Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1730

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Κυριάκος Κόκκινος 
12 ώρες πριν 
• 31.01.2021 
ΙΜΙΑ 30/31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996 

25 χρόνια μετά την ηρωική Αποστολή αποδίδουμε διαφορετικές τιμές στους εν γνώσει τους θυσιασθέντες!


  
25 χρόνια μετά την ηρωική έξοδο από τα εγκόσμια του Yποπλοίαρχου ΠΝ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ KAPAΘANAΣH (Κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου στη «μάχη» των ΙΜΙΩΝ της 30-31/1/1996), του Yποπλοίαρχου ΠΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ BΛAXAKOΥ (Συγκυβερνήτη) και του Aρχικελευστή (HN/AY) EΚΤΟΡΑ ΓIAΛOΨOΥ (χειριστή RADAR και SONAR) κι ο Ελληνισμός ακόμη διψά για την αλήθεια, που με λύσσα του έχει κρυφθεί από το σάπιο κατεστημένο της αποικίας, που ονομάζεται Ελλάς, του κράτους, που δεν κρατεί καλώς κι ουδέποτε πέτυχε την απελευθέρωσή του, αν κι εορτάζει φέτος (2021) 200 χρόνια από την έναρξη της μεγάλης του εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης!

Αν και φτιάξαμε ανδριάντες για τους ήρωες, που όπως φαίνεται εν γνώσει τους βάδισαν προς τον κίνδυνο ζωής και το θάνατο, σύμφωνα με μαρτυρίες για τις ενέργειές τους πριν την απογείωσή τους, ωστόσο δεν τους αποδώσαμε ως έθνος τις δέουσες ηθικές αμοιβές, που δικαιούνταν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και όλοι μας εμείς, ως ο κυρίαρχος κατά το σύνταγμα Λαός, αποκαλύπτοντας την αλήθεια, όσο κι αν πονά και εκθέτει, όσους απαιτείται να εκτεθούν. Εκτός κι αν όλη αυτή η ανοησία, που πουλήθηκε στον Ελληνισμό για την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τουρκικά πυρά, υποκρύπτει μία πολύ σκοτεινότερη πτυχή, που έχει να κάνει με πρωτοφανή κι άγνωστα σε πολλούς γεγονότα... και ό,τι κρύπτεται πίσω από αυτά κι οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου και την απώλεια τριών ζωών.

Όπως ότι το συγκεκριμένο πλήρωμα δεν ήταν το προγραμματισμένο να πετάξει, αλλά το εφεδρικό!!! Κανείς δεν έμαθε ποτέ, γιατί καμμία ΕΔΕ δεν διενεργήθηκε σχετικά, αναφορικά με τους λόγους άρνησης του κανονικού πληρώματος να εκτελέσει υπό τις γνωστές συνθήκες την ανατεθείσα αποστολή του! Κι η μαρτυρία του γιού του ήρωα κυβερνήτη Καραθανάση για το ότι ο κανονικός κυβερνήτης του είπε ότι την ώρα που τον καλούσαν μίλαγε στο τηλέφωνο (!!!) και στην ανάγκη να βρουν πλήρωμα πήραν τον πατέρα του και πήγε εκείνος στην φρεγάτα «Ναυαρίνο», ακούγεται σαν αστείο για πιλότους σε συνθήκες πολεμικής ετοιμότητας.

Όπως το ότι το εφεδρικό πλήρωμα που κλήθηκε να τους αναπληρώσει αγόγγυστα δεν υπέγραψε τα έγγραφα πτήσης!

Πολλές συσσωρευμένες παρατυπίες, που από μόνες τους θα δικαιολογούσαν εις βάθος διερεύνηση των αιτίων και της σημασίας τους! Γνωρίζετε κάτι;

Όπως και το ότι ο Κυβερνήτης πριν φύγει από το σπίτι, χαιρέτησε τους δικούς του με ασυνήθιστο τρόπο, ζήτησε από τη στρατιωτική βάση να επιστραφεί το αυτοκίνητο στο σπίτι, άφησε το ρολόι του και δίπλωσε τα ρούχα του σαν να μην επρόκειτο να επιστρέψει, ζητώντας αν δεν επιστρέψει να δοθούν στην οικογένειά του! Σε αυτό το κράτος μαριονέτα, που λίγοι κύκλοι «ισχυρών» εντολοδόχων ξένων δυνάμεων, έχουν συνηθίσει να το διοικούν αδιαφανώς, χωρίς να δίνουν κανένα λογαριασμό στον «κυρίαρχο» κατά τα άλλα Λαό, ακόμη και για τα μεγαλύτερα εγκλήματα, συνηθίσαμε , κάκιστα, να μην απαιτούμε αλήθειες και να βολευόμαστε με τα σερβιρισμένα χονδροειδή ψέματα ή μία μίξη με αλήθειες, που καθιστά την ανεύρεσή τους Ηράκλειο άθλο.

Ακόμη βέβαια το έγκλημα της Κύπρου αναζητά, 47 χρόνια μετά, τους αυτουργούς του και την έμπρακτη υλοποίηση της λαϊκής κυριαρχίας, έστω στο συμβολικό επίπεδο της αποκάλυψης της αλήθειας, των υπευθύνων και των αιτίων της τραγωδίας, έστω για λόγους ιστορικής μνήμης και αποφυγής επανάληψης. Ούτε αυτό δεν καταφέραμε, οπότε το να μάθουμε τί έγινε στα Ίμια, πολύ πιο πρόσφατα, φαίνεται ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του κατεστημένου, που διοικεί τη χώρα με όρους διαχείρισης αγελαίων κι αλόγων ζώων.

Η μόνη ανάγκη τους είναι να διατηρούμαστε πειθήνιοι, ημιμαθείς, παθητικοί, βολεμένοι στη ψευδαίσθηση ευμάρειας, μόνιμα πολωμένοι σε αδιέξοδες εσωτερικές αντιπαλότητες, διχασμούς και διαμάχες, άλλοτε πολιτικές, άλλοτε ιδεολογικές, άλλοτε ταξικές, άλλοτε οικονομικές, τώρα υγειονομικές, υποδουλωμένοι στις ψεύτικες υλικές απολαύσεις και συνεχώς φοβικοί, μην τυχόν και χάσουμε ό,τι τυχόν έχει απομείνει από δαύτες. Κυρίως για να μην θυμηθούμε ότι ζούμε ακόμη σε συνθήκες εθνικοαπελευθερικού αγώνα, αυτού που ξεκίνησε στη νεότερη ιστορία μας το 1821 και συνεχίζει το ίδιο ανελέητος και αιματηρός 200 χρόνια μετά, να μας καλεί στις επάλξεις.

Ανάμνηση και εθνεγερσία, που τρέμουν οι εξωνημένοι και προσκυνημένοι, και ποθούν οι αγνοί στο νου και την καρδιά!

«Άργειε νά ’λθει εκείνη η μέρα και ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τα ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Με τα ρούχα αιματωμένα ξέρω ότι έβγαινες κρυφά να γυρεύεις εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά.

Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή· δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί.

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»!

Στη μνήμη σας αδέλφια μου!

Κυριάκος Κόκκινος 
Δικηγόρος - Διαπραγματευτής - Coach 
Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ 
Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια