκοπό λειτουργίας την παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών και προγραμμάτων σε ασθενείς με αναπηρία, με αθλητικές κακώσεις και τραυματισμούς, με ορθοπεδικών παθήσεις , κλπ.

Με την παρουσία ειδικού ιατρού αποκατάστασης από τον Απρίλιο του 2019, των εργαζόμενων του προγράμματος ΟΑΕΔ που είχε υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις φυσιοθεραπευτών στο ΚΕΦΙΑΠ, είχε αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα ασθενών που χρειάζονται αποκατάσταση (555 ασθενείς περίπου). Ενδεικτικά μέχρι πέρυσι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 θεραπευτικές συνεδρίες.

Με την λήξη των συμβάσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και τη μη πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, η Δομή υπολειτουργεί και δεν μπορεί να υποστηρίξει και να αντιμετωπίσει την συνεχώς αυξανόμενη λίστα αναμονής ασθενών.

Επειδή η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δικαιούνται όλοι, ανεξάρτητα από το εισόδημα και την ασφαλιστική τους ικανότητα και το Κέντρο αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Κορινθία, ενώ νοσηλεύονται και περιστατικά από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επειδή οι οικογένειες ατόμων με αναπηρία και όλοι όσοι χρήζουν θεραπειών αποκατάστασης, με την υπάρχουσα λίστα αναμονής και την απαξίωση της δομής, αναγκάζονται – όσοι μπορούν – να απευθυνθούν εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας, σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που ξεκάθαρα ευνοούνται από αυτή την κατάσταση, Μετά τα παραπάνω ερωτήθηκε ο Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου το ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου να εξασφαλίσει την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, και λοιπού προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του, αν θα ενισχυθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές, της Δομής και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Κατανομή θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. για τη στελέχωση των ΚΕΦΙΑΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια