Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1736

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 12 Φεβρουαρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα εννέα (89) και έ γινε έλεγχος σε χίλια ογδόντα πέντε (1085) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οχτακόσια πενήντα οχτώ (858) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα (290) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απάτης στην Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, φυσίγγια, λαθραία τσιγάρα και καπνό Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (11.3.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια ογδόντα πέντε (1085) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια ενενήντα πέντε (795) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα (290) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οχτακόσια πενήντα οχτώ (858) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα εννέα (89) άτομα, από τα οποία πενήντα ένα (51) ήταν ημεδαποί και τριάντα οχτώ (38) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από το Αστυνομικό Τμήμα ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που έγινε την 16.8.2020, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλακάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ενενήντα οχτώ (198) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενενήντα (90) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ


Κόρινθος: 70χρονος είχε στο σπίτι του χασίς
  

Συνελήφθη 70χρονος στην Κόρινθο για υπόθεση ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 70χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 13 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 60 εκατοστά περίπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, καλλιεργούσε σε γλάστρες, 3 τμήματα (κλαδιά) δενδρυλλίων κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 8 γραμμαρίων.

Βρέθηκαν 2 φιαλίδια με έλαιο κάνναβης, 5 συσκευασίες με φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους 285 γραμμαρίων, ένας τρίφτης κάνναβης, καθώς και εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας (λάμπα). Ακολουθήθηκαν τα νόμιμα.




Τροχαίο στην Κόρινθο:
Μηχανάκι παρέσυρε ηλικιωμένη

Ηλικιωμένη γυναίκα, παρασύρθηκε από μηχανάκι που οδηγούσε delivery στην Κόρινθο και συγκεκριμένα επί της οδού Αποστόλου Παύλου.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.



Κόρινθος: Συνελήφθη 56χρονη με μικροποσότητα ηρωίνης


Συνελήφθη, χθες (8.3.2021) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 56χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Loytraki365


Δεν υπάρχουν σχόλια