Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1739

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
  
Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Ιάκωβο Τσούνη :Σεβασμός σε έναν αληθινό ευπατρίδη. Συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη Φόρο τιμής σε έναν αληθινό ευπατρίδη, όπως χαρακτήρισε τον Ιάκωβο Τσούνη, απέτισε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις υπηρεσίες, που προσέφερε στη χώρα ο εκλιπών, από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, αλλά και στην απόφασή του να δωρίσει την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα και απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της.
Και όλοι σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη. Του ανθρώπου, που υπηρέτησε τη χώρα από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Που στάθηκε δίπλα της, σταθερός και σεμνός ευεργέτης, για δεκαετίες ολόκληρες. Και λίγο πριν από τη δύση της μακράς και δημιουργικής ζωής του, δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.»


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετέβη τη Δευτέρα 12 Απριλίου, στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου αναμενόταν να συναντηθεί διαδοχικά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι τον δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι (Saqr Bujwari) και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα (Aguila Saleh Issa). Οι συνομιλίες αναμένετο να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, θα εξεταζόντουσαν ζητήματα, που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης…Εκεί, να πάει χίλιες φορές, τι την θέλει την επίσκεψη στην Τουρκία, τέτοια που είναι;;;

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξ. Τσίπρα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του γνωστού δημοσιογράφου.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέροντας,. «Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον ΄Άλιμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης…

 
« Για ακόμα μια φορά , ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που ξέρει καλά. Με fake news και κορονοκαπηλεία υπονομεύει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των πολιτών για έξοδο από την πρωτοφανή δοκιμασία της πανδημίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και επισημαίνει: «Και το τέλος της δοκιμασίας είναι ο εμβολιασμός των πολιτών.
Όσο περισσότεροι πολίτες και μάλιστα ευάλωτοι απέναντι στον ιό, εμβολιαστούν, τόσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εμβολιαστούν οι πολίτες δια της πειθούς; Κι αν όχι, τι ακριβώς προτείνει; Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει μια φωνή μιζέριας. Γνωρίζει καλά ότι τελειώνει ο χρόνος της επένδυσης στον φόβο της πανδημίας.

Η ιδέα δε ότι η Ν. Δ. επιδιώκει την καταδίωξη των παραγωγών λαϊκών αγορών από έναν πρώην πρωθυπουργό που το μόνο που ήξερε ήταν να τους βάζει φόρους, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Το νέο νομικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο θα βελτιώσει τη ζωή τόσο των εμπόρων, όσο και των παραγωγών αλλά κυρίως των καταναλωτών και θα επιτρέψει στις λαϊκές αγορές να συνεχίσουν απρόσκοπτα την πορεία τους για άλλον έναν αιώνα απολύτως αναβαθμισμένες». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης , σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

 
Με αφορμή
την Ημέρα Υγείας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας , δήλωσε τα εξής: « Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που δίνει την μάχη εδώ και έναν χρόνο απέναντι στον Κορονοϊό. Σας ευχαριστούμε. Είμαστε ευγνώμονες». Ο Χρίστος Δήμας τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Κιάτου και Ξυλοκάστρου και ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών, αλλά και για τα γενικότερα ζητήματα λειτουργίας τους.

Η τραγωδία της Μαρφίν είναι η πιο μελανή σελίδα της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, με τους δράστες να παραμένουν έως τώρα ασύλληπτοι και ατιμώρητοι. Ως εδώ, όμως. Η απόδοση δικαιοσύνης για το πρωτοφανές αυτό έγκλημα δεν θα παραμείνει εσαεί εκκρεμότητα. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Στους επόμενους μήνες το κουβάρι των γεγονότων και τα πρόσωπα της εγκληματικής ενέργειας θα αποκαλυφθούν. Αυτά δήλωσε σε άρθρο του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Τα νέα στοιχεία, που περιλαμβάνουν κρίσιμο οπτικό υλικό και μαρτυρίες για τις κινήσεις των τουλάχιστον τεσσάρων δραστών του εμπρησμού της Marfin και τις δολοφονίας τριών υπαλλήλων της μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου είναι συγκλονιστικά.
Καιρός ήταν…

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας,
μανιάτης στην καταγωγή, που σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάσθηκε ως καθηγητής Μ.Ε.
για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, στην οποία είναι δημότης και διαμένει εκεί από το 1978, έχει ένα ιστορικό ρεκόρ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε επί τρεις φορές εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, για δώδεκα χρόνια σε διάφορα καθήκοντα, αλλά δεν στάθηκε εκεί. Διετέλεσε επίσης Δήμαρχος της Καλαμάτας για τρεις συνεχείς θητείες (20072019) μέχρι, που εξελέγη Περιφερειάρχης. Ολόκληρα 24 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση!..

 
Όπως αναφέρει
στην ανάρτησή του στο facebook ο Κώστας Παπαχαραλάμπους στις 9 Απριλίου στις 1:31 μ.μ. «• Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος πραγματοποίησαν την υπόσχεσή τους! Παρέδωσαν μια παιδική χαρά με όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών της κοινότητάς μας . Σας ευχαριστούμε πολύ. Με εκτίμηση ο πρόεδρος της Κοινοτητας Αγίου Βασιλείου!!!». Η εγγραφή συνοδεύεταιι και από ωραιώτατες φωτογραφίες με ενσταντανέ του χώρου και της γύρω περιοχής. Όπως φαίνεται, ο Δήμαρχος δεν ξεχνά καιμ αποτελεί ηθικό πλεονέκτημα αυτό για τον χαρακτήρα του…

“Το «Ράλλυ Ακρόπολις» είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με μεγάλη κληρονομιά, πολλές προκλήσεις και συνθήκες μοναδικές. Αισθάνομαι υπερήφανος για την επαναφορά του στο καλεντάρι του WRC και δηλώνουμε έτοιμοι για να επιστρέψει το «Ράλλυ Ακρόπολις» «στο σπίτι του». Το Λουτράκι είναι εδώ για να το υποδεχθεί!” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος. Γκιώνης σε συνέντευξη που έδωσε στο “4 τροχοί” και τον Δημοσιογράφο Νώντα Δουσινά. Να θυμίσουμε ότι ο κος Γκιώνης συμμετείχε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα…

Ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ενός σημαντικού έργου του Δήμου. Οι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, με τον οποίο ο περιφερειάρχης -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- είχε μια “απολύτως επιτυχή συνάντηση” στην Αθήνα. Οι προτάσεις ανέρχονται στο ύψος των 20.012.684,40 ευρώ και είναι απολύτως τεκμηριωμένες, κατά τις απαιτήσεις του εν λόγω προγράμματος… Και πώς να μην είναι ευχαριστημένος όταν μιλάμε για έργο που θ΄αλλάξει το κέντρο της πόλεως προς το καλύτερο;

Αγαπητοί μου Συνδρομητές της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, είναι Κυριακή βράδυ ή για να είμαι πιο σαφής είναι οι πρώτες ώρες της Δευτέρας, που γράφονται αυτές οι γραμμές μαζί με τις παραπάνω και τις παρακάτω. Μη σας φαίνεται παράξενο, γιατί αν δεν ξενυχτήσω από την Παρασκευή μέχρι την Τετάρτη το βράδυ δεν βγαίνει η ύλη της Φωνής μας. Με την άδεια του Μεγαλοδύναμου Θεού συνεχίζω τη δημοσιογραφική μου αποστολή. Ναι, πρόκειται για ιερή αποστολή όπως το αντιλαμβάνομαι σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα κι εμείς οι συνέλληνες φυσικά. Ξεφύγαμε από το Λόγο του Ιησού Χριστού και ο Παντοκράτωρ μας έχει επιβάλλει Επιτίμιο, ως θεραπευτική άσκηση κατά της αμαρτητιτικής επιθυμίας και ως απόδειξη της αληθινής μετανοίας μας. Είθε ο Θεός να εισακούσει τις προσευχές και τις δεήσεις των καθαρών Ιερέων και Μοναχών, που προσεύχονται νυχθημερόν για τη σωτηρία της ανθρωπότητας και να μας δώσει το Μέγα Έλεός Του… Καλή εβδομάδα και υγεία να έχετε… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η κατηγορηματική απόρριψη του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στο Star της Μάρας Ζαχαρέα: «Όχι. Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω «όχι» κατηγορηματικά. Και θα εξηγήσω το σκεπτικό μου. Πρώτον, έχω εκφραστεί πάρα πολλές φορές δημόσια υπέρ της ανάγκης οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. Άρα θα ήμουν ασυνεπής ως προς αυτά έχω πει ο ίδιος. Έχω αποφασίσει εξάντληση της τετραετίας. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Και στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα συγκρίνουν την τετραετία Κυριάκου Μητσοτάκη με την προηγούμενη τετραετία Αλέξη Τσίπρα. Και θα πρέπει να διαλέξουν αν θα θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν το δρόμο ή αν θα θέλουν να επιστρέψουν σε κάτι το οποίο είναι πολύ διαφορετικό και το οποίο θεωρώ ότι πήγε τη χώρα πίσω. Άρα και το δίλημμα, πιστεύω, στο τέλος της τετραετίας για τους πολίτες θα είναι πάρα πολύ καθαρό.»

Διέψευσε η κυβέρνηση πως τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, αντιθέτως υπάρχει σχέδιο για την επέκταση και την αναβάθμισή τους μέσω νέων παραγγελιών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αυτό που θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ είναι η συμπαραγωγή με ξένη εταιρεία του εθνικού τυφεκίου, ενός φιλόδοξου προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε ένα με δύο χρόνια. Στην παρούσα φάση, οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία.


 
Σημαντικές
αλλαγές στον νόμο για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, προωθεί άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προανήγγειλε το πρωί στο Mega ότι σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου με ένα άρθρο, στο οποίο θα προβλέπεται η κατάργηση των περιορισμών που έχουν τεθεί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του απόδημου Ελληνισμού από τον τόπο κατοικίας του. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα θα πρέπει ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές.

Νέο μνημόνιο για το λαό, χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως συνοδεύεται με αντεργατικά προαπαιτούμενα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το δάνειο που πήρε και το νέο χρέος που φορτώνει τον ελληνικό λαό από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αποτελούν επί της ουσίας νέο μνημόνιο. «Πάλι ο ελληνικός λαός θα το πληρώσει κι αυτό και βέβαια με το αζημίωτο για τα μεγάλα συμφέροντα διότι η παραμικρή εκταμίευση σημαίνει να πάρει προαπαιτούμενα. Δηλαδή το 8ωρο να γίνει κι επισήμως 10ωρο, η κοινωνική ασφάλιση να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και βεβαίως να πάρει συνδικαλιστικό νόμο και να περιορίσει συνδικαλιστικές ελευθερίες»

Μια πρώτη γεύση της πολιτικής πλατφόρμας με την οποία θα διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αναμένετο να δώσει τη Δευτέρα το απόγευμα ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σε εκδήλωση της πολιτικής κίνησης «Δυναμική Κοινωνία» που έχει ιδρύσει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Η πλήρης παρουσίαση της πλατφόρμας θα γίνει το φθινόπωρο όταν θα βρεθούν στην τελική ευθεία οι διεκδικητές για την αρχηγία του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ωστόσο έχει ενδιαφέρον η κατεύθυνση που θα δοθεί με τα όσα θα πει σήμερα ο κ. Λοβέρδος.

Οι προβλέψεις θεσμών για πρωτογενές έλλειμμα 7% για το 2021, επιβεβαιώνουν την θέση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση και προέβλεπε πρωτογενές έλλειμμα 3,88% ήταν εκτός πραγματικότητας. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να αλλάξει πλεύση στην οικονομική πολιτική και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας, αναλώνεται στην επικοινωνιακή αντιμετώπιση της κατάρρευσης και τα ευχολόγια περί ρυθμό ανάπτυξης το δ´τρίμηνο του 2021!Οφείλουν λοιπόν να αναλάβουν δράση για την αποφυγή της απόλυτης καταστροφής, αντί να προσπαθούν να την εξωραΐσουν με επικοινωνιακά τεχνάσματα και «αισιόδοξες προβλέψεις», παράγοντας χρέος αντί για πλούτο!...

Στο νομό Κορινθίας, οι συμπολίτες μας που διαβάζουν την εφημερίδα μας και άλλα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας γίνονται γνώστες ειδήσεων σύμφωνα με τις οποίες οι χρηματοδοτήσεις έργων από την Περιφέρεια Πελ ο π ο ν ν ή σ ο υ ρέουν τους τελευταίους μήνες αφειδώς. Αυτό σημαίνει πως η καλή συνεργασία μεταξύ Αντινομάρχη Αναστασίου Γκιολή και Δημάρχων Κορινθίας βρίσκεται σε υψηλό σημείο απόδοσης. Για να εγκριθεί ένα έργο Δημοτικής ή Νομαρχιακής αρμοδιότητας απαιτείται να εργαστούν οι πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, να σχηματισθεί η οικονομοτεχνική μελέτη τούτων, να υποβληθεί από τη Νομαρχία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να τύχει της έγκρισης ή απόρριψης.
Για την ώρα όλα πάνε καλά…

Η Βουλευτής της Ν.Δ. Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, ως καταγόμενη από μία δασική περιοχή τον Αγιάννη και Αθίκια, έχει ευαισθησίες στα προβλήματα εμπρησμού δασών. Γι΄αυτό τη Δευτέρα είχε μία συνάντηση με τον Σταύρο Δουζένη, πρόεδρο πανελλαδικού σωματείου πυροσβεστικών υπαλλήλων και τον Αθανάσιο Κορμπύλα, γραμματέα πανελλήνιας ομοσπονδίας πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων πυροσβεστών με σκπό την αμφίδρομη ενημέρωση.. Αυτή η ενέργεια σημαίνει ότι συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια να σταθεί ενεργά δίπλα στα προβλήματα του ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας…

Επίσκεψη στο 3ο Λύκειο στον Συνοικισμό Κορίνθου έκανε ο Βουλευτής Κορινθίας Γεώργιος Ψυχογιός με τον συντονιστή Συριζα - Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας Χαράλ. Κασίμη και τον Αλ. Αντωνίου από την ομάδα Παιδείας. Είμαστε από την αρχή δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα που με την δική τους υπερπροσπάθεια και πρωτοβουλίες, υπηρετούν και τιμούν την δημόσια Παιδεία και ταυτόχρονα την θωράκιση από την πανδημία, δήλωσε ο κ.
Ψυχογιός αμέσως μετά την επίσκεψη, ενώ εξέδωσε και αναλυτικό Δελτίο Τύπου με την παρέμβασή τους και τον διάλογο που ακολούθησε…

Τον έχουν ονομάσει ο «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων» και φαίνεται πως δεν έχουν άδικο! Μια μεγάλη επιτυχία, από τις σπάνιες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε απορρόφηση κονδυλίων στην αυτοδιοίκηση, κατέγραψε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με την απορρόφηση του 100% του προϋπολογισμού για αρδευτικά.. έργα από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Και δεν μιλάμε για ένα ή δύο εκατομμύρια προϋπολογισμό, αλλά για 12 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απορρόφησε με έξι έργα, που όλα είχαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγησή τους… Με αυτή την εισαγωγή αρχίζει η ανάρτηση των έργων στο facebook του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου… Άδικο έχει;

Μου τηλεφώνησε επιχειρηματίας από τα Τρικαλοχώρια του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και μου είπε: Ξέρουμε το ενδιαφέρον της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και την προσωπική αγάπη σου για την περιοχή μας.
Γράψε κάτι για την καταστροφή που υπεστήκαμε με τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας όλοι οι επιχειρηματίες εδώ στην ξεχασμένη ορεινή περιοχή, Πάει, πέρασε ο χειμώνας με κλειστό το Αθλητικό – Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήριας και είναι άδηλη μπροστά μας η θερινή περίοδος. Ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος να κάνει παρέμβαση για μεγάλη οικονομική ενίσχυση με τη σύμπραξη Πολιτειακών παραγόντων...

 
Ο Επικεφαλής
του Συνδυασμού Συν δημότες Σικυωνίων, Μάρκος Λέγγας, δίνει μίαν άλλη προοπτική σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις έργων στο Δήμο, καταλήγοντας στο Δ.Τ., που εξέδωσε: «… Ο Περιφερειάρχης, με τις πράξεις του, επιβεβαιώνει όσα είχαμε συζητήσει μαζί του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Σε εκείνη την συνάντηση ο κ. Νίκας –δήμαρχος Καλαμάτας τότε- υποστήριζε με επιχειρήματα ότι η ανάπτυξη μιας τοπικής οικονομίας είναι στενά συνδεδεμένη με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Ανάλογες θέσεις εξέφραζε και κάθε φορά που συναντιόμασταν από τότε. Σήμερα, με τα έργα που ανακοινώθηκαν, ο Περιφερειάρχης αποδεικνύει ότι η στήριξη των γεωργών μας, η άνθιση της αγροτικής οικονομίας δεν είναι «έπεα πτερόεντα» για τον ίδιο. Αλλά πραγματική και στοχευμένη πολιτική δράση, που γίνεται μέσα από τα μεγάλα έργα υποδομών, που έχει ανάγκη ο τόπος μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια