Header Ads

ΕΦΥΓΕ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΠΠΟΣ φ.1725


Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΝΘΕΙ


Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του SUPER TV Ευθύμιος Κάππος σε ηλικία 65 ετών

  


Τα ξαφνικό μαντάτο έπεσε σαν κεραυνός στην Κορινθία, αλλά και ευρύτερα στην Πελοπόννησο. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά και ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού της Α.Ε. SUPER TV Ευθύμιος Κάππος, έφυγε από κοντά μας κτυπημένος από ανίατη ασθένεια.

Ο Πρόεδρος της Δορυφορικής Τηλεόρασης Πελοποννήσου SUPER TV, Θύμιος Κάππος, Ηλεκτρολόγος υπομηχανικός το επάγγελμα ξεκίνησε από τους πρώτους και ήταν μαζί με τον αείμνηστο Γεώργιο Δημητριάδη του ΤOP CHANEL πρωτεργάτες στην ίδρυση ελεύθερης ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης .

Aρχικά όλα άρχισαν από την ομάδα φίλων του εκλιπόντος, ορεξάτων νέων από την Νεμέα, με εκπομπές που απευθύνονταν στον νομό Κορινθίας, αλλά με την πάροδο των ετών ο αρχικός Τηλεοπτικός Σταθμός TV SUPER με έδρα την Κόρινθο, αφού πέρασε από διάφορα στάδιο ποιοτικής δημοσιογραφίας και ακροαματικότητας επεκτάθηκε και κατέκτησε την τηλεοπτική αγορά σε όλη την Πελοπόννησο μετονομασθείς σε δορυφορικό κανάλι SUPER TV.

Είμαι σε θέση να απονείμω τον έπαινο στον αποχωρήσαντα από τα εγκόσμια – έστω και μετά το κάλεσμα του Θεού – γιατί υπήρξε με όλα τα προτερήματα και ελαττώματα που τον διέκριναν σαν άνθρωπο και δημοσιογράφο, η «ψυχή», το Α και το Ω της πορείας του Κορινθιακού Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, που επέζησε στα χέρια του ιδρυτή του σε χαλεπούς καιρούς!

Είχα την τύχη και την εμπειρία μεταξύ της δεκαετίας του «80» και «90» να συνεργαστώ με τον Πρόεδρο, ως εταίρος στην Α.Ε. SUPER TV στη θέση του Γενικού Διευθυντή και γνωρίζω από πρώτο χέρι τον αγώνα του Θύμιου και των συνεργατών του εταίρων για να επιβιώσει η εταιρεία και καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ουσιώδη Κανάλια της περιοχής μας. Για προσωπικούς λόγους με πρώτον να επιδοθώ στη βελτίωση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, απεχώρησα από την τετράδα των εταίρων της Α.Ε., αφού πούλησα τις μετοχές του 25% που κατείχα νομίμως.

Ο Ευθύμιος Κάππος, με την πάροδο του χρόνου, μετά από μεγάλη προσωπική προσπάθεια, αφού όργωνε νυχθημερόν σε κάθε περίπτωση τα όρη και τις βουνοκορφές της Πελοποννήσου για να στήσει ή επισκευάσει κεραίες, μεγαλούργησε στο έργο του. Κυρίως με προσωπική εργασία ανέδειξε τον τηλεοπτικό Σταθμό SUPER TV, ως το καμάρι της τηλεοπτικής παρουσίας στην Πελοπόννησο με δικές του κτιριακές εγκαταστάσεις και STUDIO παίρνοντας πολύ μεγάλο μερίδιο ακροαματικότητας και ενημέρωσης στην Πελοπόννησο

Παράλληλα με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη που παρείχε στην Ανώνυμη Εταιρεία, ο Πρόεδρος, τα τελευταία χρόνια επιδόθηκε και στην αμιγή δημοσιογραφία, λαμβάνοντας ο ίδιος μέρος σε διάφορες εκπομπές, κυρίως πολιτικού χαρακτήρα βελτιούμενος δημοσιογραφικά συνεχώς.

Σε αυτή την καμπή της πορείας του Τηλεοπτικού Σταθμού τον βρήκε το μοιραίο που συνοδεύει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Έφυγε αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό, που καλούνται οι επίγονοι και οι εταίροι να αναπληρώσουν. Δύσκολο, αλλά κατορθωτό. Το προσωπικό της εφημερίδας μας κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Φρόσω, τον γιό του Βαγγέλη και την κόρη του Κωνασταντίνα για την απώλειά του και ευχόμαστε την εξ Ύψους παρηγορίαν. Μπορούν να είναι υπερήφανοι για τον άνθρωπό τους να είναι βέβαιοι πως ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας υπήρξε ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, ακάματος εργάτης της επικοινωνίας, που έχαιρε εκτίμησης από την Κορινθιακή και Πελοποννησιακή κοινωνία. 
Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Βαγγέλης Κόκκινος 
Χριστούγεννα 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια