Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1742

Επετειακά Banner για το 1821 σε κτήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  

02/05/2021 Αναρτήθηκε banner μεγάλων διαστάσεων, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στο Κεντρικό Κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Το θεματικό του περιεχόμενο είναι ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, καθώς και η σφραγίδα της Πελοποννησιακής Γερουσίας. Αντίστοιχα banner, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα τοποθετηθούν και σε κτήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία).





Συνδρομή της Περιφέρειας για τη φιλοξενία 182 μεταναστών στο Λιμάνι της Καλαμάτας
  

03/05/2021 Σκάφος με 182 μετανάστες έφτασε ρυμουλκούμενο και συνοδευόμενο από το Λιμενικό, στο Λιμάνι της Καλαμάτας, σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα. Πρόκειται για άτομα στην πλειονότητά τους, από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, οι οποίοι καταγράφονται και ελέγχονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό. Οι μετανάστες θα παραμείνουν στις αποθήκες του Λιμένα Καλαμάτας μέχρι να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, παρείχε για τη φιλοξενία των μεταναστών, ατομικά στρώματα και θήκες στρωμάτων, κουβέρτες, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, καθώς και βραδινό και πρωινό γεύμα. Στο λιμάνι της Καλαμάτας για το συντονισμό της φιλοξενίας από πλευράς Περιφέρειας, βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, καθώς και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Ακόμη μία φουρνιά μας έστειλε πεσκέσι ο Τούρκος Ερντογάν, διαλεγμένους και εκπαιδευμένους εναντίον της Ελλάδας, που αλλοιώνεται δημογραφικά με τη Συνθήκη Σέγκεν…





Σύσκεψη για τουριστικά θέματα υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα
  

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου, με τη συμμετοχή της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου και συνεργατών.

Συζητήθηκε η ικανοποιητική εικόνα που η Περιφέρεια παρουσίασε την περίοδο του Πάσχα ενώ συζητήθηκε και ο περαιτέρω προγραμματισμός που βρίσκεται στη φάση υλοποίησης.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η προώθηση του νέου τουριστικού διαδικτυακού τόπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου (https:// mythicalpeloponnese.gr/), όπως και η διόρθωση ενδεχομένων αδυναμιών που διαπιστώθηκαν αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα λειτουργίας του.

Ακόμα, προσδιορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό, καθώς και για την επανεκκίνηση λειτουργίας των τουριστικών περιπτέρων στον Ισθμό και την Σπάρτη.

Τέλος, οριστικοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στον Μάιο σε κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή και το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.





Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη σε λαϊκή και σφαγεία
  


Επίσκεψη έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη του Τμήματος Εμπορίου της ΠΕ Κορινθίας, στη λαϊκή αγορά Συνοικισμού Κορίνθου καθώς και σε σφαγεία.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στις λαϊκές από το Τμήμα Εμπορίου και στα σφαγεία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ώστε να διασφαλιστούν η ποιότητα στην αγορά προϊόντων και κρεάτων, καθώς και η τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.






Ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι γύρω από την Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

  

Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό δίκτυο προς την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, στην Κορινθία.

Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, οι μοναχές ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Αρχή για το εν λόγω έργο.




Δεν υπάρχουν σχόλια