Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1735


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τα Σκόπια δεν εφαρμόζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί…

  

Είχαμε προειδοποιήσει και το περιμέναμε. Σε κάποιους άλλους προκαλεί έκπληξη. Κι όμως από τη πρώτη στιγμή που υπεγράφη η βλαπτική για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ολοφάνερο: Οι βόρειοι γείτονές μας έβαλαν μία υπογραφή για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και – ίσως αργότερα- στην Ευρ. Ένωση και δεν είχαν καμία διάθεση για περιορισμό των εθνικιστικών και αλυτρωτικών τάσεών τους.

Ο πολιτικός κόσμος στη γειτονική μας χώρα αξιοποιεί τα δώρα που έλαβε από την κυβέρνηση ΣύριζαΑΝΕΛ. Η βιαστική διαπραγμάτευση έδωσε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είχε κουραστεί με την υπεράσπιση της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας και ήθελε να απαλλαγεί από ένα διπλωματικό «βάρος».

Αυτό εισέπραξαν οι Σκοπιανοί από τους χειρισμούς των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά. Κι όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δηλώνει αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών και παραμένει ενοχλημένη ακόμη και τώρα που πέρασαν δύο χρόνια. Δυστυχώς τα λανθασμένα μηνύματα δόθηκαν με ευθύνη της προηγούμενης κυβερνήσεως.

Βλέπουμε, λοιπόν, τον Πρόεδρο των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι να ανακαλύπτει ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα και να δηλώνει έτοιμος να την προστατεύσει. Βλέπουμε επίσης τη λεγόμενη «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών» να αρνείται την προσθήκη του όρου Βόρεια, όπως θα έπρεπε βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Ζάεφ και αλβανικών κομμάτων δεν επέμεινε. Απέσυρε το σχετικό νομοσχέδιο. Η MANU παραμένει MANU, δηλαδή Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών! Και δεν είναι η μόνη, Το ίδιο θα γίνει και με άλλους θεσμούς. Θα παραμείνει ο όρος «Μακεδονικός» απλούστατα διότι ουδέποτε υπήρχε στους βόρειος γείτονες η πρόθεση να τηρήσουν τα υπεσχημένα.

Η επιμονή τους στον κατασκευασμένο μακεδονισμό του κομμουνιστικού καθεστώτος Τίτο γίνεται ακόμη πιο πεισματική όταν παρατηρούν την αμφισβήτηση αυτής της τεχνητής ταυτότητας από τη Βουλγαρία.

Προσφάτως ο κατασκευασμένος μακεδονισμός δέχθηκε δύο πλήγματα.

Το ένα προέρχεται από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος συνέστησε ειδική επιτροπή για να παρακολουθεί τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολυαρίθμων Βουλγάρων που κατοικούν στο πολυεθνικό κράτος των Σκοπίων. Το δεύτερο πλήγμα προέρχεται από τον πρώην Πρωθυπουργό των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, ο οποίος έχει πάρει τη βουλγαρική υπηκοότητα και ο οποίος συμφωνεί ότι η «μακεδονική» ταυτότητα υπάρχει μόνο μετά το 1944, διότι κατασκευάσθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς. Ο Γκεοργκίεφσκι παίρνει το μέρος της Βουλγαρίας στη διαμάχη με τα Σκόπια για την εθνικότητα των ηγετών του κινήματος ΒΜΡΟ του 1893 και εξής, δηλαδή των κομιτατζήδων που πολέμησαν εναντίον μας στον Μακεδονικό Αγώνα.

Το υπαρξιακό άγχος των τεχνητών «Μακεδόνων» επαυξάνεται εν όψει της απογραφής πληθυσμού που θα διενεργηθεί εντός του 2021. Ναι, μεν, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενέκρινε την αναγραφή της εθνικής καταγωγής στα δελτία ταυτότητας, αλλά στην απογραφή θα καταγραφούν εθνότητες και μειονότητες. Αν αποδειχθεί ότι το 30% των πολιτών είναι Αλβανοί, το 10% Βούλγαροι, άλλο 10% Σέρβοι, Τούρκοι, Βόσνιοι, τελικά πόσοι θα είναι οι «Μακεδόνες»;

Αν είναι λιγότεροι του 50% πως θα έχουν την απαίτηση να δώσουν αυτοί το όνομα στο κράτος; Το ερώτημα είναι πώς θα απαγκιστρωθούμε από τη Συμφωνία τηρώντας το Διεθνές Δίκαιο!

Άρθρο μου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 6.3.2021 skalΚωνσταντίνος Χολέβας 7 Μαρτίου 2021



Πέφτουν οι υπογραφές για τον EuroAsia Interconnector – Νέες αμυντικές εξελίξεις στην περιοχή

    

Η συμφωνία EuroAsia Interconnector και οι αμυντικές προεκτάσεις της Η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ελλάδα θα υπογράψουν την πολυαναμενόμενη τριμερή συμφωνία τη Δευτέρα για την μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θεωρείται ως το τελευταίο βήμα για τον EuroAsia Interconnector, έργου αξίας 2,5 δισ. Ευρώ. Η διατύπωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των υπουργών ενέργειας της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ελλάδας ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ομάδας εργασίας στις 17 Φεβρουαρίου 2021.

Οι πηγές του υπουργείου ενέργειας της Κύπρου ανέφεραν: «Η διαβούλευση μεταξύ των τριών ομάδων εργασίας ήταν έντονη και προχώρησε ομαλά» για την σύνταξη του τελικού εγγράφου που θα υπογραφεί και από τους τρεις υπουργούς ενέργειας». Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνέχεια, οι υπουργοί Κύπρου και Ισραήλ θα κατευθυνθούν προς το Κάιρο για το πρώτο επίσημο υπουργικό συμβούλιο του Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF).

Ο απώτερος στόχος του EMGF είναι να δημιουργήσει μια βιώσιμη αγορά φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, μειώνοντας τυχόν τεχνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς κινδύνους, και φέρνοντας στο τραπέζι τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το μνημόνιο EuroAsia έρχεται την παραμονή της προθεσμίας για το άνοιγμα ενός νέου γύρου αιτήσεων για έργα κοινού ενδιαφέροντος από την ΕΕ. «Αυτό το μνημόνιο δείχνει πολιτική βούληση και ότι και οι τρεις υπουργοί έχουν δεσμευτεί για τον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε πηγή στο κυπριακό υπουργείο ενέργειας.

Κύπριος αξιωματούχος πρόσθεσε, ότι ο EuroAsia Interconnector αποτελεί προτεραιότητα στο όραμα της αποκαλούμενης «πράσινης συμφωνίας» της προέδρου της επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση από την ΕΕ. Η CEF της ΕΕ έχει στόχο να μειώσει δραστικά τις εκπομπές ρύπων έως το 2030 και να προωθήσει έργα «καθαρής ενέργειας» και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακά πάρκα και αιολικά πάρκα. Ο στόχος είναι να μετατραπεί ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κοινότητα μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Το έργο EuroAsia έχει ήδη λάβει άδειες κατασκευής, ενώ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς στοχεύει να τεθεί σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Newsroom162






Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Ρωσίας – Ο Πούτιν σαρώνει την ΕΕ με επιχειρήσεις κατασκοπείας

  

Ρώσοι κατάσκοποι σαρώνουν την Ευρώπη αναζητώντας πληροφορίες αμυντικού και βιομηχανικού χαρακτήρα Γαλλία και Ρωσία συγκρούστηκαν διπλωματικά με την απέλαση ενός διπλωμάτη σε κάθε χώρα.

Αυτό αναφέρεται στη γαλλική εφημερίδα Les Échos, που επικαλείται πηγές της.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο εξόριστος Ρώσος διπλωμάτης, υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας της ρωσικής πρεσβείας στο Παρίσι, χαρακτηρίστηκε ως persona non grata λόγω ορισμένων υποψιών της γαλλικής κυβέρνησης σχετικά με πράξεις κατασκοπείας. Μετά από αυτό, η Ρωσία απέλασε έναν από τους Γάλλους διπλωμάτες που εργάζονταν στο τμήμα της γαλλικής πρεσβείας στη Μόσχα.

Οι δύο χώρες δεν ανακοίνωσαν την διπλωματική “σύγκρουση” και δεν σχολίασαν το περιστατικό, το οποίο δείχνει την υψηλή διπλωματική στρατηγική των δύο ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ: 5 ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ






ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ:
Συλλογή υπογραφών ενάντια στα ‘’διαβατήρια εμβολιασμού’’
    

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί έχουν υπογράψει στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών ενάντια στα «διαβατήρια εμβολιασμού»: https:// petition.parliament.uk/petitions/569957.

Το κείμενο που συνοδεύει την συλλογή υπογραφών έχει ως εξής:

«Μην διαθέσετε διαβατήρια εμβολιασμού Covid-19 Θέλουμε η κυβέρνηση να δεσμευτεί να μην διανείμει καθεστώς «ηλεκτρονικού εμβολιασμού» / «διαβατήριο ανοσίας» στους Βρετανούς πολίτες. Τέτοια διαβατήρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων που έχουν αρνηθεί ένα εμβόλιο Covid-19, το οποίο θα ήταν απαράδεκτο.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, ο βουλευτής Nadhim Zahawi είπε «δεν υπάρχουν σχέδια για διαβατήρια εμβολίων». Εξακολουθεί να αρνείται ότι η κυβέρνηση έχει σχέδια παρά τις αναφορές ότι σε άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο Covid-19 θα προσφερθεί διαβατήριο που θα αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ως μέρος μιας δημόσιας χρηματοδοτούμενης προσπάθειας.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι απολύτως σαφής στο κοινό σχετικά με τη χρήση «διαβατηρίων εμβολιασμού» και τις προθέσεις της, τα οποία αναμφίβολα θα επηρεάσουν την κοινωνική συνοχή και θα επηρεάσουν την οικονομική ανάκαμψη της Μεγάλης Βρετανίας φέτος και έως το 2022.» Πηγή: https://id-ont.org/articles





Ετοιμασίες επίθεσης από Ισραήλ και ΗΠΑ. Βομβαρδιστικά Β-52 στον Περσικό Κόλπο

  


‘’Τύμπανα’’ πολέμου έχουμε από τις ΗΠΑ, καθώς εδώ και λίγες ώρες έστειλαν ένα ξεκάθαρο πολεμικό μήνυμα στο Ιράν.

Θα ‘’πατήσουν’’ το κουμπί ο Νετανιάχου και Μπάιντεν; Όλα δείχνουν πως ναι. Πρώτον έχουμε πάλι εκλογές στο Ισραήλ, με τον Μ. Νετανιάχου να θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους του πως έχει τον απόλυτο έλεγχο. Δεύτερον, ο Μπάιντεν θέλει να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή και στο Περσικό Κόλπο.

Η διοίκηση Τραμπ εγκατέλειψε την περιοχή και άφησε την Τουρκία να κάνει παιχνίδι! Σε ένα σαφές μήνυμα προς το Ιράν, βομβαρδιστικά B-52 των ΗΠΑ πέταξαν πάνω από τον Περσικό Κόλπο και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προν τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Τα βομβαρδιστικά συνοδεύτηαν από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και συγκεκριμένα από F-15. Όλα αυτά, την στιγμή που το Ισραήλ, μέσω του Μπένι Γκάντς, δήλωσε πως ‘’έχουμε σχέδιο επίθεσης κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.’’ «Η πυρηνική φιλοδοξία του Ιράν πρέπει να σταματήσει’’, δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια