Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1719

 

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Εγγράφηκαν οι πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις στο Elevate Greece.»

    


Αθήνα, 13.11.2020 

 Σήμερα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός μήνα λειτουργίας του Elevate Greece, διαπιστώνεται πως η διαδικασία εγγραφής των νεοφυών επιχειρήσεων στο Εθνικό Μητρώο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη, οι πρώτες επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, ενώ ο συνολικός αριθμός των startup που ξεκίνησαν την διαδικασία υποβολής ξεπέρασε τις 580 (πεντακόσιες ογδόντα). Επίσης, έχουν δημοσιευθεί και οι πρώτες ανακοινώσεις για νέες θέσεις εργασίας (μπορείτε να τις βρείτε εντός της πλατφόρμας), από νεοφυείς επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο Μητρώο, για εξεύρεση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, σημαντική είναι και η έλευση νέων μελών που συμμετέχουν ως Επίσημοι Υποστηρικτές στο Elevate Greece.

*Περισσότερες πληροφορίες για τους Επίσημους Υποστηρικτές, τις νέες θέσεις εργασίας αλλά και για την Πλατφόρμα ElevateGreece μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://elevategreece.gov.gr/ el/ypostiriktes/

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα λειτουργίας του Elevate Greece επεσήμανε:

«Σήμερα συμπληρώσαμε τον πρώτο μήνα λειτουργίας του ElevateGreece και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι πολύ θετικά. Ή αξιολόγηση των δυνητικών νεοφυών επιχειρήσεων και οι εγγραφές προχωράνε σε χρόνο ρεκόρ. Ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και άρχισαν εταιρείες να αναζητούν και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μέσω του ElevateGreece. Αισιόδοξο είναι επίσης το γεγονός ότι αυξάνονται και οι Επίσημοι Υποστηρικτές, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά παρέχοντας οικονομικά βραβεία, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε διεθνή δίκτυα καινοτομίας. Ή επισκεψιμότητα της σελίδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι σημαντική, καθώς δεκάδες χιλιάδες χρήστες έχουν αναζητήσει πληροφορίες. Πολύ σύντομα, με τον Υπουργό κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Τσακίρη, θα παρουσιάσουμε μία νέα δράση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο.»

Υπενθυμίζεται πως, το Elevate Greece αποτελεί ήδη την κύρια, ηλεκτρονική πύλη εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό εργαλείο, τόσο για την Πολιτεία, όσο και για τους εμπλεκόμενους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους εν δυνάμει επενδυτές, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επίσημη και αξιόπιστη καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Πλέον, καθίσταται εφικτή η παρακολούθηση της πορείας που οι επιχειρήσεις χαράσσουν, στη βάση κρίσιμων δεικτών (KPIs) ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα σύστημα παρακολούθησης όλου του οικοσυστήματος καινοτομίας. Αν και το παρόν εγχείρημα εστιάζει στις νεοφυείς επιχειρήσεις, αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα αποσκοπεί στην ανάδειξη και τη «δικτύωση» ολόκληρου του οικοσυστήματος, με την υποστήριξή τους από την Πολιτεία καθώς και τους “Official Partners” από τον χώρο των επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων.





Δεν υπάρχουν σχόλια