Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1746

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Νίκος Δένδιας: Το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τις θεμελιώδεις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται
  

in.gr 1 Ιουνίου 2021, 20:24 
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού στις 14 Ιουνίου Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού στις 14 Ιουνίου, στην οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ανάγκη, η Συμμαχία να προστατεύσει τις θεμελιώδεις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται, ιδιαίτερα υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη πράξη κρατικής αεροπειρατείας, στην οποία προέβη η Λευκορωσία. Τόνισε ότι η Συμμαχία θα πρέπει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, τόσο γεωγραφικές, όσο και τομεακές, όπως η κλιματική αλλαγή και η χρήση νέων τεχνολογιών από ανατρεπτικά στοιχεία.

Επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης διττής προσέγγισης όσον αφορά τη Ρωσία και την ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων με άλλους διεθνείς παίκτες, αρχής γενομένης από την Ινδία. Υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, ακόμα και μετά τον τερματισμό της νατοϊκής αποστολής στη χώρα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως αποκλεισμούς και με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία κάθε Οργανισμού.





Αλέξ.Τσίπρας: «Η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα»
  


news247 31 Μαΐου 2021 Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβερνητικής πολιτικής σε μία σειρά από τομείς. Εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας τη Δευτέρα.

Για το εργασιακό και για τη μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια του καταλόγισε ότι «εξυπηρετεί συμφέροντα και εξοφλεί γραμμάτια», του χρέωσε ότι δεν «διαθέτει στρατηγική στα ελληνοτουρκικά» καθώς επίσης και ότι απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας.

Ξεκινώντας από το εργασιακό ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε «ευθέως» τον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να ξεπληρώσει γραμμάτια απέναντι σε μια ελίτ επιχειρηματική, στο ΣΕΒ πάνω απ’ όλα που θα έχει περισσότερα κέρδη μέσα από τη μείωση του εργασιακού κόστους». Εξηγώντας την θέση του ανέφερε: «…Το πρώτο που έκανε με το που ανέλαβε ήταν να καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που εμείς επαναφέραμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια…Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το που ήρθε μείωσε τα πρόστιμα, αποσυντόνισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Το καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

‘Αρα, εδώ μιλάμε για μια στοχευμένη πολιτική η οποία έχει, επαναλαμβάνω, στον πυρήνα της στρατηγικής της την αντίληψη ότι πρέπει να εξυπηρετήσουμε κάποιους λίγους, είτε διότι αυτοί οι λίγοι στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά, είτε και γιατί υπάρχει η θεωρία ότι εάν αυξήσουν αυτοί οι λίγοι την κερδοφορία τους, μπορεί να έχει ανάπτυξη η οικονομία. Η οικονομία δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη και προοπτική αν κάποιοι λίγοι κερδίζουν, αν αυτά τα κέρδη δεν τα διανέμουν στο κοινωνικό σύνολο».

Για την ανάπτυξη της οικονομίας υποστήριξε ότι είναι πολύ κρίσιμο το επόμενο διάστημα: «Η ανάπτυξη, γιατί καταβαραθρώθηκε η οικονομία, έχασε 8,5 μονάδες το 2020 μόνο. Προφανώς θα υπάρχει ανάκαμψη το επόμενο διάστημα. Αλλά αυτή η ανάκαμψη πρέπει να είναι συμπεριληπτική, πρέπει να τους αφορά όλους. Δεν μπορεί να αφορά μονάχα κάποιους επώνυμους, κάποιους μεγάλους επιχειρηματίες. Η ανάπτυξη πρέπει να αφορά και τους εργαζόμενους. Αν δεν προστατεύσουμε την εργασία, τότε δεν πρόκειται να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και οι ανισότητες στη χώρα μας θα διευρύνονται διαρκώς. Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα».



ΚΙΝΑΛ για πόρισμα ΤτΕ: Προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς ήταν ο «ιθύνων νους»

  

in.gr 1 Ιουνίου 2021, 15:05 Από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι ο κ. Νίκος Παππάς αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» στη μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής Από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι ο κ. Νίκος Παππάς αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» στη μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την κατάθεση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την προέλευση των 3 εκατ. ευρώ του Χρ. Καλογρίτσα.

Έχει δηλαδή αποδειχθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν ο κατ’ εξοχήν εγγυητής και θεματοφύλακας της διαφάνειας του διαγωνισμού, -αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τον Νόμο- «πατρόναρε» και διαμεσολαβούσε ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο το «στήσιμο» του διαγωνισμού. Μια ακόμη προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας, στην οποία ευτυχώς οι θεσμοί της Πολιτείας μας αντιτάχθηκαν, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

«Ωστόσο, σήμερα, με ευθύνη της πλειοψηφίας -σε συνεννόηση άραγε και με τον ΣΥΡΙΖΑ;- φαίνεται πως η Προανακριτική Επιτροπή σπεύδει να ολοκληρώσει άρον-άρον τις εργασίες της. Αιφνιδιαστικά, αποφασίζεται να κλείσει ο κατάλογος των μαρτύρων, και αμέσως μετά γίνεται δεκτό ο κ. Παππάς να μην εμφανιστεί καν αλλά να αρκεστεί η Επιτροπή σε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα» σημειώνουν. Το Κίνημα Αλλαγής «αντιδρά και δεν συμπράττει σε αυτές τις εξελίξεις.

Ζητεί να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, σύμφωνα με την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής. Οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν, και κυρίως ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, οφείλουν να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κατέχουν.

Άλλως γεννώνται εύλογα ερωτηματικά. Εμείς, από την πλευρά μας, θα επιμείνουμε να έρθουν όλα στο φως» καταλήγει.






Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε το «χελιδόνι» μας
  


news24731 Μαΐου 2021 Το λογότυπο μιας νέας ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον απόδημο Ελληνισμό παρουσιάζει ένα χελιδόνι, το οποίο φαίνεται πως μοιάζει υπερβολικά με το λογότυπο του ΜεΡΑ25. Πώς απάντησε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σοβαρές κατηγορίες για μίμηση και κλοπή ενός επίσημα κατοχυρωμένου λογοτύπου από ιστότοπο που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ απήυθυνε επίσημα το ΜεΡΑ25 Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζει πως έχει ζητηθεί από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατέβει το επίμαχο λογότυπο, αφήνοντας επίσης και κάποιες «σπόντες» για μια τη σελίδα apodimoi.org, ως μια αποπειρα χειραγώγησης του απόδημου ελληνισμού. Ειδικότερα το ΜέΡΑ 25 αναφέρει:

«Είναι αλήθεια ότι το χελιδόνι του ΜέΡΑ25 αποκτά καθημερινά όλο και περισσότερη συμβολική αξία. Λένε ότι η μίμηση είναι το καλύτερο κομπλιμέντο.

Υπάρχουν όμως όρια. Κι αυτά τα ξεπέρασε ο νεόκοπος, προφανώς ΣΥΡΙΖΑϊκός, ιστότοπος apodimoi.org, που υποκλέπτει καταφανώς το επίσημο, κατοχυρωμένο λογότυπο του ΜέΡΑ25 με στόχο να ελκύσει απόδημους που, διαφορετικά, θα έμεναν μακριά από εκδηλώσεις της «ομάδας», στις οποίες παρελαύνουν αναγνωρίσιμα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΜέΡΑ25 επικοινωνήσαμε τόσο με τον ιστότοπο όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ και, ευγενικά, τους ζητήσαμε να αφήσουν ήσυχο το χελιδόνι μας - να κατεβάσουν τον λογότυπό μας από την σελίδα τους. Ελπίζουμε να κάνουν το σωστό, πρωτίστως απέναντι στους απόδημους που αρκετά, και αρκετοί, πασχίζουν να χειραγωγήσουν».





«Ο νέος πτωχευτικός κώδικας ολοκλήρωσε το έγκλημα όλων των κυβερνήσεων»

  


«Με τον αντιλαϊκό πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι «μετατρέπει τελικά τους εργαζόμενους σε νοικάρηδες στα σπίτια τους». «Από σήμερα καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας και εγκαινιάζεται ο αντιλαϊκός πτωχευτικός κώδικας, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας ολοκλήρωσε το έγκλημα, που μεθόδευσαν βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις, με την σταδιακή άρση της προστασίας των λαϊκών κατοικιών, με την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds, με την ποινικοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Για όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, ο νέος πτωχευτικός κώδικας προβλέπει τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας τους, την εκποίησή της, δίνοντας φυσικά την επιλογή στις τράπεζες να αποκτήσουν ό,τι κι αν θέλουν. Προβλέπει ότι για τρία χρόνια όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει θα δουλεύει πρακτικά για την τράπεζα, κρατώντας για τον εαυτό του μόνο ένα ισχνό ποσό διαβίωσης και η τράπεζα θα εισπράττει αυτόματα τον υπόλοιπο μισθό του, ενώ και η περιουσία του ελέγχεται απ’ την τράπεζα. Μετατρέπει τελικά τους εργαζόμενους σε νοικάρηδες στα σπίτια τους» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του..

«Παράλληλα, διευκολύνεται η συγκέντρωση ακινήτων στο τραπεζικό κεφάλαιο, που θα τα βγάζει στο σφυρί, επιταχύνοντας επενδύσεις σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. ο τουρισμός και οι αναπλάσεις περιοχών. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας σφίγγει κι άλλο την θηλιά των χρεών γύρω από τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν «βουνό» υποχρεώσεων απέναντι στις τράπεζες και το κράτος» προσθέτει το κόμμα στο σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας:

«Πραγματική ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η πρόταση νόμου που έχει επανειλημμένα καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και απορρίπτουν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα άλλα κόμματα, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και το άμεσο κούρεμα οφειλών, τόσο για τα χρέη στις τράπεζες όσο και για τα χρέη στο κράτος.

Πραγματική ανάσα μπορεί να δώσει η λαϊκή αντίσταση για την προστασία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, από την πανδημία των χρεών και των πλειστηριασμών».News24/7





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  


ΤΡΙΤΗ 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Η Ελληνική Λύση προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε απόπειρα αναγνώρισης του «ψευδοκράτους» του Κοσσυφοπεδίου, δεν συνιστά μόνο προδοσία κατά των αδελφών μας Σέρβων, αλλά και των ίδιων των εθνικών μας συμφερόντων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΡΙΤΗ 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


ΣΤΗN ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Την βάναυση κακοποίηση Ελληνίδας μητέρας και του ανήλικου παιδιού της από το τουρκικό κράτος φέρνει στο κοινοβούλιο με ερώτηση η Ελληνική Λύση.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αντάλλασσε «φιλοφρονήσεις» με τον τούρκο υπουργό εξωτερικών, η κ. Ευσταθιάδου μαζί με το ανήλικο παιδί της έζησε την κόλαση στα τούρκικα κάτεργα μόνο και μόνο επειδή ήταν ποντιακής καταγωγής. Η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλους διωγμούς Ελλήνων από την φασιστική Τουρκία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια