Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1736

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Θα παρέμβει κανείς μπροστά στα όσα σοκαριστικά καταγγέλλονται;;;


Σε μια εποχή κατά την οποία οι Έλληνες πολίτες « έχουν χάσει τα΄αυγά και τα πασχάλια » ή αν προτιμάτε «το έδαφος κάτω από τα πόδια τους», η Ελληνική Πολιτεία πάει από το κακό στο χειρότερο. Ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια με την εμφάνιση της λεγόμενης Πανδημίας του κωρονοϊού συμβαίνουν απίθανα γεγονότα, που δεν είναι εύκολο να τα συλλάβει ο νους του ανθρώπου. Για χάρη της δημόσιας υγείας λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα που συνθλίβουν την έννοια της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας των Λαών, ακόμη και του Συντάγματος, που υποτίθεται ότι αποτελεί τον αρογωνιαίο λίθο στη λειτουργία των Εθνών.

Οι σκεπτόμενοι και όχι «ψεκασμένοι» πολίτες τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα με αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στον περίγυρο της ζωής τους και στον οποίο συμμετέχουν εκόντες άκοντες. Είναι τόσο πολλά τα αντικρουόμενα δημοσιεύμαρτα, οι δηλώσεις αρμοδίων και αναρμοδίων, που στο τέλος τους διαφεύγει η μοναδική αλήθεια. Διάβαζα στο διαδικτυακό el.gr 13 Μαρτίου, 2021:

« Με τον πλέον περίτρανο τρόπο επιβεβαιώνονται οι φήμες που κυκλοφορούν σκόρπια τους τελευταίες μήνες και κάνουν λόγο για «άνωθεν εντολές» και εκφοβισμούς αστυνομικών προκειμένου να κοπούν όσα περισσότερα πρόστιμα γίνονται στο δρόμο!

Ο λόγος για τα όσα απίστευτα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, ο οποίος μιλώντας στο StarTv Κέρκυρα Channel αποκάλυψε τα εξής απίστευτα:

«Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία.

Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορωνοϊού, γιατί βλέπουμε παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς Και αν σας πω το bulling που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά “αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι bulling.

Το καταγγέλλω, ειλικρινά» και αναρωτιέμαι:

Θα παρέμβει κανείς μπροστά στα όσα σοκαριστικά καταγγέλλονται;;;





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ψήφισμα για την «Αναγνώριση όλων των θυμάτων της Ελληνικής Γενοκτονίας»


Το GGRC, γράφει χθες το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, καλεί όλους να συνδράμουμε ώστε να σταματήσει «η διαίρεση» στο θέμα της γενοκτονίας.

Πρόκειται για ένα θέμα, που διχάζει τον απανταχού Ελληνισμό. Ως «Κορίνθιος», που έχασα τον παππού μου στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922, βρίσκω αναγκαία τη συμβολή όλων μας στο κάλεσμα. Το θέμα έχει, ως εξής:

Λύση σε ένα «πρόβλημα που διχάζει» και το οποίο αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία, επιχειρεί να δώσει, για ακόμα μία φορά, το Greek Genocide Resource Center. Αφορμή, η πρόταση που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, στο ολλανδικό Κοινοβούλιο και σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται ως θύματα γενοκτονίας μόνο οι Έλληνες του Πόντου, σύμφωνα με το pontosnews.

gr Πιστό σε αυτό που πρεσβεύει από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε, δηλαδή ότι θύματα γενοκτονίας δεν ήταν μόνο οι Πόντιοι αλλά και άλλοι Έλληνες της Μικράς Ασίας, το Greek Genocide Resource Center συνέταξε ένα ψήφισμα για την «Αναγνώριση όλων των θυμάτων της Ελληνικής Γενοκτονίας» και καλεί όλους να υπογράψουν ηλεκτρονικά. Το ψήφισμα αφορά όλα τα θύματα ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, από το 1914 έως το 1923.

«Με αφορμή την πρόταση που υποβλήθηκε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο τον προηγούμενο μήνα και αναγνωρίζει ως θύματα γενοκτονίας μόνο τους Έλληνες του Πόντου, ενώ το νέον ψήφισμα που υπογράφεται από πλήθος Ελλήνων καλούμε στο να συμπεριλαμβάνονται και άλλες ομάδες στην αναγνώριση των θυμάτων της γενοκτονίας. Μέχρι στιγμής σχεδόν 4.000 άτομα έχουν υπογράψει. Η διαίρεση που υπάρχει στην ελληνική κοινότητα, όσον αφορά την αναγνώριση της γενοκτονίας και της μνήμης των θυμάτων, πρέπει να σταματήσει.

»Όλα τα θύματα πρέπει να αναγνωρίζονται και να παραμένουν στη μνήμη, ισότιμα.

Συγκεκριμένα, καλούμε τον Ελληνοκαναδό γερουσιαστή Leo Housakos και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο να σταματήσουν τις οργανωμένες προσπάθειές τους να μειώσουν ή να αρνηθούν τον πόνο των Ελλήνων θυμάτων, από την υπόλοιπη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, κυνηγώντας μία εν μέρη αναγνώριση μόνο των θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου στον Καναδά.».

Μην αμελήσετε γιατί είναι καιρός πλέον να απαιτούμε τα δίκαια της Ελληνικής ιστορίας σε αντίθεση με τους σύγχρονους Εθνομηδενιστές των grafiti. ;Έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια