Header Ads

ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ φ.1740

Επίσκεψη Πρωθυπουργού στην Κορινθία:
Επικοινωνία – Σκληρή Πραγματικότητα

  


Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κορινθία και ειδικότερα στην διώρυγα της Κορίνθου και σε αγρότες που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό επιβεβαιώνει την σημασία και σπουδαιότητα των συγκεκριμένων προβλημάτων που έγκαιρα είχε αναδείξει με Ερωτήσεις στην Βουλή η Κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ύστερα από συνεργασία της με την Ν.Ε. Κορινθίας.

Δυστυχώς, πίσω από την χθεσινή επικοινωνιακή παράσταση κρύβεται μια σκληρή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε ότι λειτουργεί βλέποντας και κάνοντας, πρόχειρα και χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Για ένα τόσο σημαντικό έργο όπως η διώρυγα που έχει χαρακτηριστεί και ως έργο εθνικής σημασίας, ο πρωθυπουργός δεν είχε την απαραίτητη ενημέρωση, δεν γνώριζε καν ότι η διώρυγα είναι εδώ και μήνες κλειστή και ότι θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, με ό,τι οικονομικές επιπτώσεις συνεπάγεται αυτό. Επιπλέον η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της ζημιάς δεν συνάδει ούτε με την σπουδαιότητα του έργου ούτε με τα έργα που χρειάζονται. Τα 9 εκατομμύρια ευρώ πιθανότατα θα οδηγήσουν σε μία προσωρινή λύση όπως έγινε και επί κυβέρνησης Σύριζα το 2018 και οδήγησε στην συνέχιση των κατολισθήσεων και στο κλείσιμό της πριν λίγους μήνες. Τονίζεται ότι στην Ερώτηση που καταθέσαμε για την διώρυγα παρουσιάσαμε όλα τα ζητήματα που την αφορούν και διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο για την επίλυση τους και την σωστή – στρατηγική αξιοποίηση της διώρυγας. Δυστυχώς δύο μήνες μετά την Ερώτηση μας, απάντηση έχουμε λάβει μόνο από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για διαδικαστικά θέματα, ενώ τα συναρμόδια Υπουργεία σιωπούν.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιά και στις εξαγγελίες του για τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ξεκάθαρή θέση μας την οποία τονίσαμε και στην Ερώτηση που καταθέσαμε την περασμένη εβδομάδα είναι να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις, γρήγορα οι πληρωμές των αποζημιώσεων και να ενισχυθούν έκτακτα οι αγρότες.

Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι παρόλο που οι αλλαγές – βελτιώσεις στους κανονισμούς και στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ είχαν δρομολογηθεί από το 2014 για να υλοποιηθούν μέσα στο 2015, δεν υλοποιήθηκαν ούτε από την κυβέρνηση Σύριζα, ούτε στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπρόσθετα, στην επίσκεψη του στην Κορινθία ο κος Μητσοτάκης έκανε αναφορές για τους εργαζομένους της διώρυγας, της εταιρείας που επισκέφτηκε και των αγροτικών επιχειρήσεων. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους είναι ότι με νόμο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και καταργούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Καμία κουβέντα από τον πρωθυπουργό για τους υγειονομικούς στην «κόκκινη» Κορινθία που μέσα στην πανδημία με πολλές ελλείψεις προσωπικού τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στην ΠΦΥ δίνουν άνισο αγώνα για να μείνουμε ζωντανοί. Καμία κουβέντα για τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια. Χρειάζονται πραγματικές πολιτικές, κεντρικό σχεδιασμό, καλό συντονισμό, αξιολόγηση των καταστάσεων και προτεραιοτήτων, σωστή αξιοποίηση - κατανομή πόρων και γρήγορα κυβερνητικά αντανακλαστικά. Χρειάζεται ειλικρίνεια και δουλειά. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε προβλήματα, λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης και κυρίως θα προτείνουμε πολιτικές για να βρεθούν λύσεις που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια