Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1730

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Δήμος Κορινθίων: Απάντηση στον κ. Μαρίνο Κονδύλη

  

Με απορία διαβάζουμε την απάντηση του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου κ.Μαρίνου Κονδύλη στον Δήμαρχο Κορινθίων και Πρόεδρο της Οικονομικής επιτροπής Βασίλη Νανόπουλο αναφορικά με νομική υπόθεση του δήμου Κορινθίων.

Ο κ.Κονδύλης επέλεξε να δημοσιοποιήσει την απάντηση του στα social media και στον τύπο, χωρίς να αναφέρει όλα τα στοιχεία, επιδιώκοντας την δημιουργία εντυπώσεων.

Μιλά για την αλληλογραφία με την Γραμματεία της Οικονομικής επιτροπής στις 26 Ιανουαρίου 2021 και εκπλήσσεται γι αυτήν μάλιστα αν και γνωρίζει πως πρόκειται για υπόθεση την οποίαν ο ίδιος έχει αναλάβει για λογαριασμό του δήμου Κορινθίων από το 2017 (31/472/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής). Πάγια θέση του Δημάρχου και της νέας δημοτικής αρχής είναι πως οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις του δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν, θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη τους δεδομένου ότι έχουν την γνώση του ιστορικού και της εξέλιξης τους.

Ο κ.Κονδύλης σαφώς και δικαιούται να αρνηθεί αφού θεωρεί πως υπάρχει σύγκρουση με την ιδιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας. (Αν και δεν απαγορεύεται από το νόμο ο κ.Κονδύλης αποφεύγει έτσι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου ως πληρεξούσιος δικηγόρος σε αγωγή πολίτη εναντίον του δήμου) Δεν δικαιούται όμως να δημοσιοποιεί στοιχεία κατά το δοκούν και να δημιουργεί εντυπώσεις που βάλλουν την δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο.

Το ήθος , οι αξίες και ο σεβασμός , τα οποία επικαλείται ο κ.Κονδύλης στην ανάρτησή του, δεν αποτελούν αποκλειστικά του προνόμια!





Απάντηση Κονδύλη προς Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχο Κορινθίων κ. Νανόπουλο Βασίλειο

  


Κύριε Πρόεδρε, 
Με προφανή έκπληξη έλαβα την 26/01/2021 μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) από την Γραμματεία Σας με το υπ. αριθμ. 2254/26-1-2021 αίτημα για προσφορά δικηγορικής αμοιβής προκειμένου να υποστηριχθεί ο Δήμος Κορινθίων σε δικαστική υπόθεση. Παρόλο που με τιμά η επιλογή σας ως νομικό εκπρόσωπο του Δήμου για την εν λόγω υπόθεση, δυστυχώς δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την πρόταση.

Ως εκλεγμένος σύμβουλος με τον συνδυασμό της Πνοής Δημιουργίας τον τελευταίο 1,5 χρόνο ασκώ αντικειμενική αντιπολίτευση στην παρούσα δημοτική αρχή με την οποία εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός μας (Πνοή Δημιουργίας) διαφωνούμε με αρκετές πολιτικές της.

Θεωρώ πρέπον και ηθικό, σεβόμενος τους ψηφοφόρους που με τίμησαν, να αρνηθώ οποιαδήποτε αμοιβόμενη θέση θα δημιουργούσε αμφιβολίες στους Δημότες του Δήμου Κορινθίων, ως προς την ακεραιότητα της άσκησης των καθηκόντων μου ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την δικαστική εκπροσώπηση του Δήμου μας, πρότασή μου στο παρελθόν και με γνώμονα την διαφάνεια και την ισότητα, ήταν και παραμένει η άμεση συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου, προκειμένου να οριστεί λίστα συνεργαζόμενων Δικηγόρων με τον Δήμο Κορινθίων και με βάση αυτήν να ορίζεται κάθε φορά ο Δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο μας.

Με τιμή, 
Μαρίνος Μ. Κονδύλης 
Δημοτικός Σύμβουλος



Στο έργο ηλεκτροφωτισμού της Κορίνθου – Εξαμιλίων ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος

 

Το έργο ηλεκτροφωτισμού της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Εξαμιλίων επισκέφθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, τον Πρόεδρο και συμβούλους της Τ.Κ Εξαμιλίων.

Πρόκειται για ένα νευραλγικής σημασίας έργο που προβλέπει την τοποθέτηση 53 στύλων φωτός με απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους και θα αποκαταστήσει, μετά από πολλά χρόνια απαίτησης των κατοίκων, την ασφάλεια της περιοχής, των πεζών και των διερχομένων οδηγών.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων γνωρίζοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, έθεσε πολλάκις το αίτημα εκτέλεσης στην Περιφερειακή αρχή η οποία έχει και την αρμοδιότητα και συνεργάστηκε στενά με τον Αντιπεριφερειάρχη ώστε να λάβει σάρκα και οστά, να αποδοθεί στην περιοχή και να βάλει τέλος στην αυξημένη παραβατικότητα η οποία έβρισκε πρόσφορο έδαφος στην έλλειψη του σωστού και επαρκούς φωτισμού.

«Αναψε το 50% από τα φώτα και σε λίγες μέρες το έργο θα ολοκληρωθεί. 53 κολώνες θα φωτίζουν το δρόμο από την Κόρινθο ως τα Εξαμίλια και όλοι να κινούνται με ασφάλεια πλέον. Το είχα υποσχεθεί προεκλογικά και συνεργάστηκα στενά με την περιφέρεια η οποία έχει την αρμοδιότητα ώστε να παραδοθεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος σημειώνοντας πως έχουν δημιουργηθεί καλύτερες συνθήκες στην περιοχή και με την ιδιωτική φύλαξη που έχει ξεκινήσει.

«Η άριστη συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ.Χαράλαμπο Τετράδη είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραβατικότητας» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων ανακοινώνοντας πως η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια θα οδηγήσει και σε άλλες ανακοινώσεις έργων τις επόμενες ημέρες, ένα εκ των οποίων είναι η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου, θέμα που επίσης ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή της Τενέας. Αμεσα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση δήμου και περιφέρειας για την ένταξή του έργου σε επιδοτούμενο πρόγραμμα.




Νανόπουλος: Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το ιστορικό γεγονός «Κόρινθος: 1η Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας»
  

-Οι φετινές εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν αργότερα Κόρινθος, 29 Ιανουαρίου 2021 Οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν δυστυχώς την υλοποίηση του σχεδιασμού που είχε γίνει από την πλευρά του δήμου Κορινθίων και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Επέτειο ανακήρυξης της Αρχαίας Κορίνθου ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας. Πέρυσι, στις 2 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου, η νέα δημοτική αρχή έκανε το πρώτο βήμα πραγματοποιώντας θρησκευτικές εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία και κατόρθωσε μέσα από αυτές να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό το αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός όπως αυτό καταγράφεται στο κείμενο της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου «Διορίζεται κατοικία προσωρινή της Διοικήσεως η Κόρινθος» αναφέρεται στην σελίδα 11 του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδας, στα Παραρτήματα και στην παράγραφο ρ.β . Τις εκδηλώσεις εξήρε κ η Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 2021 δια της Προέδρου της Γιάννας Δασκαλάκη κατά την επίσκεψη της στην Κόρινθο τον Σεπτέμβριο.

«Εδώ εγκαταστάθηκε η πρώτη Διοίκηση της Ελλάδας, εδώ ελήφθησαν οι πρώτες σημαντικές αποφάσεις. Εδώ αποφασίστηκε η πρώτη σημαία ξηράς και θαλάσσης, εδώ λειτούργησε το πρώτο Νομισματοκοπείο, εδώ το πρώτο νοσοκομείο, εδώ συστάθηκε ο τακτικός στρατός. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων για την σπουδή σας να φέρετε στην επιφάνεια αυτό το γεγονός και υποχρέωση σας να το αναδείξετε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Αγγελοπούλου Οι φετινές εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν αργότερα. Ο στόχος όμως παραμένει! Θρησκευτικές, πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις, ένας θεσμός που θα αναδείξει το ιστορικό γεγονός και θα καθιερώσει σε κάθε συνείδηση την Αρχαία Κόρινθο ως πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους.

Άλλωστε όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Κορινθίων δηλώνει «Πρόκειται για την ελάχιστη αναγνώριση και απόδοση τιμής στο υψίστης σημασίας ιστορικό γεγονός που προέκυψε από τις εργασίες της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου (20.12.1821 – 25.01.1822) και οδήγησε στην εγκατάσταση της «Προσωρινής Διοικήσεως» και της «Εθνικής Βουλής» στην Κόρινθο (σημερινή Αρχαία Κόρινθο). Είναι καθήκον και οφειλόμενη τιμή! Και θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο!»






ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΕΖΕΡΛΗ – ΓΚΙΟΛΗ

  

Εργα που υλοποιούνται στον Δήμο Κορινθίων αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο της συνάντησης που ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής είχε χθες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με τον αντιδήμαρχο Μελετών και Ανάπτυξης Γιάννη Γκεζερλή, πρώην δήμαρχο Σολυγείας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης τμήματος της εθνικής οδού Ισθμός – Επίδαυρος καθώς και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους, ενώ γνωστοποιήθηκε παράλληλα ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσει ανάλογο έργο στον επαρχιακό δρόμο Ρειτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο.

Εξ άλλου, τη συνάντηση -στην οποία επισημάνθηκε η εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Κορινθίων- απασχόλησε και το θέμα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στην Δημοτική Ενότητα Τενέας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ
  

Καταθέτουμε την πρότασή μας για την ανάπλαση και ανάδειξη του Κέντρου της Κορίνθου.

Μιλάμε για τα οικοδομικά τετράγωνα που περιλαμβάνονται μεταξύ των οδών Εθνικής Ανεξαρτησίας, Αδειμάντου, Κροκιδά, Αγίου Νικολάου περιλαμβανομένου του παραλιακού μετώπου.

Είναι γεγονός ότι η Κόρινθος ουσιαστικά είναι μία νέα πόλη στη σημερινή θέση, που δημιουργήθηκε μετά το καταστρεπτικό σεισμό του 1858 στη σημερινή Αρχαία Κόρινθο. Συνεπώς δεν έχουμε ιστορικό κέντρο, αλλά οφείλουμε να το δημιουργήσουμε μέσω της ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου.

Οι πρώτες πεζοδρομήσεις στην Ερμού και μέρος της Πυλαρινού επί δημαρχίας Παναγιώτη Δαλακλείδη τη τετραετία 1995-98 στη σωστή κατεύθυνση.

Στην ακόμα σωστότερη κατεύθυνση οι εκτεταμένες πεζοδρομήσεις της περιόδου 20092010 επί δημαρχίας Αλεξ. Πνευματικού.

Παρήλθε όμως αρκετά μεγάλο διάστημα και απαιτείται γενναίο lifting και παρεμβάσεις στον προτεινόμενο χώρο με εξειδικευμένες αρχιτεκτονικές μελέτες και όχι μόνο.

Προτείνουμε:

-Αισθητική και λειτουργική Ανακαίνιση με στοχευμένες παρεμβάσεις στους πεζόδρομους, οι οποίοι παρουσιάζουν φθορές σε αρκετά σημεία με την πολυκαιρία.

-Ο χώρος που περιλαμβάνει το Δικαστικό Μέγαρο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια), το Δημαρχείο πρέπει να αποτελέσει το Ιστορικό Κέντρο με ιστορικές μνήμες μετά το σεισμό του 1928.

Το Κέντρο αυτό συνδέεται μέσω του πεζόδρομου της Εθνικής Αντίστασης με το Φλοίσβο και το παραλιακό μέτωπο.

-Ανάδειξη και ανάπλαση δημοτικών και δημοσίων κτιρίων εντός του εμπορικού κέντρου, με κρυφό φωτισμό και όχι μόνο, στα κτίρια:

Δημαρχείο 1ο Δημοτικό σχολείο Δικαστικό Μέγαρο Πινακοθήκη Πνευματικό Κέντρο Νομαρχία (Περιφερειακή Ενότητα) Δημοτική Αγορά Δημοτικό Θέατρο Εθνική τράπεζα Λαογραφικό Μουσείο Λέσχη Αξιωματικών -Συμπληρωματικές παρεμβάσεις στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) για αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση (καλαίσθητα παγκάκια, φωτισμός, παιδική χαρά, περισσότερο πράσινο) και επαναφορά κατασκευής στο κέντρο της πλατείας του ανυψωμένου κυκλικού κτιρίου «ορχήστρα» που παιάνιζε η Φιλαρμονική.

-Εκσυγχρονισμός, ανάπλαση, αναπαλαίωση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς.

-Κατασκευή νέου τουριστικού περιπτέρου αναψυκτηρίου στο Φλοίσβο, στο χώρο απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών, όπως ακριβώς προβλέπεται στο αναθεωρημένο σχέδιο πόλης του παραλιακού τμήματος, σε συνάρτηση με το όμορο αλιευτικό καταφύγιο -Συμπληρωματικές παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβος).

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η συνολική αυτή πρόταση προήλθε από ιδέες και στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν από τον αρχιτέκτονα μηχανικό της Κορίνθου Βασίλη Αυλωνίτη (και τον ευχαριστούμε) με τελική επεξεργασία , σχεδίαση και αποκρυστάλλωση από στελέχη της Πνοής Δημιουργίας και εμού προσωπικά.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22/01/2021



ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ
  

Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από αλληλοσυγκρουόμενες εισηγήσεις Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειάρχη ενέκρινε τη ΣΜΠΕ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κορίνθου χωρίς να παρέμβει τροποποίηση για το Διοικητήριο. Το ΓΠΣ προβλέπει χώρο Διοικητικών Υπηρεσιών στο πρώην στρατόπεδο 6ου Συντάγματος Πεζικού. Αυτό ήθελε ο Δήμος διαχρονικά από το 2007, αυτό και εγκρίθηκε τελικά.

Επιασε τόπο τελικά η προσωπική παρέμβασή μας στο Δήμαρχο με πιεστικές προτάσεις να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να επαναλάβουμε την ομόθυμη άποψη του Δήμου για το Διοικητήριο στο χώρο του στρατοπέδου , που σε λίγο θα πολεοδομηθεί και όχι στην Ποσειδωνία.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 29/01/2021




ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΠΡΑΣΙΝΟ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

  

Μετά από πολλαπλές καταγγελίες πολιτών δημοτών και φορέων κυρίως στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο πρασίνου του δήμου κορινθίων και ζητήσαμε να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες:

1.Ο τρόπος κλαδέματος του υψηλού πράσινου δέντρα που πραγματοποιείται στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου κορινθίων είναι ο ενδεδειγμένος;

2. Ποιος επιμελείται της αποκομιδής των κορμών που αποκόπτονται και πού καταλήγουν οι κορμοί αυτοί;

3. Ειδικά για την περίπτωση της υλοτόμησης και εξαφάνισης αρκετών δέντρων μεταξύ αυτών Φοινίκων με πολλά χρόνια ζωής στην πλατεία Περιβολάκια (ιστορικά δέντρα) να μας χορηγήσετε αντίγραφο της άδειας που έλαβε ο δήμος και ο εργολάβος υλοποίησης του έργου από το αρμόδιο δασαρχείο, καθώς και αντίγραφο του τμήματος της περιβαλλοντικής Μελέτης που έκρινε σκόπιμη την υλοτόμηση και εξαφάνιση των παραπάνω δέντρων.

Κόρινθος 28/1/2021
 
Με εξουσιοδότηση ΔΣ 
Ο γραμματέας 
Αναστάσιος Μηλιώτης



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2021 του Δήμου Σικυωνίων
  

-Πρόσφατα ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σικυωνίων που αφορά την ανάπτυξη νέων έργων στην πόλη του Κιάτου και τις Κοινότητες του Δήμου.

-Το Τεχνικό Πρόγραμμα κάθε Δήμου είναι το εφαλτήριο που στοχεύει στην ανάπτυξη και πρόοδο των περιοχών τους.

-Ανακοινώθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κορίνθου και βλέπουμε ότι το ύψος των χρημάτων που διατέθηκε για ανάπτυξη νέων έργων στην πόλη της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής ανέρχεται στο ποσό τω [ 22, 6 ] εκατομμυρίων ευρώ.

-Το αντίστοιχο ποσό, στα πλαίσια του Τεχνικού Προγράμματος,, για την ανάπτυξη νέων έργων στον Δήμο Σικυωνίων, τον δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο του Νομού Κορινθίας, την πόλη του Κιάτου και την ευρύτερη περιοχή, ανέρχεται στο ποσό του [ 1,4] εκατομμυρίων ευρώ.

-Από τα ελάχιστα αυτά χρήματα, μόνο το ποσό των [256] χιλιάδων ευρώ διατίθεται για ανάπτυξη νέων έργων στις [35] Κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων.

-Δεν υπάρχει, ούτε στο ελάχιστο ένα ισχυρό και στοχευμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, που να δίνει ελπίδες και προοπτική στον τόπο μας, τον ιστορικό Δήμο Σικυωνίων, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε.

-Να δίνει ελπίδα και προοπτική σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες μας, τους καταστηματάρχες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιαίτερα στους νέους που θέλουν παραμείνουν και να προκόψουν στον τόπο μας.

Η ανικανότητα και ανεπάρκεια του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, κατάντησαν τον τόπο μας χειρότερο και από Κοινότητα άγονης γραμμής.

-Δυστυχώς για τον τόπο μας και τους πολίτες η επιλογή του Κοινοτάρχη να Κυβερνήσει τον Δήμο Σικυωνίων, αποδείχθηκε το χειρότερο σενάριο.

Νίκος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  

Η συνεχής και αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και τις σχολικές μονάδες του Δήμου αποτελεί μία βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής , η οποία φροντίζει να δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον της σε οτιδήποτε αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία της νέας γενιάς του Δήμου μας.

Η παρακάτω επιστολή της Δ/ντριας του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, αναγνωρίζει την άμεση παρέμβαση του Δήμου για την αποκατάσταση φθορών οι οποίες δημιουργήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται παρουσιάζουν την κατάσταση που προκλήθηκε από τις φθορές αλλά και αυτή μετά την αποκατάσταση τους. Ακολουθεί η επιστολή της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου 

---Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου 
Προς κ. Δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και κυρίους αντιδημάρχους.

Αποστέλλουμε συνημμένα φωτογραφίες από το αποτέλεσμα της εργασίας του οχταμηνίτη τεχνίτη του Δήμου, κ. Ζολώτα Γεωργίου στην κατεστραμμένη αίθουσα (3) του σχολείου. Τον τεχνίτη συγχαίρουμε και εσάς σας ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση 
Η Διευθύντρια 
Σοφία Σμυρνή 

https://fb.watch/3p5TS4aeX2/



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Μια νέα χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την αγορά απορριμματοφόρου πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων
  

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων παρέλαβε ένα ακόμη σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης 16m3, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικής δαπάνης 183.520,00€, για την ενίσχυση του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας.

Το απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων τύπου πρέσας 16 κυβικών μέτρων και σύστημα ανύψωσης κάδων πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Από το 2018, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ή ακόμη και με ίδιους πόρους, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη έχει προχωρήσει στην αγορά:

– Τριών (3) υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων που πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, διαθέτουν πλυντήριο και συνδυάζουν τη γρήγορη αποκομιδή και την επαρκέστατη χωρητικότητα σε απορρίμματα, 
– Ενός (1) ειδικού γερανού για την αποκομιδή των υπόγειων κάδων απορριμμάτων, 
– Ενός (1) ειδικού πλυστικού μηχανήματος για πλατείες, πεζοδρόμια και πλακοστρώσεις, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις ώστε να απομακρύνει ρύπους και κατάλοιπα καυσαερίων που επικολλώνται στις επιφάνειες, 
– Ενός (1) σαρώθρου (ειδικό μηχάνημα – σκούπα), με παραχωρητήριο, που έχριζε επισκευής, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των πλατειών και των χώρων των λαϊκών αγορών και εξαφανίζει κάθε είδος ρύπων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει εξασφαλίσει επιχορηγήσεις και θα προχωρήσει στην προμήθεια ενός (1) φορτηγού με υδραυλική αρπάγη, ενός (1) ανατρεπόμενου φορτηγού μικτού φορτίου 3,5 τόνων με υδραυλική ράμπα και σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αγορά ενός (1) ακόμη σαρώθρου 6 κυβικών μέτρων από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών του.

Γραφείο Τύπου

  



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Απολυμάνσεις και προληπτικά μέτρα στις σχολικές μονάδες για τον κορονοϊό από τον Δήμο Βέλου Βόχας
  

Με αίσθημα ευθύνης ο Δήμος Βέλου Βόχας προβαίνει σε προληπτικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σήμερα ξεκίνησαν απολυμάνσεις στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βοχαϊκού, ενώ αύριο θα γίνουν απολυμάνσεις στα 1ο & 2ο Δημοτικά Σχολεία Ζευγολατιού καθώς και στα 1ο,2ο & 3ο Νηπιαγωγεία Ζευγολατιού.

Οι ανωτέρω σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα γίνουν απολυμάνσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας.

Επίσης το Σάββατο θα γίνουν απολυμάνσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες που απομένουν.

Ο Δήμαρχος Βέλου - Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος υπογραμμίζει ότι << Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Καθημερινά παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου και πράττουμε τα δέοντα>>


Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε ο Δήμος Βέλου-Βόχας για την προμήθεια και εγκατάσταση οκτώ υπόγειων συστημάτων κάδων
  

To έργο είναι προϋπολογισμού 236.000,00 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και Ιδίους Πόρους του Δήμου και περιλαμβάνει την τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε επιλεγμένα σημεία του δήμου (από δύο, έναν για σύμμεικτα απορρίμματα και έναν για ανακύκλωση, σε κάθε σημείο)και έρχε,ται να συμπληρώσει την αγορά τοποθέτηση με ιδίους πόρους, ανάλογων συστημάτων σε Βέλο και Νεράντζα.

Ο Δήμαρχος Βέλου - Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο, η οποία ενισχύει την στόχευση του δήμου να βελτιώσει αποτελεσματικά και ριζικά την εικόνα της καθαριότητας σε όλες τις Κοινότητες.





Δεν υπάρχουν σχόλια