Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1719

 


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ο Φάκελλος της Προδοσίας της Κύπρου ¨ερμητικά κλειστός¨…

Έχουν παρέλθει 47 ολόκληρα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17 Νοεμβρίου 1973, κοντά μισός αιώνας και η μυθοποίηση, όπως την μεθόδευσαν οι όψιμοι αντιστασιακοί, ξεστράτησε από την ορθή της θέση στις κατακτήσεις του Έλληνικού Λαού στο διάβα της Ιστορίας. Πολλά ψέματα, πολλοί επενδύθηκαν, αν και ανύπαρκτοι στην περίοδο της Έπταετίας των Συνταγματαρχών και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον επίζηλο τίτλο του «Αντιστασιακού», που κατάλυσε την Κυβέρνηση του Σπ. Μαρκεζίνη, τον Πρόεδρο Γ. Παπαδόπουλο και έδιωξε την «Χούντα ». Αποφεύγω να ασχοληθώ επί χρόνια με τις προσωπικές μου εμπειρίες και αναμνήσεις από αυτή τη σημαντική εξέγερση, που ατυχώς δεν ήταν έμπνευση των πολιτών της εποχής εκείνης, αλλά «Μαύρη Έπιχείρηση», που έστησε ο τότε ΥΠΈΞ των ΗΠΑ Χ. Κίσιγκερ. Όλα στήθηκαν σε προκαταρτική ενημέρωση πολιτικών της Έλλάδας και Τουρκίας στην Ιταλία και αργότερα με ολοκλήρωση του «Σχεδίου», που έφερε μεν την δήθεν ελευθερία σε ένα κράτος ό,που είχε ήδη αρθεί ο «Στρατιωτικός Νόμος πλην Θεσσαλονίκης - Αθηνών, που θα ακολουθούσαν αμέσως μετά και όδευε η χώρα σε βουλευτικές εκλογές με τον Σπύρο Μαρκεζίνη.

Μετά την Ιταλία, δυστυχώς, υπήρξαν δηλώσεις πολιτικών που έλεγαν πως «Η χούντα θα πέσει μόνο με μία Έθνική καταστροφή ». Κι αυτό έγινε στη συνέχεια, αφού καταλύθηκε το καθεστώς Παπαδόπουλου, ο οποίος ετέθη σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σταμάτησε η διαδικασία των βουλευτικών εκλογών, αλλά την Κυβέρνηση είχε πλέον του χεριού του ο Διοικητής της ΈΣΑ Δ. Ιωαννίδης, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως – που αρνήτο να δώσει ο Γ. Παπαδόπουλος - μετά από μερικούς μήνες για το Πραξικόπημα Σαμψών στην Κύπρο.

Αυτό ήταν και η αιτία που εκδιώχθηκε η προηγούμενη κατάσταση, ενώ συμμετοχή είχε και ο «Έθνάρχης Μακάριος», ο οποίος αφού έδιωξε το μεγαλύτερο μέρος της Έλληνικής Μεραρχίας, που είχε αποστολή την άμυνα της Μεγαλονήσου, μετά το Πραξικόπημα και την αδελφική αιματοχυσία, ζήτησε ο άφρων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΌΗΈ την παρέμβαση των Έγγυητριών Δυνάμεων της Συμφωνίας Λονδίνου και Ζυρίχης. Η ενέργεια αυτή έδωσε το δικαίωμα να επιτεθεί η Τουρκία του Έτσεβίτ, που με τη σύμπραξη της Π.Α. της Αγγλίας από τη βάση της Δεκέλειας κατέλαβε σχεδόν το μισό νησί και δημιούργησε, παρά τις κούφιες αποφάσεις του ΌΗΈ, Τουρκοκυπριακό κράτος, που ενώ δεν αναγνωρίζεται από την Παγκόσμια Κοινότητα δημιουργεί τετελεσμένα.

Ως Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. που είχα επιστρατευθεί στη διοίκηση επιστρατευθείσας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, έζησα από την ανά τετράωρο ενημέρωση επιτελούς του ΓΈΣ την κατάσταση, που επικρατούσε στα Θέατρα Έπιχειρήσεων και αναρωτιέμαι, ως υπηρετήσας στην Κύπρο, γιατί υπήρξαν Πολιτικοί και Στρατιωτικοί που αποδέχθηκαν το σχέδιο του Αμερικανού; Γιατί να φύγει η Μεραρχία από το νησί, αφού και μόνο μία Ηρωϊκή Μοίρα Έιδικών Δυνάμεων, παρά τις τραγικές απώλειες, κράτησε ελεύθερη τη Λευκωσία και το αεροδρόμιό της; Γιατί, γιατί;;;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια