Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1743

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Τρίπολη, 9 Μαΐου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εξήντα έξι (66) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα επτά (97) και έ γινε έλεγχος σε χίλια διακόσια ενενήντα έξι (1296) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε χίλια σαράντα πέντε (1045) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα οχτώ (298) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, μαχαίρι και αεροβόλο πιστόλι Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 5.5.2021 έως και χθες (8.4.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια ενενήντα έξι (1296) άτομα, εκ των οποίων εννιακόσια ενενήντα επτά (997) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα εννέα (299) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε χίλια σαράντα πέντε (1045) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα επτά (97) άτομα, από τα οποία πενήντα τρία (53) ήταν ημεδαποί και σαράντα τέσσερα (44) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα έξι (66) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Επτά (7) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα πέντε (285) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεκατρείς (13) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν:

προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Κιάτο: 38χρονη ξάφρισε κόσμημα από κοσμηματοπωλείο και συνελήφθη

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Δεν κατάφερε να διαφύγει με το κόσμημα το οποίο άρπαξε από το κατάστημα μιας γυναίκας στο Κιάτο Κορινθίας μια 38χρονη Ελληνίδα, καθώς εντοπίστηκε άμεσα από αστυνομικούς του τμήματος Σικυωνίων και συνελήφθη το απόγευμα της Μ. Τετάρτης.

Εκτός από το κόσμημα, που είχε στην τσέπη της και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του, πάνω στην δράστιδα βρέθηκαν και οκτώ ναρκωτικά χάπια τα οποία κατασχέθηκαν. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Μπήκε να ψωνίσει και ξάφρισε το ταμείο Ως πελάτης μπήκε στο κατάστημα μιας γυναίκας στον Πύργο ένας Έλληνας, αλλά την στιγμή που δεν τον έβλεπε «σούφρωσε» από το ταμείο 320 ευρώ. Ωστόσο, η κλοπή έγινε αμέσως αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια που κάλεσε αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι βρήκαν τα κλεμμένα χρήματα κατά τον σωματικό έλεγχο που έκαναν στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

Την ώρα που ψώνιζε σε ένα σούπερ μάρκετ στην Ελασσόνα έβαλε «χέρι» στην τσάντα μιας άλλης πελάτισσας και βούτηξε το κινητό της μια Ελληνίδα, το απόγευμα της Μ. Τρίτης.

Όμως, ταυτοποιήθηκε από το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του καταστήματος και συνελήφθη το απόγευμα της Μ. Τετάρτης από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Σε ένα αγροτεμάχιο σε περιοχή του Τυρνάβου βρήκε παρκαρισμένη μια μοτοσικλέτα ένας Έλληνας, το πρωί της Μ. Τετάρτης και δεν δίστασε να την… καβαλήσει και να εξαφανιστεί! Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθη στον Τύρναβο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και το δίκυκλο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Πηγή loutrakiblog


Πυρκαγιά σε Ι.Χ εν κινήσει στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου -Προβλήματα στην κυκλοφορία

Πυρκαγιά εν κινήσει ξέσπασε σε όχημα που κινούταν στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στο 19ο χλμ., στο ρεύμα προς Κόρινθο Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Τροχαία και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε από το φλεγόμενο όχημα χωρίς να τραυματιστεί. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ γίνεται ανάσχεση των διερχόμενων οχημάτων για την ασφαλή διέλευση των οδηγών.


Συνελήφθησαν δύο άτομα με μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, 46χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Όπως προέκυψε, ο 46χρονος είχε προμηθευτεί την ανωτέρω μικροποσότητα από 17χρονο ημεδαπό έναντι χρηματικού ποσού, ο οποίος, το απόγευμα, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας όπου και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια