Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1736

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

ΕΕ και ΗΠΑ δεν αποδέχονται την Τουρκία ως αυτόνομη γεωπολιτική δύναμη
  


in.gr 14 Μαρτίου 2021 
Την θέση πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν αποδέχονται την Τουρκία σε ρόλο αυτόνομης γεωπολιτικής δύναμης όπως επιδιώκει ο Ταγίπ Ερντογάν εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Την θέση πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν αποδέχονται την Τουρκία σε ρόλο αυτόνομης γεωπολιτικής δύναμης όπως επιδιώκει ο Ταγίπ Ερντογάν εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παίζει α λα καρτ με τους κανόνες «Η Τουρκία και ο κ. Ερντογάν έχουν αποφασίσει να παίξουν έναν διαφορετικό ρόλο στο διεθνές πεδίο. Θέλουν να γίνουν αποδεκτοί ως μία αυτόνομη γεωπολιτική δύναμη, η οποία θα μπορεί να παίζει με τους κανόνες α λα καρτ »Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε από την ΕΕ, ούτε καλλιεργεί κλίμα σταθερότητας στον παραδοσιακό σύμμαχο της Τουρκίας αλλά και δικό μας ,στις ΗΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Αναφερόμενες διερευνητικές επαφές ο κ.Βαρβιτσιώτης, τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει πεδίο διαλόγου με την Τουρκία και να πέσουν οι τόνοι της προκλητικότητας σημειώντας ότι επιδίωξη της χώρας μας είναι «η Τουρκία να είναι αντικείμενο των συζητήσεων της Ευρώπης ώστε τα ελληνοτουρκικά να τα βλέπουμε σε ένα πρίσμα ευρωτουρκικών σχέσεων και όχι ως διμερές πρόβλημα».

Μεγάλη δυσπιστία Σημειώνει επίσης ότι και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διαρκώς πλέον η Τουρκία είναι το λήμμα στο οποίο υπάρχει η μεγαλύτερη συζήτηση και η μεγαλύτερη προετοιμασία ανάμεσα στους ηγέτες ενώ αναφερόμενος στις δυσκολίες των διερευνητικών επαφών Άγκυρας και Αθήνας ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι «καλώς ή κακώς δεν είναι εύκολη η συνεργασία, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυσπιστία και πολύ μεγάλη ένταση αφού βλέπουμε ότι κάθε φορά που είναι να έρθουν στις διερευνητικές επαφές ακούμε και κάποιους λόγους όξυνσης και προκλητικότητας από την τουρκική πλευρά».

Ευρωτουρκικό ζήτημα 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι «από τον Αύγουστο το μόνιμο θέμα στα ευρωπαϊκά συμβούλια είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας και η αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο, δείχνει ότι δεν μπορεί να το βλέπει ως ένα διμερές θέμα στο οποίο θα μπορεί να παίξει το παιχνίδι των εύκολων προκλήσεων. Μία διεθνοποίηση του θέματος ανεβάζει το κόστος της οποιασδήποτε εμπλοκής. »Το γεγονός ότι καθίσταται ευρωτουρκικό ανεβάζει και το οικονομικό κόστος της οποιαδήποτε επιθετικής πολιτικής από πλευράς της Τουρκίας. Το να προκαλέσουν το οποιοδήποτε επεισόδιο είναι κάτι το οποίο ζυγίζει πλέον στις τουρκικές αρχές…πράγμα που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει αλλά είναι η επιλογή που φαίνεται να υπάρχει ως πρώτη στο τραπέζι». Αναφερόμενος στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι «το γεγονός ότι πάμε από ευρωπαικό συμβούλιο σε ευρωπαϊκό συμβούλιο και συζητάμε το λήμμα Τουρκία καθιστά την Ελλάδα ως κεντρικό παίκτη σε αυτό το πλαίσιο των αποφάσεων που αφορούν όλη την Ευρώπη».





Απαντώντας στην Αριστοτελία Πελώνη καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ενώ αναφέρεται και στην υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας

  

news247 14 Μαρτίου 2021 Να σταματήσει την αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση και να αναλάβει τις ευθύνες της καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη. «Ενημερώνουμε την κα Πελώνη ότι ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα εδώ και ένα χρόνο είναι ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες δυστυχώς δεν απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμα ακριβώς λόγω της πολιτικής της κυβέρνησής του» σε αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Αντί να συνεχίσει λοιπόν η κυβέρνηση την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν έστω και τώρα να κάνει τα αυτονόητα, όπως η συνταγογράφηση των τεστ και η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει: «Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στους πολίτες που είναι σε απόγνωση από τις αποτυχίες σας, το όργιο καταστολής και έστω για μια φορά αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Στην υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας αναφέρονται με κοινή τους δήλωση οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ανδρέας Ξανθός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι «αποτελεί μείζον ζήτημα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την προστασία του εισοδήματος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό». Υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού από τον αρμόδιο υπουργό, «αναδεικνύουν προβλήματα κρίσιμης σημασίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα» και υπογραμμίζουν ότι «οι αρνητικές εξελίξεις και τα λάθη της προηγούμενης περιόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν, καθώς μια νέα αποτυχία και στο υγειονομικό αλλά και στο οικονομικό επίπεδο μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη».





Η κυβέρνηση αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας

  


news24714 Μαρτίου 2021: Στη μεταφορά γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία στις ιδιωτικές κλινικές συμπυκνώνεται όλη η επικίνδυνη, βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη της κυβέρνησης, τονίζει γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αντί να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να στηρίξει το - υπό κατάρρευση - δημόσιο σύστημα υγείας με επιπλέον προσωπικό, η κυβέρνηση το αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο, μεταφέροντας γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του. Ενώ υπογραμμίζει ότι «σε αυτή την πράξη συμπυκνώνεται όλη η επικίνδυνη και βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας:

Ο δημόσιος τομέας στο έλεος και ο ιδιωτικός να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με κρατική στήριξη».

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ζητά ο Δ. Κουτσούμπας για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της πανδημίας, παράλληλα με τα προγραμματισμένα χειρουργεία. «Είναι ντροπή ο ιδιωτικός τομέας εν μέσω πανδημίας να θησαυρίζει». «Η κυβέρνηση εκτός από το γενικότερο lockdown, έχει κηρύξει και lockdown στα χειρουργεία, τις θεραπείες και τη νοσηλεία σοβαρών νοσημάτων στα δημόσια νοσοκομεία. Μόνο που τώρα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid, γεμίζουν με ράντζα και αδυνατούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της νοσηλείας ακόμα και ασθενών covid, την ίδια ώρα που στον ιδιωτικό τομέα υγείας υπάρχουν νοσοκομειακές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό. Είναι ντροπή ο ιδιωτικός τομέας υγείας εν μέσω πανδημίας να θησαυρίζει!» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την «ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής».





Eurogroup : Ετοιμάζουν πλιάτσικο στην περιουσία των πολιτών

  


n.gr 14 Μαρτίου 2021, 15:36 
«Στόχος αυτή τη φορά είναι η επιτάχυνση των πλειστηριασμών και η ταχύτερη αδειοδότηση επενδύσεων, τουτέστιν εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους με τα ΜΑΤ-ΔΙΑΣΔΡΑΣΗ και fast track αδειοδοτήσεις «επενδύσεων» όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές» επισημαίνει το ΜέΡΑ25 Έντονο προβληματισμό ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, εκφράζει το ΜέΡΑ25 με μακροσκελή ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει ότι «μέσα στα απόνερα της πανδημίας, με την κοινωνία μουδιασμένη όσο ποτέ άλλοτε, το μνημονιακό τόξο ετοιμάζεται για το μεγάλο πλιάτσικο στην ιδιωτική περιουσία του λαού».

Πλιάτσικο στην ιδιωτική περουσία Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «αύριο, στο προγραμματισμένο Eurogroup, θα λάβει χώρα η ένατη αξιολόγηση της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, στο κλασικό μοτίβο που έχουμε συνηθίσει από το 2010: μεταρρυθμίσεις (βλ. απορρυθμίσεις και πλιάτσικο) με αντίδωρο τις δόσεις που οφείλει η χώρα στους καλούς της δανειστές». Προσθέτει ότι «όπως διαρρέεται στον Τύπο, οι υπουργοί Οικονομικών θα χαιρετίσουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων από ελληνικής πλευράς -Ηρακλής και Πτωχευτικός- δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο του πλιάτσικου στην ιδιωτική περιουσία». Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «θα τεθεί και ο οδικός χάρτης για την 10η αξιολόγηση, τα παρακάτω βήματα δηλαδή πάνω στους ταξικούς καρπούς της προηγούμενης, με «καροτάκι» τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει παρακρατήσει η ΕΚΤ» και προσθέτει: «Στόχος αυτή τη φορά είναι η επιτάχυνση των πλειστηριασμών και η ταχύτερη αδειοδότηση επενδύσεων, τουτέστιν εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους με τα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ και fast track αδειοδοτήσεις «επενδύσεων» όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, οι οποίες α προπό βρίσκονται ήδη στη Βουλή προς επεξεργασία και ψήφιση». Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει πως η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πάνω στα «κόκκινα δάνεια» είναι καταστροφική για τους πολίτες και την κοινωνία, «ευνοώντας μόνο τα αρπακτικά funds και τους ημέτερους που έχουν σχέση με αυτά». Ήδη πριν λίγες μέρες, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ 25 «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκλήρωσε το δώρο των 2 δισ. ευρώ ζεστού δημόσιου χρήματος προς την Πειραιώς, δώρο που φέρει σφραγίδα και υπογραφή Τσίπρα-Τσακαλώτου. Άλλωστε, ο πυρήνας του σχεδίου Ηρακλής, η δυνατότητα πώλησης δηλαδή των κόκκινων δανείων των χειμαζόμενων πολιτών στα αρπακτικά funds, είναι έργο Τσίπρα-Τσακαλώτου».





Εκτόνωση της έντασης ζητάει η Φώφη Γεννηματά για να μην θρηνήσουμε θύματα

  


Εκτόνωση της έντασης και συζήτηση σε επίπεδο όλων των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή ζητάει από τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά για την κατάσταση στη χώρα με αιχμή τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που προκαλεί η αστυνομική βία. Εκτόνωση της έντασης και συζήτηση σε επίπεδο όλων των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή ζητάει από τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά για την κατάσταση στη χώρα με αιχμή τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που προκαλεί η αστυνομική βία. Παίζετε με τη φωτιά Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε δραματικούς τόνους κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει τη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά θα θρηνήσουμε θύματα» Κοροναϊός: Πάνω από 20.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα - Τρομάζουν οι μεταλλάξεις Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Κύριε Μητσοτάκη παίζετε με τη φωτιά. Αποτύχατε στο μέτωπο της πανδημίας, βυθίζετε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην ανασφάλεια. Επιχειρείτε να καλύψετε την αδυναμία σας μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. Επιλέγετε μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά θα θρηνήσουμε θύματα. Σας καλώ αντί της συζήτησης μόνο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προχωρήσετε με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής σε ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στην χώρα. Να εκτονώσουμε την ένταση, να επαναφέρουμε τη συζήτηση στα προβλήματα. Μην καταστρέφετε τη χώρα. Αφουγκραστείτε την πραγματική αντίδραση των πολιτών».

TANEA Team 14 Μαρτίου 2021






ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντιπαρατίθενται υποκριτικά με φόντο τις συγκεντρώσεις και την πολιτική για την πανδημία. Και οι δύο όμως συμφωνούν στην απαγόρευση της Ορθόδοξης λατρείας, και την συμμετοχή στις παρελάσεις των εθνικών επετείων, ιδιαίτερα στην εμβληματική παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου ο λαός θα έπρεπε σύσσωμος να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία. Και οι δύο συμφωνούν στο καθολικό κλείσιμο (λοκντάουν) και τις οριζόντιες απαγορεύσεις οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και έχουν οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες σε απόγνωση.

Μόνον η Ελληνική Λύση έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση εδώ και 12 μήνες, υπέρ της ελεύθερης οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με μέτρα αυτοπροστασίας, υπέρ του δικαιώματος του εκκλησιασμού, υπέρ του εορτασμού των εθνικών επετείων. Θέσεις με τις οποίες πλέον συμφωνεί η πλειοψηφία των επιστημόνων.






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται «ελληνοφοβική».

Την ίδια στιγμή που επιτρέπει όχι μόνον σε δήθεν «ιδεολογικούς της αντιπάλους της αριστεράς» αλλά και στον κάθε μετανάστη, χούλιγκαν, παρακρατικό, να κάνει πορείες και συγκεντρώσεις, απαγορεύει την προσέλευση των Ελλήνων πολιτών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου! Επί της επετείου μάλιστα, 200 ετών της εθνεγερσίας!

Μιλάμε για την ολική παράκρουση μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια