Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1742


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Αιμορραγεί η υγεία και μαζί της γιατροί και ασθενείς...

Οι προσπάθειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων διαχρονικά έχουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις αρμοδίων Κυβερνητικών παραγόντων, στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενη» Ιατρικής παρακολούθησης και θεραπεία» πάγιων προβλημάτων του χώρου της Υγείας. Πάντα προβάλλεται η ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας να υπηρετεί την έννοια «Άνθρωπος». Δεν έχει όμως ακόμη αποτυπωθεί επακριβώς, αν όλες αυτές οι προσπάθειες ενέχουν πραγματική βούληση επιτυχίας του στόχου ή αν κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το προπέτασμα των εκάστοτε Μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Υγείας.

Τα τελευταία χρόνια οι Ελλάδα και οι Έλληνες ζούμε σε έναν εφιάλτη με τα Οικονομικά Μέτρα και τα αλλεπάλληλα Μνημόνια, που επιβάλλει η Τρόικα. Οι «Αφέντες» έχουν βάλλει το κεφάλι της Ελλάδας στη μέγγενη και γυρίζουν τη μανιβέλα δεξιόστροφα - άσχετα με την ιδεολογική υπόσταση των Ελληνικών Κυβερνήσεων - μέχρι να παραδώσει το πνεύμα και τον πλούτο της, αλλά και το μέλλον της, την Ελευθέρια της στα κοράκια που πετούν ολόγυρα της. Ο κλάδος της Υγείας, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο απυρόβλητο με πρώτο θύμα τον Πολίτη και δεύτερο το Ιατρικό Πανεπιστημιακό και Παραϊατρικό προσωπικό’ Ακατάσχετη «αιμορραγία» διαπιστώνεται στο ζωτικό πεδίο της Ιατρικής επιστήμης στη χώρα μας. Χιλιάδες γιατροί, κυρίως ειδικευμένοι, διαρρέουν προς ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτό συμβαίνει, την στιγμή που το δημόσιο ΕΣΥ της χώρας δοκιμάζεται από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και «στέκεται όρθιο» όπως υπογραμμίζει συχνά πυκνά ο υπουργός Υγείας χάρη στους επικουρικούς (συμβασιούχους) γιατρούς.

Τα στοιχεία του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), είναι αποκαλυπτικά για την έκταση της πρωτοφανούς αυτής επιστημονικής «αιμορραγίας»: Από το 2007 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017 έφυγαν από την Ελλάδα 12.408 γιατροί! Κι ενώ μέχρι και το 2009 το κύμα της φυγής «σηκωνόταν» με τους αποφοίτου» Ιατρικής που αναζητούσαν κυρίως άμεση ιατρική εξειδίκευση σε άλλες χώρες, από το 2010 και μετά η εικόνα άλλαξε δραματικά: Τα μετέπειτα έξι χρόνια ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών που έφυγαν από την Ελλάδα ήταν σταθερά υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των ανειδίκευτων γιατρών «Η ανεργία, η αβεβαιότητα και η έλλειψη αξιοκρατίας σπρώχνουν το πιο εξειδικευμένο προσωπικό της χώρας να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί πια σε μία μήτρα παραγωγής ιατρικού δυναμικού από την οποία όμως ωφελούνται άλλες χώρες» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης. Αγγλία, Γερμανία, Κύπρος, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΙΣΑ ότι είναι οι «δημοφιλείς» προορισμοί για τους Έλληνες γιατρούς, καθώς τους διασφαλίζουν όχι μόνο την άμεση και ικανοποιητική επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και την προοπτική, τη δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

Οι οικονομικοί όροι για έναν επιστήμονα που έχει καθίσει στα θρανία και στις αίθουσες μάθησης περί τα 15 χρόνια είναι υποτιμητικέ» και τρισάθλιες. Εμείς, εδώ στην Κορινθία, είμαστε τυχεροί που έστω και υπό τις διαλυτικές συνθήκες του ΕΣΥ έχουμε κοντά μας, τους Γιατρούς, που θυσιάζονται για το καλό και την Υγεία του Κορινθιακού Λαού, κάτω από απάνθρωπε» συνθήκες και όρους εργασίας... Ειδικά την κπρωνοπερίοδο...Τους Ευχαριστούμε!..

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ¨»

Δεν υπάρχουν σχόλια