Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1742

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τα μέτρα και τα τοπικά Πασχαλινά ήθη και έθιμα…


Ο Ελληνικός Ορθόδοξος Λαός, έχει αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται στην πλειοψηφία του την ισχύουσα νομοθεσία, ακόμη και τις βαλλόμενες πανταχόθεν Κυβερνητικές Αποφάσεις, που αφορούν τη λεγόμενη πανδημία του Κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λιακόπουλος στο el.gr, ένα χρόνο μετά είμαστε σε θέση να βγάλουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα. Θες η τρομο λαγνεία των αθηνοκεντρικών ΜΜΕ, θες η πραγματικότητα ύπαρξης του τεχνητού ιού, έπαιξαν το ρόλο τους. Από τη στιγμή που άρχισε το «πανηγύρι του κορωνοϊού» και στη χώρα μας, μετρημένες στα δάχτυλα ήταν οι σοβαρές αντιδράσεις των πολιτών στα πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα, που επιβάλλουν οι αρχές. Ας δούμε όμως από μία άλλη σκοπιά τι συνέβη στην πραγματικότητα. Η συντριπτικότατη πλειοψηφία των Ελλήνων εκπαιδεύτηκε, όσο κι αν δεν το παραδέχεται:

Να δίνει αναφορά στο κράτος με την αποστολή εκατομμυρίων sms καθημερινά Να δίνει αναφορά στο κράτος υπογράφοντας ένα ή και περισσότερα χαρτιά πριν βγει από το σπίτι, έχοντας τη ψευδαίσθηση ότι «ξεγελάει το σύστημα».

Να φοράει μάσκα ακόμα και όταν κάποιος κυκλοφορεί μόνος του στην ερημιά, μακριά από συνωστισμούς και κλειστούς χώρους, αναπνέοντας το διοξείδιο του άνθρακα, που εκπνέει από τα πνευμόνια του μέσα στη μάσκα.

Να μην κυκλοφορεί μετά τις 21:00, 22:00 ή (και τώρα πρόσφατα) 23:00 το βράδυ Να μην αντιδρά στα όσα απίστευτα και ΠΑΡΑΛΟΓΑ ακούει καθημερινά από τους λεγόμενους ειδικούς.

Να εμβολιάζεται από προκαθορισμένα εμβόλια του «Συστήματος» παρά τις παρενέργειες, αλλά και το βιαστικό της παραγωγής τους και όχι του ελεύθερου εμπορίου, απλά και μόνο επειδή της το λένε.

Να μη λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη πλήθους αντίθετης επιστημονικής θεώρησης για τα επιβαλλόμενα μέτρα, αφού διώκονται ή δαιμονοποιούνται τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις.

Παρά ταύτα όμως αξίζει να αναφερθεί ότι: Εντός των πόλεων γιορτάστηκε το φετινό Πάσχα, με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου και την αφρικανική σκόνη να σκεπάζει τον ουρανό.

Σε πολλές πόλεις και Ι. Ναούς εορτάστηκε η Ανάσταση του κυρίου και το Πάσχα σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι χθες τοπικά ήθη και έθιμα. Η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία ήταν εμφανής. Η τσίκνα σκέπασε και τον Ελληνικό ουρανό, καθώς σούβλες είχαν στηθεί σε πολλά μέρη της χώρας…





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τι συμβαίνει με το μπλοκάρισμα των τουρκικών F-35;


Ελληνοαμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές κοινότητες από κοινού βρήκαν ακόμη καλύτερο και προσοδοφόρο έδαφος και «επετέθησαν» με όλα τα μέσα στο Κογκρέσο , υποστηρίζοντας νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για την διακοπή πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. Κύριος σκοπός των Ελλήνων ομογενών και των Εβραίων ήταν και είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της Κύπρου, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ελληνο-αμερικανικού Συμβουλίου (HALC), E. Ζεμενίδης . Το ετήσιο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ αξίας 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στοιχεία του οποίου είχαν δημοσιευθεί περιελάμβαναν ένα μέτρο για την προσωρινή παύση των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, λόγω της παρατεταμένης περιόδου των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

Οι δηλώσεις σε ελληνική εφημερίδα πριν από ένα διήμερο συνέδριο που διοργανώθηκε από την HALC και την αμερικανο-εβραϊκή κοινότητα (AJC) στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι οι ελληνοαμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές κοινότητες διεξάγουν τιτάνιο αγώνα για να προωθήσουν αυτήν την νέα νομοθεσία στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Ο κ. Ζεμενίδης δήλωσε ότι «αυτή η νομοθεσία εμποδίζει την Τουρκία να διατηρεί την Κύπρο σε ομηρία της αδιάλλακτης πολιτικής του Ερντογάν. Οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των γειτόνων της , όπως η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα έναντι των εδαφικών διαφορών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», τόνιζε σε άρθρο του. Οι Έλληνες και οι Εβραίοι επίσης «προωθούν μέσω «εκστρατείας» τον περιορισμό στις πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία μέχρι να αρχίσει η Τουρκία να συμπεριφέρεται υπεύθυνα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της HALC. Όλες αυτές οι πιέσεις έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα της εξόδου της Τουρκίας από το πρόγραμμα υλοποίησης της αγοράς των F35 από την Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται εχθρικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία θα αντιδράσει, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν τον προτεινόμενο νόμο που διακόπτει τις πωλήσεις όπλων στη χώρα. Ο Αμερικανικός νόμος ψηφίστηκε. Το πως θα αντιδράσει όμως δεν μας το είπαν οι Τούρκοι και τι ακριβώς θα λάβει χώρα εφόσον , η Τουρκία ίσως θελήσει να «παίξει» με μια πιθανή δήλωση αποχώρησης από το ΝΑΤΟ.

Η ελληνική ομογένεια όμως, όπως πολλές φορές στο παρελθόν είναι στις επάλξεις για μια φορά ακόμα με σκοπό τη διαφύλαξη των συμφερόντων του ελληνισμού. Όταν όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι δεν μεγαλουργούν;. Και αυτή τη φορά έχουμε έργο ενότητας μπροστά μας; Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια