Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1747

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη, 5 Ιουνίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν εκατόν επτά (107) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα τρία (143) και έ γινε έλεγχος σε χίλια διακόσια δεκαεννέα (1219) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννιακόσια εξήντα επτά (967) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι τέσσερις (324) παραβάσεις Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και δενδρύλλια και τσιγαριλίκια κάνναβης κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 3.6.2021 έως και χθες (4.6.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια δεκαεννέα (1219) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια εξήντα έξι (866) ήταν ημεδαποί και τριακόσια πενήντα τρία (353) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια εξήντα επτά (967) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα τρία (143) άτομα, από τα οποία ενενήντα πέντε (95) ήταν ημεδαποί και σαράντα οκτώ (48) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατό επτά (107) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εννέα (9) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι μία (321) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητα κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Κόρινθος Σαρωτικοί έλεγχοι μέθης από την Τροχαία Κορίνθου με 4 Μπλόκα σε μια νύχτα


korinthosnews | 06-06-2021 Στο πλαίσιο της σταδιακής επιστροφής της Χώρας στην κανονικότητα και με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, το Σάββατο το βράδυ 5 Ιουνίου 2021, από το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου διενεργήθηκαν συντονισμένοι, ουσιαστικοί και σαρωτικοί έλεγχοι μέθης σε πρόσφορα σημεία της πόλεως Κορίνθου, που επιλέχθηκαν, βάσει της χαρτογράφησης των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών της περιοχής και πάντα με την τήρηση των υφιστάμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοσιογραφικής μας Ομάδας μόνο χθες βράδυ 4 συνεργεία ελέγχου αλκοτέστ της Τροχαίας Κορίνθου πραγματοποίησαν ελέγχους σε ολόκληρη της Κορινθία.

Στα σχέδια της Τροχαίας Κορίνθου είναι τα μέτρα αυτά, να είναι ιδιαίτερα αυξημένα τους Καλοκαιρινούς μήνες, και σε καθημερινή βάση, κάθε νύχτα αλλά πολλές φορές και την ημέρα όταν κρίνεται απαραίτητο να προβαίνει σε ελέγχους αλκοτέστ με τα μπλόκα να στήνονται κοντά σε νυκτερινά κέντρα και θα γίνονται κυρίως αλκοτέστ με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων Σύμφωνα με την Τροχαία τα περισσότερα ατυχήματα καταγράφονται το βράδυ και η πλειοψηφία τους οφείλεται σε υπερβολική ταχύτητα και μέθη.




Λουτράκι Συνελήφθησαν 11 άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στο Λουτράκι


Συνελήφθησαν έντεκα άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην Κορινθία Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων παιγνιόχαρτα (τράπουλες), μάρκες και χρήματα Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου» Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, σήμερα (4.6.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 72 ετών, αντίστοιχα, καθώς και τρείς (3) αλλοδαποί, 28χρονος , 33χρονος και 49χρονη. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, σήμερα (4.6.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ανωτέρω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα σε διαμέρισμα, όπου είχε ενοικιάσει ο 64χρονος και να έχει διοργανώσει με τη συμμετοχή των υπολοίπων συλληφθέντων, τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «TEXAS HOLDEM».

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, παιγνιόχαρτα (τράπουλες), κασετίνες με μάρκες, -2- ιδιόχειρα σημειώματα και το χρηματικό ποσό των -2.145- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια