Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1727


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Στη Θράκη ΗΟΤ SPOT Μουσουλμάνων Λαθρό;

Είναι κοινό μυστικό ότι το Μεταναστευτικό πρόβλημα αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη Στρατηγική φαρέτρα της Τουρκίας στις Ελληνοτουρκικές απαιτήσεις, αλλά και στα Ευρωπαϊκά της οικονομικά σχέδια, αφού αποκομίζει δις ευρώ από την ΕυρωπαΪκή ΄Ενωση για να σταματήσει τη ροή λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Ειδικά για την Ελλάδα, αυτό το θέμα κυμαίνεται στη σφαίρα των πιο επικίνδυνων προβλημάτων, που προκαλεί συνεχείς ανησυχίες. Οι ανησυχίες έχουν κλιμακωτή αύξηση, ανάλογα με την Ελληνική Κυβέρνηση, που βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας. Το είδαμε διαχρονικά να αντιμετωπίζεται από τους πρωθυπουργούς μας άλλοτε σαν κάτι το φυσιολογικό, όπως έκανε ο Αλ. Τσίπρας, που γκρέμισε τον φράκτη στον Έβρο και άφησε τις ΜΚΟ να αλωνίζουν και την Τουρκία να πλημμυρίζει τα νησιά του Αιγαίου και την Ελλάδα με πληθώρα λαθρομεταναστών. Το ζήσαμε πρόσφατα, όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης με περισσή τόλμη και παρρησία έφραξε τις διόδους ροής «λαθρό» προς την Ελλάδα, αντιμετώπισε το πρόβλημα δίνοντας μαθήματα στην εμπορικότητα του Μεταναστευτικού της Γείτονος στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Τα αρμόδια Υπουργεία διαχρονικά δεν δίνουν τα ακριβή στοιχεία του αριθμού των λαθρομεταναστών που έχουν διαβεί παράνομα τα Ελληνικά σύνορα. Πάντα μιλάνε για δεκάδες χιλιάδες, ενώ οι καθημερινοί αριθμοί εισροής επί είκοσι χρόνια και πλέον που υπάρχει το πρόβλημα δεν βγαίνουν. Να λάβουμε δε υπόψη μας ότι οι έξυπνοι «κουτόφραγκοι» όπως τους λέμε εταίροι μας στην Ε.Ε., φρόντισαν να κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας και να μη δέχονται την αναλογία των παρείσακτων που τους ανήκει. Δεδομένων και των Συμφωνιών Σέγκεν και Δουβλίνο, οι «Λαθρό» παραμένουν στην Ελλάδα. Γέμισε η χώρα από ανοικτά και κλειστά κέντρα κράτησης. Εμείς οι Κορίνθιοι έχουμε πλήρη γνώση του προβλήματος από την παρουσία περίπου 2500 – 3000 εναλλασσόμενων ατόμων στο πρώην ιστορικό Στρατόπεδο του 6ου Σ.Π.

Είναι θεμιτό η Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη να θέλει την απομάκρυνση των Λαθρό από τα ακριτικά νησιά, αλλά αναρωτιέμαι. Γιατί δεν καταγγέλλει τις συμφωνίες Δουβλίνο Ι και ΙΙ και γεμίζει τις πόλεις, ακόμη και τις ακριτικές όπως τώρα συμβαίνει στη Θράκη την τόσο ευαίσθητη περιοχή από απόψεως επικινδυνότητας; Γιατί; Γιατί; Όταν οι σκεπτόμενοι Έλληνες μιλάνε για προσπάθεια του «Συστήματος» Αφελληνισμού της Πατρίδας μας, κάποιοι εγκάθετοι τους πετροβολάνε; Οι Κυβερνώντες, βλάκες δεν είναι, γνωρίζουν τους υπαρκτούς κινδύνους, Θα δούμε αύριο τους απρόσκλητους επισκέπτες στα Μουσουλμανικά δημοτολόγια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά μας… Γιατί το κάνουν;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια