Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1727

Νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ με 60 εκ.ευρώ για οδικά έργα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

  


Σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό έργων για το ΕΣΠΑ συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Περιφέρεια, σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκαν έργα που μπορεί να συμπεριληφθούν προς χρηματοδότηση και υλοποίηση στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου για οδικά έργα (Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας), με συνολική δημόσια δαπάνη 60.000.000 ευρώ, την οποία υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης, της οποίας η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 30 του ερχόμενου Απριλίου, χωρίς περαιτέρω παρατάσεις.

Συσκέψεις με σχετικό αντικείμενο θα γίνονται στο εξής δύο φορές τον μήνα, δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος προσδιόρισε τις δύο επόμενες για την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ 

Κατά τη σημερινή σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι σε πρώτη φάση υπάρχει μια σειρά από σημαντικά οδικά έργα, που είτε έχουν πλήρως ώριμες μελέτες, είυε η διαδικασία εκπόνησής τους βρίσκεται εν τω περατούσθαι.

Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης φάσης, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προκρίνονται έργα με απολύτως ολοκληρωμένες μελέτες και συγκεκριμένα ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη (19.000.000 ευρώ), η σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας” (42.000.000 ευρώ), ο δρόμος Γκούρα – Δερβένι (18.500.000 ευρώ) και ο δρόμος Απιδέα – Μολάοι (6.000.000 ευρώ).

“Υπάρχει και μια σειρά άλλων έργων, σχετικά ώριμων μελετητικά, ωστόσο τα πιο πάνω συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες” εκτίμησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ο ίδιος, τέλος, γνωστοποίησε ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα Ιανουαρίου αναμένται η έγκριση αρμοδίως για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όσον αφορά τα θέματα του φυσικού αερίου και της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.




Νέα δράση ΕΠΑνΕΚ με επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου


  


Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την προκήρυξη της δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) “Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου”, με προϋπολογισμό 60.000.000 ευρώ.

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων -μόνο ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα https:// heating-devices.mindev.gov.gr– λήγει την Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα.

Η δράση -που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους- στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου covid-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΙ ΚΑΔ 

Οι Κωδικοί Αρχικής Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που επιδοτούνται είναι οι:

56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.

56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας.

56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.

Επιχορηγείται η προμήθεια θερμαντικού σώματος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και μέχρι 100 ευρώ για το κάθε θερμαντικό σώμα.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης για κάθε χώρο εστίασης ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Επιδοτούμενες Δαπάνες: Θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομα/μεμονωμένα ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου.

Επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν: στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση, από τις 9 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.

στην ιστοσελίδα της Δράσης (http://www.antagonistikotita.gr/ epanek/prokirixeis.asp?id=72&cs) 

στην ιστοσελίδα www.espa.gr 

στα σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ και των Περιφερειακών Μονάδων του (www.efepae.gr)



Από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου εφαρμόζεται η ΙΡΙΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  


Ξεκίνησε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, η παραγωγική διαδικασία του πληροφορικού συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων ΙΡΙΔΑ.

Το εν λόγω σύστημα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αποσκοπεί στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Την εφαρμογή του συστήματος παρακολουθεί ειδική ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία συνδράμει υπηρεσίες και υπαλλήλους της Περιφέρειας να προσαρμοστούν και να επιλύουν τυχόν ζητήματα που συνήθως προκύπτουν σε τέτοιου είδους μεταβάσεις.

“Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του συστήματος ΙΡΙΔΑ είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά” τόνισε ο Π.

Νίκας και πρόσθεσε: “Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας θα οδηγήσει σε οικονομία κλίμακας, σε ουσιαστική διαφάνεια, σε ταχύτητα ως προς την διεκπεραίωση των εγγράφων -επομένως και στην αύξηση της παραγωγικότητας-, στην καλύτερη διασύνδεση με άλλους δημόσιους φορείς και εν τέλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών”.


Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για τον τουρισμό & τις εκδηλώσεις της επετείου του 1821

  


Σε σύσκεψη με αντικείμενο τον τουρισμό, αλλά και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προήδρευσε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε συζήτηση για την λειτουργία δύο ιστοσελίδων, μίας τουριστικής και μίας επετειακής, αλληλοσυνδεόμενων μεταξύ τους, αλλά και με την κεντρική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, από τον περιφερειάρχη δόθηκαν επίσης οδηγίες σχετικά με διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, μεταξύ των οποίων, ο εντοπισμός περιοχών, όχι παραθαλάσσιων, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, η βελτίωση και συμπλήρωση της σήμανσης προς αρχαιολογικούς και εν γένει χώρους επισκεψιμότητας, καθώς και η συνεργασία με δήμους και η υπόδειξη εκ μέρους τους σημείων για κατασκευή wc στους πιο πάνω χώρους.

korinthosnews | 12-01-2021





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΙΟΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΝΤΡΙΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας κ. Δημητρίου Ντρίμερη, της Διευθύντριας Δημοτικού κα Γιώτα Τσάκωνα και της Διευθύντριας Νηπιαγωγείου κα Ελίνα Κωστάκη.

Α ν α φ έ ρ θ η κ α ν στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νομού καθώς και στην αμέριστη στήριξη της ΠΕ Κορινθίας σε θέματα και αιτήματα που αφορούν τα Ειδικά σχολεία της περιοχής.

Ο κ. Γκιολής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εξαιρετική δουλειά που απολαμβάνουν τα παιδιά σε συνάρτηση με τα προγράμματα διατροφής και αγωγής που είναι σε εξέλιξη και όπως χαρακτηριστικά είπε «Μέσα στην παγκόσμια πανδημία που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να προσέχουμε την υγεία όλων και ακόμα περισσότερο εκείνων που αγαπάμε όπως παιδιά, γονείς και παππούδες. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας και ως πολιτισμένο κράτος, η χώρα μας εν έτη 2021, οφείλει να έχει την καλύτερη δυνατή δημόσια παιδεία».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΑΝΝΙΒΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ
  

Η Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, πραγματοποίησε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με το Δήμαρχο Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και αναφέρθηκαν σε πληθώρα θεμάτων όπως: Η πορεία των εν ενεργεία έργων που αφορούν την περιοχή, όπως οι καθαρισμοί χείμαρρων, έργα οδοποιίας αλλά και έργα πολιτισμού όπως, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ προς τα Πολιτιστικά – Βυζαντινά μνημεία.

Έργα όπου πρόκειται να εκτελεσθούν με προϋπολογισμό άνω των 6.000.000€ που έχουν εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Οικονομική Επιτροπή για το Δήμο Βέλου- Βόχας, όπως α) η ανάπλαση του Γηπέδου στο Ζευγολατιό με προϋπολογισμό 330.000€ για τις αρχές του 2021, β) οι κόμβοι Βραχατίου στην ΠΕΟ με προϋπολογισμό 1.900.000€ με την μελέτη να γίνεται από το Δήμο, γ) το οδικό έργο για Βραχάτι- Σουληνάρι- Χαλκί- Νεμέα με προϋπολογισμό 1.300.000€, δ) τα Εγγειοβελτιωτικά έργα Υποδομής και ε) τη βελτίωση των υποδομών με προϋπολογισμό 2.160.000€.

Το γενικό αντιπλημμυρικό πρόγραμμα του Δήμου με προϋπολογισμού 2.500.000€ και τα συνοδά αντιπλημμυρικά έργα της Ολυμπίας Οδού.

Αντιδιαβρωτικά έργα.

Η Χερσαία ζώνη του λιμένα Βραχατίου με προϋπολογισμό 2.500.000€.

Η επικαιροποίηση των μελετών για τα βυζαντινά μνημεία: Παναγία Φουκά και Παναγία Γιουρούτσι και τέλος Στο θέμα της Διάβρωσης που με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα θα μπορούν να προχωρήσουν ώστε με ώριμες μελέτες να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα αλλά και μέσω του ΠΔΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 







Δεν υπάρχουν σχόλια