Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1739


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Οι ΗΠΑ στηρίζουν συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και ασφαλώς Ισραήλ



Το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου σε συνεργασία με τον 5ο αμερικανικό στόλο αναζητά τρόπους μεγιστοποίησης της συνεργασίας σε Ερυθρά θάλασσα και Αν. Μεσόγειο. Ουσιαστικά οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Αίγυπτο να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά και με Ελλάδα-Κύπρο για τον έλεγχο της ασφάλειας σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή, ακυρώνοντας τα τουρκικά σχέδια για επέκταση στην περιοχή αυτή. Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού ναυτικού, Ναύαρχος Ahmed Khaled, συνάντησε τον Αντιναύαρχο Σ. Παπάρο, διοικητή των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, με σκοπό να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή του Καΐρου στην δύναμη (CMF), που θα αναλάβει κεντρικό ρόλο, ως ισχυρή δύναμη στην περιοχή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου και ο Αμερικανός διοικητής του 5ου στόλου συναντήθηκαν στη ναυτική βάση Ras Al-Tin της Αλεξάνδρειας, για να συνεργαστούν για τον έλεγχο της περιοχής. Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για το συντονισμό των προσπαθειών που αφορά την καταπολέμηση κοινών προκλήσεων και απειλών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής. Ο Αμερικανός Αντιναύαρχος, επιβεβαίωσε την προθυμία της χώρας του να αυξήσει τις πτυχές της ναυτικής συνεργασίας με την Αίγυπτο μέσω της επέκτασης των κοινών εκπαιδεύσεων, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος είναι το κλειδί για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

Χθες σύμφωνα με άρθρο το 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αναφέρει ότι η Αίγυπτος προωθεί αποφασιστικά πλέον την αμυντική συνεργασία που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 6 Απριλίου με Ελλάδα και Κύπρο για την Ανατολική Μεσόγειο παρά τις προσπάθειες προσέγγισης της Τουρκίας, αφού πιστοποιήθηκε ότι η τουρκική ελίτ προωθεί σαφώς σχέδια «ελέγχου» της Ανατολικής Μεσογείου. Η Συμφωνία αυτή θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ τον στρατιωτικό συντονισμό μεταξύ των τριών κρατών και θα τους επιτρέψει να δράσουν μαζί ενόψει απειλών, ανέφεραν Αιγύπτιοι στρατιωτικοί και πολιτικοί αναλυτές στο Κάιρο.

Αυτός ο στενός στρατιωτικός συντονισμός αφορά σαφέστατα τα τουρκικά προκλητικά σχέδια για τα δικαιώματα στα θαλάσσια οικόπεδα στην περιοχή. Τώρα τις προσπάθειες αυτές στηρίζουν σθεναρά πλέον και οι ΗΠΑ, που θέλουν να ανακόψουν τα τουρκικά επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας στην Αν. Μεσόγειο. Η Ελληνική Κυβέρνηση κτίζει σημαντικές Αμυντικές Συμφωνίες σε μια περίοδο πολλαπλών αναταραχών σε διεθνές επίπεδο!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια