Header Ads

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ φ.1742

Ενθαρρυντικά μηνύματα από την εστίαση Για πληρότητα 60% έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, αν και τόνισε ότι το 20% δεν άνοιξε ελλείψει εξωτερικών χώρων...

  


Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις πρώτες δύο μέρες λειτουργίας της εστίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά. Εκτίμησε, πάντως, ότι περίπου το 20% των επιχειρήσεων δεν άνοιξε λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να καθυστερήσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους λόγω έλλειψης εφοδιασμού και ρευστότητας.

«Πήγαμε ιδιαίτερα καλά σε περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα. Εκεί είχαμε μεγάλη παρουσία πελατών αλλά και σε άλλες περιοχές, με πληρότητα περίπου στο 60°/ο» σημείωσε ο κ. Καββαθάς. Ερωτηθείς για την απαγόρευση μουσικής, υπογράμμισε πως η μουσική αποτελεί ένα κομμάτι των επιχειρήσεων και αυτό δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητα τους. Εξέφρασε δε την ελπίδα το ζήτημα να λυθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο επικείμενο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 330.000.000 ευρώ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι η πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης θα ανοίξει το αργότερο έως τις 10 Μαΐου, ενώ η εκταμίευση αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βοηθήσει ιδιαίτερα επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Κούρασης χαρακτήρισε ικανοποιητική την προσέλευση των πολιτών κυρίως στα παραθαλάσσια καφέ, μολονότι ένας στους τέσσερις ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ δεν κατάφερε να ανοίξει, αφού δεν διαθέτει εξωτερικό χώρο. «Η προσέλευση περιμέναμε να είναι λίγο μικρότερη, παρ’ όλα αυτά ο Έλληνας βγήκε. Σε τουριστικές περιοχές πολλά καταστήματα εστίασης δεν άνοιξαν, αφού δεν υπάρχει τουρισμός ακόμη, θα μετρηθούμε στο τέλος Ιουνίου» τόνισε ο κ.Κούρασης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen πηγή «δ»

Δεν υπάρχουν σχόλια