Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1719

 


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 12 Νοεμβρίου 2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τρία (103) και έγινε έλεγχος σε χίλια πενήντα επτά (1057)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια εξήντα τρία (763) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εβδομήντα τέσσερις (174) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, χρήματα κ.ά. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (11.11.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πενήντα επτά (1057) άτομα, εκ των οποίων τα οχτακόσια ένα (801) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα έξι (256) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εξήντα τρία (763) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τρία (103) άτομα, από τα οποία εξήντα επτά (67) ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι (36) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα. Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής.

Ενας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά. Μία (1) αλλοδαπή στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού. Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εβδομήντα τέσσερις (174)

παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


Τρίπολη, 11 Νοεμβρίου 2020

Συνελήφθη 59χρονος για ναρκωτικά στην Κορινθία

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά (εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης), η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -371- δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από -5- κιλά κάνναβης Συνελήφθη, προχθές (9.11.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 59χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, προχθές (9.11.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας , ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα του 59χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν υπολείμματα κάνναβης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-371- δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα σε γλάστρες, ύψους έως ένα (1) μέτρου περίπου, ποσότητα κάνναβης, κλώνων και φύλλων κάνναβης, συνολικού βάρους -5.237- γραμμαρίων και εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (ηλεκτρικοί μηχανισμοί εξαερισμούθέρμανσης, λάμπες, ανεμιστήρες κ.α.). Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη (1) 59χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.


Τραγικός θάνατος για εργάτη – Καταπλακώθηκε από κλαρκ σε ιχθυοτροφείο στο Σοφικό

Σε ιχθυοτροφείο στο Σοφικό Κορινθίας, ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ) που χειριζόταν 44χρονος αλλοδαπός ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου. korinthosTV 


 Συνελήφθη 28χρονος με φορητό ασύρματο στην Κόρινθο

Συνελήφθη, στις 10.11.2020 το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 28χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα του, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ασύρματος (πομποδέκτης). Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου. korinthosnews


Στο Λουτράκι ζούσε ο 16χρονος που κατηγορείτα για την δολοφονία της 50χρονης μητέρας στην Αγία Βαρβάρα – Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου

Παραδόθηκε εχθές το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου ο 16χρονος που κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας της 50χρονης μητέρας στην Αγία Βαρβάρα. Ο 16χρονος μεταφέρεται στην Ασφάλεια Αττικής και στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής που εξιχνίασε την υπόθεση, όπου και θα εξεταστεί. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα το έγκλημα σχεδιάστηκε από την 15χρονη κόρη του θύματος και τον 17χρονο φίλο της, ρουμανικής υπηκοότητας, ενώ φέρεται ότι ο 16χρονος Ελληνας είναι αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα την 50χρονη με μαχαίρι. Ο 16χρονος που ζούσε μαζί με τους γονείς του στο Λουτράκι και παραδόθηκε χθες το απόγευμα στην Αστυνομία, είναι ένας έφηβος που πήρε και αυτό από νωρίς τον στραβό τον δρόμο. Σεσημασμένος για μικροκλοπές, παιδί του περιθωρίου με αποκλίνουσα συμπεριφορά έφθασε για μια χούφτα ευρώ να να βάψει τα χέρια του με αίμα και να πάρει μια ζωή. Στο παρελθόν, μαζί με τον Ρουμάνο είχαν μπλέξει με μικροκλοπές, ναρκωτικά και το μέλλον τους ήταν όπως όλα έδειχναν συνυφασμένο με την παραβατικότητα και τις άγριες καταστάσεις που μόνο σε αδιέξοδο οδηγούν.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση τον Ρουμάνο και τον 16χρονο καθώς ο 17χρονος Ρουμάνος έχει πέσει σε αντιφάσεις και είναι σίγουροι ότι το σκηνικό δεν είναι όπως το περιέγραψε σε ο,τι έχει να κάνει με το χέρι που σήκωσε την πεταλούδα και την κάρφωσε στο λαιμό και το πρόσωπό της άτυχης καθαρίστριας και την έσφαξε στο υπνοδωμάτιο του υπερυψωμένου ισογείου της Αγίας Βαρβάρας. korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια