Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1742

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ξεκινά διεθνής εκστρατεία διαφώτισης για το Κυπριακό
  

Με αυστηρό τρόπο σχολίασε ο Νίκος Αναστασιάδης τις δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ, μετά το αδιέξοδο της Πενταμερούς για το Κυπριακό. «Ένα από τα επιχειρήματα που ανέπτυσσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Γενεύη ήταν ότι είναι συνιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την άλλη, θεώρησε ότι πρόσβαλα τους Τουρκοκύπριους διότι τους αποκάλεσα συμπολίτες μου. Ένα θα ήθελα να τον ρωτήσω: 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που έχουν την κυπριακή ταυτότητα, το κυπριακό διαβατήριο και απολαμβάνουν όσα και οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να ντρέπονται;

Πόσο περισσότερο πρέπει να ντρέπονται μέλη των συνεργατών του που έχουν την κυπριακή ταυτότητα ή το κυπριακό διαβατήριο; Δεν θέλω να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις, αλλά η υπομονή έχει τα όριά της», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι ξεκινά διεθνής εκστρατεία διαφώτισης έτσι ώστε να υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις από τα ΗΕ, την ΕΕ και από χώρες που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στην Τουρκία, σε σχέση με τις θέσεις της στο Κυπριακό οι οποίες είναι εκτός των παραμέτρων και ψηφισμάτων των ΗΕ.

Ερωτηθείς αν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα δεδομένης της έντασης με την οποία εκφράζει τις θέσεις αυτές η τουρκική πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το θέμα είναι αν υπολόγισαν το κόστος που θα προκαλέσουν στους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους με την απομόνωση στην οποία τους οδηγούν. Είναι κάτι που δεν είναι εφικτό, είναι κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα, ούτε από την ΕΕ».






Ο καθηγητής Κώστας Γρίβας για το ανθελληνικό «επικοινωνιακό παρακράτος»
  

Τρίτη, 4 Μαΐου 2021 
Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο καθηγητής Κώστας Γρίβας δίνει την απάντηση στους περίεργους κύκλους της φιλοτουρκικής προπαγάνδας εντός των τειχών. Έγραψε συγκεκριμένα: Κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ για ένα επικοινωνιακό παρακράτος που χτίζεται εδώ και κάποιον καιρό, στόχος του οποίου είναι να προωθήσει τα συμφέροντα συγκεκριμένων ελληνόφωνων πολιτικών ελίτ και του ξένου παράγοντα.

Και έχει απόλυτο δίκιο. Διότι δυστυχώς οι ελληνόφωνες πολιτικές ελίτ διαχρονικά, έχουν αναπτύξει έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό υπέρ των τουρκικών συμφερόντων που μόνον από «άγνοια» ή από «ιδεολογία» δεν προέρχεται. Ένας εθνοκτόνο προπαγανδιστικός μηχανισμός που προωθεί μεθοδικά πολιτικούς που είναι έτοιμοι να παραδώσουν γη και ύδωρ στην Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ελληνικά συμφέροντα. Και δεν μιλάμε μόνο για τα εθνικά, αλλά και τα κοινωνικά. Βρες έναν καταχραστή δημοσίου χρήματος και θα σου δείξω έναν φιλότουρκο.

www.olympia.gr






Η Δανία δεν θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Johnson and Johnson
  

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021: Δεν θα κάνει χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson η Δανία, η οποια να θυμίσουμε ήταν η πρώτη χώρα που είχε σταματήσει τη χρήση και του εμβολίου της AstraZeneca. Παρολο που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν δώσει το πράσινο φως στο συγκεκριμένο εμβόλιο, στη Δανία η εθνική αρχή υγείας της χώρας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson δεν υπερτερούν του κινδύνου πρόκλησης μιας πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας, της VITT (ένα πολύ σπάνιο είδος θρόμβωσης) στους ανθρώπους που λαμβάνουν το εμβόλιο.

Συνεπως θα συνεχίσει το δανέζικο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού χωρίς το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μαλιστα η Δανία δέν έχει εγκρίνει μέχρι σήμερα ούτε το Janssen.

Η σημερινή απόφασή της θα καθυστερήσει κατά τέσσερις εβδομάδες την εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, όπου η πανδημία θεωρείται ότι έχει τεθεί «υπό έλεγχο». Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και το υγειονομικό προσωπικό έχουν ήδη εμβολιαστεί με άλλα σκευάσματα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση, το 23,4% των Δανών έχει κάνει μια πρώτη δόση εμβολίων και το 11,5% έχει λάβει και τη δεύτερη.

Με πληροφορίες από το zougla.g








Ελένη Θεοχάρους:
Προδιαγεγραμμένη η οικτρή αποτυχία της Κύπρου στην Πενταμερή

  


Επιχαίρουν οι θιασώτες του “δώστε τα όλα στους Τούρκους να τελειώνουμε” Η πενταμερής διάσκεψη της Γενεύης απέληξε οικτρά για την ΚΔ. Οι Τούρκοι πέτυχαν αυτό που σχεδίασαν με περισσή μαεστρία: έθεσαν στο τραπέζι την αναγνώριση δύο κρατών στην Κύπρο, την ισότιμη διεθνή εκπροσώπηση των υφισταμένων “κρατών” και την συνέχιση της συζήτησης προσεχώς, μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ , για την επίλυση του Κυπριακού.

Η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι “δεν θα δεχθεί νέα τετελεσμένα” έχει ήδη υπονομευθεί από την “αποδοχή” του τουρκικού εγγράφου, που είναι μπροστά μας, δεν αποσύρθηκε και δεν εγγυάται κανένας ότι θα αποσυρθεί. Ξεκάθαρα, η επόμενη φάση θα γίνει χωρίς απόσυρση του εγγράφου και χωρίς καθορισμό πλαισίου λύσης, και εκεί θα αποκαλύψει τα γεφυρωτικά του πλάνα ο Πρόεδρος για “αποκεντρωμένη ομοσπονδία” συνώνυμη της συνομοσπονδίας στην οποία θα υποχωρήσουν δήθεν οι τούρκοι από την λύση δύο κρατών.

Διότι με την συνομοσπονδία, με την ομοσπονδία, με τα βέτο και τις θετικές ψήφους, με τις ειδικές πλειοψηφίες και την ισοδύναμη εκπροσώπηση διεθνώς , και κυρίως στην ΕΕ , η τουρκία θα ελέγχει πλήρως την Κύπρο. Και δεν θα υπάρχει πια η ΚΔ αφού θα την έχει οδηγήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ σε αυτοδιάλυση προκειμένου “να τετραγωνίσει πολιτικά τον κύκλο”. Αλλά πριν διαλυθεί το κράτος μας θα αναγνωρίσει την “τδβκ”, και θα εφαρμοστεί λύση συνομοσπονδιακού, αποκεντρωμένου τερατουργήματος, όπου τα δύο κράτη θα λύσουν απλώς τις συνοριακές διαφορές τους και θα καθορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες στο Εθνικό Συμβούλιο ξέρουν τι θέλουν, σε τι αποσκοπούν και για ποιον στόχο εργάζονται.

Το ζήτημα είναι ότι άλλα πράττουν, αλλά λένε στον λαό και άλλα βολεύεται ο λαός να καταλάβει. Άλλωστε αυτό φάνηκε από την έκφραση ικανοποίησης των μεγάλων κομμάτων και του Προέδρου , για την ” συνέχιση και επιβίωση” της πενταμερούς.

Ασχέτως αν θα βρίσκεται στον αναπνευστήρα και η Τουρκία θα μπορεί να κλείσει τις μηχανές όποτε την βολεύει. Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Πέσαμε στην παγίδα, και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι δηλώσεις για προσήλωση του Η.Β.

“στην ΔΔΟ και στα ψηφίσματα” είναι για να μάς κρατήσουν καθεύδοντας υπό μανδραγόρα, μέχρι την επόμενη φάση, αφού περάσει η Τουρκία τις εξετάσεις στην Σύνοδο Κορυφής.

Η δική μας θέση, η θέση της Αλληλεγγύης, ήταν να μην πάμε γιατί πρόκειται για παγίδα βρετανοτουρκική με συνεργούς τους υπόλοιπους: ΕΕ, Γερμανία, Ισπανία, Ρωσία, ΟΗΕ. Η θέση μας είναι και τώρα ξεκάθαρη και απλή: έχουμε νομικά και διπλωματικά όπλα να ανατρέψουμε τους λίαν επιτυχείς τουρκικούς σχεδιασμούς. Γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι έχουν συμμάχους αναμεσά μας. Είναι αυτοί με τους οποίου θα συγκυβερνούν το έκτρωμα που κυοφορείται, είναι αυτοί που χορηγούν στην εγκύμονα μήτρα τις τερατογόνες ουσίες που διοχετεύει ο κάθε εφιάλτης στον λαό του που τον πρόδωσε πολλές φορές.

Θα τους ξεμπροστιάσουμε μπροστά στον λαό. Ο Πρόεδρος οφείλει να καταγγείλει την επόμενη φάση της πενταμερούς και να ανακρούσει πρύμναν. Εμάς δεν μας ξεγελά ούτε ο Μπορέλ, ούτε ο Λαβρώφ, ούτε ο Μπάϊντεν, ούτε ο Γκουτέρες. Τέλος, για όσους, θριαμβολογούν επειδή το αποτέλεσμα της Γενεύης δικαιώνει την κολλώδη στήριξη τους στην διχοτομική και επικίνδυνη λύση της ΔΔΟ, επισημαίνουμε ότι ούτε συζητήθηκε ούτε θα συζητηθεί η εν λόγω λύση σε καμμιά πενταμερή. Είναι το όπιο με το οποίο συγκρατούν τον αγανακτισμένο κόσμο που τους σιχάθηκε και θέλει μια κάποια λύση. Εδώ και χρόνια συζητούν τα δύο κράτη και σταδιακά αναγνωρίζουν την “τδβκ” αλλά προφασίζονται πως δεν το καταλαβαίνουν. Ή ίσως και να μην το καταλαβαίνουν. Ο Λαός μπορεί να μας δώσει την δύναμη να πολεμήσουμε.

*Η Ελένη Θεοχάρους είναι Πρόεδρος του κόμματος Αλληλεγγύη\\ πηγή Newsroom3



Η Γερμανία θεωρεί τώρα επικίνδυνες τις αλλαγές συνόρων στα δυτικά Βαλκάνια
    

Αλλαγές συνόρων κατά μήκος εθνοτικών γραμμών μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια και να δημιουργήσουν νέες εντάσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος σε non paper που κυκλοφόρησε πρόσφατα με σχέδιο επαναπροσδιορισμού των συνόρων στην περιοχή. Eπισήμανε δε ότι το Βερολίνο συνεχίζει να προωθεί τον ευρωπαϊκό και διατλαντικό δρόμο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

«Είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε non paper. Σε ό,τι αφορά όμως τις ιδέες που κυκλοφορούν τελευταία στα ΜΜΕ για αλλαγή συνόρων κατά μήκος εθνοτικών γραμμών, βλέπουμε πιθανούς κινδύνους. Τέτοιες αλλαγές συνόρων μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια στην περιοχή, μπορούν να δημιουργήσουν νέες εντάσεις και να επαναφέρουν διενέξεις του παρελθόντος», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να προωθεί τον ευρωπαϊκό και διατλαντικό δρόμο των χωρών της περιοχής, έναν δρόμο βασισμένο στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την πολυεθνοτικότητα. «Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες της περιοχής να συνεχίσουν την μεταρρυθμιστική τους ατζέντα, με έμφαση στον τομέα της δικαιοσύνης, στο κράτος δικαίου, στον αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Κρίστοφερ Μπούργκερ παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του υπουργού Χάικο Μάας, από το Βελιγράδι και την Πρίστινα, όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτή η ιδέα ανήκει στον καταστροφέα της Ιστορίας. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να το πούμε πιο ξεκάθαρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούργκερ και πρόσθεσε ότι ο γερμανός πρέσβης στο Κόσοβο έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες με σαφήνεια σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενο γερμανο-γαλλικό non paper. «Ένα τέτοιο non paper δεν προέρχεται από την γερμανική κυβέρνηση και τις θέσεις που φέρονται να διατυπώνονται σε αυτό δεν τις συμμεριζόμαστε. Τη θέση της κυβέρνησης την διατύπωσε ο κ. Μάας στην Πρίστινα και αυτή εξακολουθεί να ισχύει», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Από Militaire News 30/04/2021






Παρακολουθούν άτομα που αντιδρούν στο lockdown!
- Συλλήψεις για όσους δεν θέλουν την υποχρεωτική μασκοφορία
    

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021: Ούτε ο Τζορτζ Όργουελ όταν έγραφε το «1984:

Ο Μεγάλος Αδελφός» δεν φανταζόταν τα όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Μία ακόμη δυστοπική ενέργεια έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, καθώς η υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας έθεσε υπό παρακολούθηση άτομα τα οποία έχουν συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες κατά του lockdown! Ο σκοπός τους είναι να διαπιστώσουν εάν οι αντιδράσεις τους σχετίζονται με υποκίνηση βίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ η επιτήρηση περιλαμβάνει άτομα που είναι μέλη σε κινήματα που αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα, αλλά και σε όσους ανήκουν σε πατριωτικά κόμματα.

Οι Αρχές φοβούνται ότι τα συγκεκριμένα άτομα υποβαθμίζουν την απειλή του κορωνοϊού για τη δημόσια υγεία εκμεταλλεύονται τα μέτρα περιορισμού για να υποκινήσουν αναταραχή κατά των πολιτικών και κρατικών θεσμών μόλις πέντε μήνες πριν τις εκλογές. Το κίνημα ξεκίνησε με μικρές διαδηλώσεις στη Στουτγκάρδη πέρσι αλλά πλέον έχει επεκταθεί προσελκύοντας στις Γερμανούς από όλα τα κοινωνικά στρώματα που έχουν απογοητευτεί από τα παρατεταμένα μέτρα περιορισμού. Από τον Αύγουστο, το κίνημα πραγματοποίησε πολλές διαδηλώσεις στο Βερολίνο, μεταξύ άλλων κοντά στο Κοινοβούλιο, όπου σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παρόλα αυτά δεν γίνονται μόνο στη Γερμανία τέτοια πράγματα, αλλά και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας ένας άνδρας φυλακίστηκε γιατί δεν φορούσε μάσκα, ενώ αντιμέτωποι με δικαστήρια βρέθηκαν και γονείς που δεν ήθελαν να υποβληθούν τα παιδιά τους σε υποχρεωτικά self test.

Πηγή: www.pronews.gr





Με συνεχείς NAVTEX οι Τούρκοι δημιουργούν τετελεσμένα.
Θα παραδοθούμε;
  

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021: Δεν βάζει… μυαλό η Αγκυρα, καθώς χθες, μόλις ένα 24ωρο πριν από την έναρξη της πενταμερούς στη Γενεύη για το Κυπριακό και στον απόηχο του «χαστουκιού» που δέχτηκε από τις ΗΠΑ με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αποφάσισε να προβεί σε (ακόμη) μία σπασμωδική κίνηση στην καρδιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα λοιπόν και με την έκδοση νέας NAVTEX ο σταθμός της Σμύρνης προειδοποιεί για άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 20, 25 και 26 Μαΐου, δεσμεύοντας -χωρίς, βέβαια, να έχει τη σχετική δικαιοδοσίαδύο θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Λέσβου, Χίου και Σκύρου.

Στη συγκεκριμένη περιοχή αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία έχει να εμφανιστεί με ανάλογη άσκηση πάνω από ένα εξάμηνο, κάνοντας τώρα πολλούς αναλυτές να εκτιμούν πως η κίνησή της αυτή είναι πιθανότατα ενδεικτική των προθέσεών τους για το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν ένα θερμό καλοκαίρι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα και ιδιαίτερα την επίσκεψη Δένδια στην Αγκυρα, στη διάρκεια της οποίας ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ανοιχτά στις παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας.

Επίσης, η Τουρκία θέτει άλλη μία φορά το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου. Οπως αναφέρει, η ναυτική οδηγία που εκδόθηκε από τον σταθμό της Λήμνου παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Σαμοθράκης και της Λήμνου, όπως ορίστηκε το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η Τουρκία απαιτεί την ακύρωση ελληνικής άσκησης, σημειώνοντας ότι οι δεσμευμένες περιοχές επικαλύπτουν τουρκικές περιοχές.

https://www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια