Header Ads

ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ φ.1731

Από τα μνημόνια στα εμβόλια…

  


Του Κων/νου Τσάτσαρη *

Δεν προλάβαμε να χαρούμε την απελευθέρωση από τα μνημόνια, της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, μας ήρθε καπάκι η πανδημία του κορονοϊού. Αυτό και αν δεν ήταν κεραμίδα κατακέφαλη. Γιατί αυτή, δε μας γονάτισε μόνο οικονομικά, αλλά μας χτύπησε κατάκορδα τη ζωή μας με χιλιάδες νεκρούς που μετράμε μέχρι σήμερα κι έχει ο Θεός… Ήδη, δε φαίνονται στον ορίζοντα σημεία αποδρομής του ιού, ικανά να δώσουν θάρρος στους λαούς τη γης, ότι θα απαλλαγούν γρήγορα από τη μέγγενη της πανδημίας. Οι περισσότεροι επιστήμονες, είναι προβληματισμένοι από τη μετάλλαξη, που παρουσιάζει ο ιός. Ενώ οι μελέτες και οι έρευνες συνεχίζονται από τους ειδικούς ερευνητές, για τις ιδιαιτερότητες και τη δομή του κορονοϊού, αυτός ξεπέρασε τις εξελίξεις και άρχισε τη μετάλλαξη.

Τελικά, ακόμα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελευταία του μεταλλακτική εξέλιξη. Ολα τα εργαστήρια και οι μικροβιολόγοι, αλλά προπαντός οι Φαρμακοβιομηχανίες ανά τον κόσμο, ασχολούνται με την έρευνα αυτού του ιού. Παρά το γεγονός, ότι έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα 3-4 εφαρμόσιμα εμβόλια, δεν ικανοποιούνται ακόμη και πολλές εταιρείες συνεχίζουν τις έρευνες, για να βρουν καλύτερα εμβόλια για τις μεταλλάξεις του ιού.

Πρέπει γρήγορα να βρεθεί το θανατηφόρο φάρμακο για τον ιό, διότι η πανδημία εκτός των θανάτων του πληθυσμού, έχει φέρει και τον κλονισμό της οικονομίας. Πολλά καταστήματα, που είχαν κατεβάσει ρολά από τα μνημόνια, τώρα πολλαπλασιάστηκαν με κίνδυνο να μην ξανανοίξουν όλα πάλι, αν συνεχιστεί αυτή η τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε.

Προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεκινήσει , έστω και με προληπτικά μέτρα υγείας, αποστάσεις και μάσκες τη σχετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, να μην είναι συνέχεια κλειστά, μέχρι να καταπολεμηθεί η πανδημία με τα εμβόλια. Το σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από το κορονοϊό, με τον εμβολιασμό του πληθυσμού ξεκίνησε, αρχής γενομένης από τους αξιωματούχους του κράτους και της κυβέρνησης . Συνεχίζεται δε, με προτεραιότητα των υγειονομικών, ευαίσθητων ομάδων, ηλικιωμένων και στη συνέχεια σε όλον τον πληθυσμό, με την προοπτική να εμβολιασθούν όλοι, αποκτώντας ανοσία έναντι του ιού.

Οι επιστήμονες μας συνιστούν να ακολουθήσουμε τις υποδείξεις, των ειδικών της ιατρικής επιστήμης για να αποκτήσουμε ανοσία από τον ιό. Ετσι, το ευνοϊκό αποτέλεσμα που θα έχουμε από τον εμβολιασμό θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Ανάγκη να το πετύχουμε αυτό, γιατί έχουμε χάσει τον κανονικό ρυθμό της ζωής μας πελαγοδρομούμε από lockdown σε lockdown.

Ή ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και η οικονομία τρέχει να… προλάβει τον προϋπολογισμό. Είναι δύσκολες και ιστορικές οι ημέρες που περνάμε. Σκληρότερη δε δοκιμασία, είναι ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές και πρέπει να τελειώσει αυτή η πανδημία. Υπομονή λοιπόν, για μέχρι να περάσουν οι δύσκολες ημέρες έως ότου επανέλθουν( στην κανονικότητα και αποκτήσουμε την ελευθερία μας απαλλαγμένοι πλέον από περιοριστικά μέτρα, το συγχρωτισμό τις αποστάσεις και τις μάσκες.

*Ο κ. Κων/νος Τσάτσαρης , είναι Δάσκαλος από την Κόρινθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια