Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1741

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ με προκλητικές ενέργειες κλιμακώνουν την κατάσταση
  

18.04.2021 : Πολεμικά πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού θα πλεύσουν για τη Μαύρη Θάλασσα για αλληλεγγύη στο Κίεβο εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους Sunday Times. Υψηλόβαθμα στελέχη του πολεμικού ναυτικού ανέφεραν στους Sunday Times ότι το πολεμικό πλοίο Type 45 εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους και η φρεγάτα Type 23 θα αποσπαστούν από τον στόλο της Μεσογείου και θα κατευθυνθούν μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα τον επόμενο μήνα.

Μαχητικά αεροσκάφη της RAF τύπου F-35B και υποβρύχιο Merlin θα είναι σε ετοιμότητα στη ναυαρχίδα του στόλου, όπως και το μεταφορικό HMS Queen Elizabeth, για τη στήριξη των πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη ίδια εφημερίδα, η οποία διευκρινίζει ότι η αποστολή των πλοίων ανοιχτά των ακτών της Ουκρανίας έχει στόχο την επίδειξη αλληλεγγύης στο Κίεβο και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ στην περιοχή. Από την πλευρά του εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας τόνισε ότι η χώρα και οι σύμμαχοί της «υποστηρίζουν σταθερά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» και καλούν τη Ρωσία σε αποκλιμάκωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, μίλησαν τηλεφωνικά για την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπάιντεν ανέφερε την ανησυχία του για τη συγκέντρωση Ρώσων στρατιωτών στα κοντά στα σύνορα και ζήτησε από τη Μόσχα να χαλαρώσει την ένταση με τον γείτονά της. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η κίνηση των στρατευμάτων αποσκοπεί στη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας ως απάντηση στην ανάπτυξη του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.

Στις 14 Απριλίου, με ΝΟΤΑΜ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό ότι από τις 24 Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου δεν υπάρχει δίοδος από τη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας για ξένα πολεμικά πλοία και άλλα κρατικά πλοία σε τρεις περιοχές στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως αναφέρεται οι ζώνες που θα κλείσουν δεν θα εμποδίσουν την ναυσιπλοΐα στα στενά του Κερτς και βρίσκονται εντός ρωσικών χωρικών υδάτων.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε στη Μόσχα για το κλείσιμο και το χαρακτήρισε παραβίαση των συνθηκών και των αρχών του διεθνούς δικαίου, από τη στιγμή που η Ουκρανία έχει το δικαίωμα τακτικής ναυσιπλοΐας σε αυτές τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας. Σημειώνεται ότι, από μόνο το στενό του Κερτς από μόνο του και ο δρόμος προς αυτό, σύμφωνα με το ρωσικό δελτίο ενημέρωσης, δεν βρίσκονται στις θαλάσσιες περιοχές οι οποίες θα κλείσουν. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ με προκλητικές ενέργειες κλιμακώνουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, η οποία δεν ανήκει στη συμμαχία και πυροδοτούν περαιτέρω τη διάθεση για «κάποιου είδους στρατιωτικής εκδίκησης».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν ακυρώσει το πέρασμα δύο πολεμικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα.

Το Πεντάγωνο, ωστόσο, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον ακύρωσε την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα έτσι ώστε να μην οξύνει την ένταση με τη Μόσχα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, για την ώρα δεν υπάρχουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: Ε.Θ. Newsroom





Δικαστήριο στην Πάτρα αθώωσε πολίτη που αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ για covid19
  

  
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων αλλά και του metrosport.gr 
”Απόφαση που προκαλεί αίσθηση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, καθώς αθωώνει πολίτη, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει τεστ κορωνοϊού. Το δικαστήριο κλήθηκε να επιληφθεί όταν πολίτης προσήχθη επειδή αρνούνταν να υποβληθεί στο τεστ για τον κορωνοϊό και τον έκρινε «αθώο της αξιόποινης πράξης της απείθειας», σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε και επίσημα προ ημερών.” H απόφαση δημοσιεύθηκε στις 21/4/21.Ο πολίτης που αθωώθηκε σύμφωνα με αναφορές είναι αυτοκινητιστής στο επάγγελμα κι αρνήθηκε να κάνει το τεστ στο λιμάνι και υποβλήθηκε σε αυτόφωρο.

dimpenews.com






Καταπέλτης ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Δρ. M.Yeadon κατά των εμβολιασμών: «Δεχόμαστε απειλές»
  

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 Χείμαρρος ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Δρ. Michael Yeadonκατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό αλλά και κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Ο Δρ. Yeadon σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρεται στον κίνδυνο των εμβολιασμών, λέει πως οι περισσότεροι συνάδελφοί του συμφωνούν μαζί του, αλλά δέχονται απειλές και έτσι αναγκάζονται να παραμείνουν σιωπηλοί. Ο ίδιος αναφέρει πόσο του έχει κοστίσει προσωπικά και οικογενειακά το ότι έχει βγει δημόσια και καταγγέλλει τους εμβολιασμούς λέγοντας πως ήδη δύο εμβόλια τα οποία στηρίζονται σε γονιδιακή θεραπεία έχουν σταματήσει εξαιτίας συμβάντων θρομβώσεων, εγκεφαλικών και αναφυλαξίας και πολλών άλλων λέγοντας πως αυτά είναι μόνο οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις.

https://www.pronews.gr






Αναστασιάδης:
Προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

  

Το μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μήνυμα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στέλνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Με αφορμή την σημερινή ημέρα, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Στεκόμαστε με ευλάβεια και πόνο μπροστά στη θυσία τους.

Κρατάμε σφικτά το χέρι στους αδελφούς Αρμενίους, που ζούμε εδώ μαζί, στην πατρίδα μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας από την παγκόσμια κοινότητα». Newsroom ΜΕΝΟΥ0






Το Βέλγιο κατάργησε τη μάσκα στα γαλλόφωνα σχολεία από τις 19 Απριλίου!
  


Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 Το Βέλγιο κατάργησε τη μάσκα στα γαλλόφωνα σχολεία από τις Η υποχρέωση μάσκας στο σχολείο για τις τάξεις 5η και 6η του Δημοτικού επίπεδο (ισοδύναμο με το CM2 και την 6η του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος) καταργήθηκε στα γαλλόφωνα σχολεία Βελγίου από τη Δευτέρα,19 Απρίλιο. Η διοίκηση ισχυρίζεται ότι έχει λάβει “φορτηγά από καταγγελίες από γονείς κατά αυτού του μέτρου.” Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια πρόσφατης διαβούλευσης μεταξύ της Υπουργού Παιδείας, Caroline Désir, και των κύριων παραγόντων στον κόσμο της γαλλόφωνης εκπαίδευσης.enfancelibertes 16/4/21 Πηγή: dimpenews.com





Ο ελαιοχρωματιστής από την Αίγυπτο διακινούσε μετανάστες και ήταν και κατάσκοπος
  

Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 Σε εσάς δεν θα πω τίποτα. Ό,τι έχω να πω, θα το πω στην κατάθεση μου στον εισαγγελέα. Αυτά είπε στους λιμενικούς της Κω, ο 43χρονος Αιγύπτιος που συνελήφθη στην Κω.

Μέσα στις 8 σελίδες της απολογίας του ειπε αερολογίες, πως δηλαδή του αρέσουν τα τοπία και για τον λόγο αυτό έβγαζε φωτογραφίες στρατιωτικών μονάδων.

Όσο αφορα τις δύο νεαρές κοπέλες από τη Συρία που έκρυβε σπίτι του και τις πήγε στο αεροδρόμιο για να πετάξουν με πλαστά στοιχεία, ειπε απλά ότι είναι φίλες του.

Να θυμησουμε ότι εμπαινε ως ελαιοχρωματιστής σε στρατιωτικές βάσεις και κατέγραφε τα πάντα. Και αυτό το έκανε για 15 ολόκληρα χρόνια. Παράλληλα όμως ήταν και μέλος κυκλώματος που έφερνε VIP μετανάστες από τη Συρία.

https://www.olympia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια