Header Ads

ΕΛΙΑΜΕΠ: ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ φ.1747

ΕΛΙΑΜΕΠ: Συνεχίζει τη φιλοτουρκική του προπαγάνδα . Ο πρόεδρός του, καλεί την Ελλάδα να κάνει παραχωρήσεις στο Αιγαίο, για να μη θυμώσουν οι Τούρκοι...
ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  
Ο Λουκάς Τσούκαλης
(φωτ. ΕΛΙΑΜΕΠ)



Του Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Συνεχίζει το ΕΛΙΑΜΕΠ την ανθελληνική του προπαγάνδα και την υποστήριξη των τουρκικών θέσεων με κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά χτύπησαν από το Κρήτη TV, όπου σε μια οικογενειακή παρουσίαση, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ινστιτούτου, δημοσιογράφος κ. Οντίν Λιναρδάτου, απλά καμάρωνε τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λουκά Τσούκαλη, να παρουσιάζει τις φιλοτουρκικές θέσεις του, για τα θέματα του Αιγαίου και να μας τα σερβίρει ως τις ιδανικές λύσεις για να μην εμπλακεί σε περιπέτειες η Ελλάδα με την Τουρκία και να ζήσουμε οι δυο λαοί ειρηνικά.

Αναφέρθηκε σε απεμπόληση των δικαιωμάτων μας, που προκύπτουν για τη χώρα μας από τους κανόνες για το δίκαιο της θάλασσας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια.

Μάλιστα ως στοιχείο για να πείσει το ακροατήριο πως η άποψή του είναι σοφή, και να μην το επιχειρήσουμε, χρησιμοποίησε το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης με το οποίο προειδοποιεί τη χώρα μας, πως μια τέτοια απόφαση της Ελλάδας θα ήταν casus belli (αιτία πολέμου) για την Τουρκία. Αυτό είναι το επιχείρημά του για να παραχωρήσουμε κάτι, όπως μας συμβουλεύει, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κατά τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το τελευταίο διάστημα, έχουν ξαμολυθεί συστηματικά όλα τα φυντάνια του συγκεκριμένου Ινστιτούτου και έχουν επιδοθεί σε μια πυρετώδη προσπάθεια να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη, πως αυτή είναι η ορθή λύση, για να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Αυτό το Ινστιτούτο είναι το think tank της χώρας μας και του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο άπλωσε τα πλοκάμια του στην ελληνική επικράτεια, από την εποχή Σημίτη και καλλιεργούσε άοκνα και συστηματικά την εκχώρηση στην Τουρκία κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Φαίνεται πως έχουν αναλάβει εργολαβικά να προετοιμάσουν τον Ελληνικό λαό για τα όσα έχουν μυστικά συμφωνηθεί στο διευθυντήριο της Ευρώπης, που είναι η Γερμανία, σ’ εκείνες τις περίφημες άτυπες διερευνητικές χωρίς σημειώσεις και πρακτικά.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που φαίνεται πως θα μας σερβίρουν αιφνιδίως στο άμεσο μέλλον.

Να μην επιτρέψουμε, σε όλη αυτή την κυβερνητική και φιλοτουρκική καμαρίλα των καθηγητών του ΕΛΙΑΜΕΠ, να βρουν πρόσφορο έδαφος τα σχέδιά τους.

Σε όλο αυτό το παραλήρημα του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, έδωσε την απάντηση που έπρεπε ο αρθρογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής κ. Σάββας Καλεντερίδης, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πηγή: Πόντος 

*Ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, είναι Ανώτερος Αξ/ κός ε.α., Συγγραφέας, Αρθρογράφος της «δ», Πόντιος στην καταγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια