Header Ads

ΡΩΣΙΑ: ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ φ.1724

 

Σοκ για τη Ρωσία, εκτός Μουντιάλ και Ολυμπιακών αγώνων!

  


Η ποινή της Ρωσίας δεν εξαλείφθηκε. Έπεσε στα δύο χρόνια και δεν θα πάρει μέρος στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο!

Η Ρωσία είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων ετών, για παραβίαση κανονισμών του ντόπινγκ, αλλά είχε κάνει έφεση και περίμενε την απόφαση του CAS.

Το δικαστήριο δεν εξαφάνισε την ποινή. Απλώς την μείωσε σε δύο χρόνια και πλέον αυτή η μεγάλη χώρα με την πλούσια αθλητική παράδοση, για δύο χρόνια θα είναι εκτός των μεγάλων διοργανώσεων. Η χώρα που διοργάνωσε το τελευταίο Μουντιάλ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία με τον αποκλεισμό για δύο χρόνια από τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις, δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Οι τρεις δικαστές που διορίστηκαν από το CAS για την εκδίκαση της ρωσικής προσφυγής, μείωσαν λοιπόν στο μισό την ποινή, που πρότεινε πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA), η οποία προέβλεπε αποκλεισμό για τέσσερα χρόνια.

Δίνεται, πάντως, η δυνατότητα σε Ρώσους αθλητές που δεν είχαν τιμωρηθεί για ντόπινγκ, να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά με ουδέτερη σημαία.

Η απόφαση του CAS, σημαίνει ότι οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούν να συμμετέχουν εφόσον δεν υπάρχουν κατηγορίες για ντόπινγκ, χωρίς τη σημαία και τον εθνικό ύμνο τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Τόκιο, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ.

Το CAS αναφέρει ακόμη ότι οι κυρώσεις, απαγορεύουν επίσης στη Ρωσία να διοργανώνει ή να υποβάλλει υποψηφιότητα για μεγάλα αθλητικά γεγονότα κατά τη διάρκεια μιας διετούς περιόδου, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα λήξει στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Επίσης, οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή εκπρόσωποι θα απαγορευτεί να παρακολουθήσουν διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα σε μεγάλα αθλήματα για μια περίοδο δύο ετών.

Δεν θα μπορούν ακόμα να συμμετέχουν σε επιτροπές ή να υπηρετούν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου οργανισμών που πρέπει να συμμορφώνονται με τον κώδικα του WADA.

ΠΗΓΗ:ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια