Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ facebook φ.1734

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Από Unics 27 Φεβρουαρίου, 2021

Οργή για την καταδίκη Έλληνα της Αλβανίας: «Θέλουν να φιμώσουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου»


Αντιδράσεις εγείρει η πρόσφατη καταδίκη ομογενούς στην Αλβανία που κατηγορείται για πρόκληση μίσους και ταραχών, μετά τη συμμετοχή του σε ελληνική εκδήλωση μνήμης. Συγκεκριμένη στρατηγική του αλβανικού κράτους απέναντι στους υπέρμαχους του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, βλέπει εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας.
  

Σάλος ξέσπασε στους κόλπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου του Αργυροκάστρου απέναντι σε ομογενή. Σύμφωνα με πληροφορίες, του επιβλήθηκαν 8,5 χρόνια φυλάκισης.

Ωστόσο η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε πρωτόδικο βαθμό, ενώ η ποινή θα τελεσιδικήσει αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση και από το Εφετείο των αλβανικών αρχών.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται στην παρουσία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2018, στο χωριό Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, στο πλαίσιο εορτασμού της 104ης Επετείου Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Τότε μάλιστα εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ίδιος δεν εκλήθη καν την ημέρα της εκδίκασης, ούτε και ο συνήγορος υπεράσπισής του που μάλιστα φέρεται να νοσούσε από κορονοϊό.

Του προσάπτουν τρεις κατηγορίες που αρνείται: την «πρόκληση μίσους και ταραχών, διάδοση αντισυνταγματικών κειμένων και οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια».

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση Συγκεκριμένη στρατηγική του αλβανικού κράτους απέναντι στους υπέρμαχους του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, βλέπει ο Λεωνίδας Παππάς εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας και μέλος της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια», των Ελλήνων της Αλβανίας.

«Μετά τη δολοφονία του Κώστα Κατσίφα τον Οκτώβριο του 2018, υπάρχει μια στρατηγική από τις αλβανικές αρχές απέναντι στα άτομα που είναι ενεργά αναφορικά με τα θέματα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού» επισημαίνει στο Sputnik το μέλος της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

Ο Μόντης Κολίλας είναι συγγενής του Αριστοτέλη Γκούμα που το 2010 είχε δολοφονηθεί από Αλβανούς στη Χειμάρρα προκαλώντας «σεισμό» εντός της ελληνικής μειονότητας.

«Δραστήριος σε εκδηλώσεις, σε ομιλίες υπέρ των δικαιωμάτων και της ιστορίας των Ελλήνων της περιοχής. Πρόκειται για άτομο που δεν έχει καμία σχέση με ακραία στοιχεία» διευκρινίζει ο Λ. Παππάς.

«Όταν δημιουργήθηκε το αλβανικό κράτος μετά τους βαλκανικούς πολέμους, οι προγονοί μας περίμεναν ότι ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός θα ενσωματωθεί στην Ελλάδα», προσθέτει ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας και μέλος της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

«Όμως αυτό δεν έγινε και ο ελληνικός στρατός αποχώρησε, σεβόμενοι τη συνθήκη της Φλωρεντίας. Τελικά οι βορειοηπειρώτες αντέδρασαν και ξεκίνησαν έναν ένοπλο αγώνα τότε. Όμως η Αλβανία υπέγραψε το πρωτόκολλο της Κέρκυρας και έκρινε την περιοχή αυτόνομη» συνέχισε.

«Αυτήν την παράδοση τίμησε ο Κολίλας, στις 12 Mαΐου 2018. Την 104η Επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Δεν άρεσε στους Αλβανούς και τον είχαν στοχοποιήσει. Αυτό φανερώνεται και από την εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής. Θέλουν να φιμώσουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου με κάθε τρόπο» καταλήγει ο Λ. Παππάς.

Κυριάκος Κόκκινος 
Δικηγόρος - Διαπραγματευτής - Coach 
Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ 
Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια