Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1740

Αποκατάσταση και ανάδειξη Ισθμού, στήριξη σύγχρονης βιομηχανίας και αγροτικού τομέα στην ατζέντα του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Κορινθία
  

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κορινθία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού περιελάμβανε επίσκεψη στον Ισθμό και ενημέρωση για το σχέδιο αποκατάστασής του, επίσκεψη σε εξαγωγική επιχείρηση και στη συνέχεια ενημέρωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό σε καλλιέργειες στο Σπαθοβούνι.

Όσον αφορά τον Ισθμό, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για το σχέδιο αποκατάστασης της Διώρυγας και έδωσε οδηγίες, ώστε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι να έχει γίνει η αποκατάσταση της μεγάλης κατολίσθησης και να έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τη μελέτη, ώστε να λειτουργήσει και πάλι με ασφάλεια η Διώρυγα, στην οποία, σχεδόν ποτέ από την εποχή της κατασκευής της τον 19ο αιώνα δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το κόστος για το εν λόγω έργο είναι της τάξης των 9.000.000 ευρώ περίπου και, όπως είναι γνωστό, θα το αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών. Ο Πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες για συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας και του Δ.Σ. της Διώρυγας ώστε ο Ισθμός να αποκτήσει τουριστικό χαρακτήρα, να βοηθήσει και στην τουριστική ανάπτυξη και στην οικονομική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας γιατί είναι πράγματι ένα τεχνικό εγχείρημα του 19ου αιώνα μοναδικό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο.

Ο Περιφερειάρχης Π.Νίκας, σε δηλώσεις του, ανέφερε:

“Ειλικρινά χαίρομαι για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κορινθία, την Κορινθία με τις μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Θα προχωρήσουμε κατά τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, συνεργαζόμενοι με τη Διώρυγα (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) για να έχει ο Ισθμός, αυτό το μοναδικό αξιοθέατο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, την εικόνα που του αρμόζει” Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Calpak στο Λουτράκι, η οποία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα σύγχρονης βιομηχανίας, αναπτύσσεται με καινοτόμες μεθόδους, αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο Πρωθυπουργός, ακολούθως, επισκέφθηκε το Σπαθοβούνι, όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές από τον παγετό, σχεδόν σε όλα τα είδη παραγωγής, σουλτανίνα, ελιές, βερικοκιές κά.

Κατά την επίσκεψή του, ενημέρωσε παραγωγούς και τοπικούς παράγοντες που ήταν παρόντες, πως θα υπάρξει άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τους αγρότες, ενώ έκανε σαφές ότι έχει υπόψη του όλες τις καταστροφές, οι οποίες συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και θα δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά ο αγροτικός κόσμος.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνόδευσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό στο κέντρο οινοπαραγωγής της Πελοποννήσου, στη Νεμέα, όπου δραστηριοποιούνται δεκάδες οινοποιητικές επιχειρήσεις. Ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκαν τη Γεωργική Σχολή Νεμέας, η οποία στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα στις παρυφές της πόλης της Νεμέας, στη μεγαλύτερη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ερυθρού οίνου της χώρας και επιβλέπεται από τον ΕΛΓΟ “Δήμητρα”. Εκεί, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και του Διευθύνοντος Συμβούλου είχαν εκτενή συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν, πρώτον σε θεσμικό επίπεδο και δεύτερον σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Για όλα τα ειδικότερα θέματα της Πελοποννήσου τις προσεχείς ημέρες επίκειται συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό.

Ευκαιρία προβολής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το “Ράλλυ Ακρόπολις”
    

Σε ειδική εκδήλωση για το Ράλλυ Ακρόπολις, στην Αθήνα, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα.

Το Ράλλυ θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 και είναι ένα παγκόσμιο γεγονός με προσδοκώμενους θεατές που μπορεί να ξεπεράσουν και το 1.000.000.

Στόχος της εν λόγω διοργάνωσης, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, είναι κυρίως η τουριστική προβολή ολόκληρης της χώρας μας.

Στο Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από δεκάδες χώρες του πλανήτη και πάνω από 60 αυτοκίνητα.Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας, για πρώτη φορά, σε μια ειδική διαδρομή.

Τη δεύτερη μέρα θα τους υποδεχτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περίφημη διαδρομή Κινέτα – ΄Αγιοι Θεόδωροι και ενδεχομένως να υπάρξει και μια δεύτερη ειδική διαδρομή στην Κορινθία, στα Πίσια.

Ακολούθως, οι δραστηριότητες του Ράλλυ μετακινούνται στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη Λαμία, όπου θα γίνει και η λήξη.

Η διοργάνωση στη χώρα μας του Ράλλυ Ακρόπολις είναι σημαντικό νέο, αφού μέσω του Ράλλυ θα προβληθούν εικόνες από όλη την Ελλάδα, με συντονισμένες ενέργειες από τον ΕΟΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οι Περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και Φάνης Σπανός αντίστοιχα, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Λαμιέων Ευθύμης Καραϊσκος και Λουτρακίου- Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια γενική πρώτη προσέγγιση και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εξειδίκευση για όλα τα επιμέρους ζητήματα μέχρι το Σεπτέμβριο (διαμόρφωση των χώρων κά) προκειμένου να έχουμε μια άρτια διοργάνωση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας, σε δηλώσεις του, αναφέρει:

“Η Περιφέρειά μας μέσα από τη συμμετοχή της σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα είναι αυτονόητο οτι θα ωφεληθεί τουριστικά. Είναι μια ευκαιρία έμμεσης διαφήμισης σε ένα δυνητικό κοινό εκατομμυρίων θεατών.

Είναι σημαντικό που επανήλθε το Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια περισσότερες περιοχές της Περιφέρειάς μας να περιλαμβάνονται στις αγωνιστικές δραστηριότητες του Ράλλυ.”    

 

 

  

  Δεν υπάρχουν σχόλια