Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1705

 

Στρατηγός Φ.Φράγκος: «Τον Τούρκο ή τον βυθίζεις ή τον καταρρίπτεις – Αστειότητες τα υπόλοιπα»

   


Συνέντευξη παραχώρησε ο Φραγκούλης Φράγκος, όπου και μίλησε για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως τον Τούρκο ή τον βυθίζεις ή τον καταρρίπτεις. «Εφόσον οι δικοί μας πολιτικοί είναι τόσο πρόθυμοι και ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει τι θέλετε να καβγαδίσουμε, λες και μιλάει για την γειτόνισσα ή καμια άλλη κουμπάρα, τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα» τόνισε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ και πρώην υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα στο ΒΕΡΓΙΝΆ TV. «Άνακηρύσσεις 12 ναυτικά μίλια και την ΆΟΖ. Κοινοποιείς όλα αυτά στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και στο ΝΆΤΟ και αποδεσμεύεις τους κανόνες εμπλοκής!».

Και συνέχισε ο κ. Φράγκος: «Και τους προειδοποιείς ότι σε οποιανδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου είτε είναι θαλάσσιος είτε είναι εναέριος, θα λειτουργήσουμε όπως προβλέπουν τα εθνικά σχέδια της πατρίδας μας, τον βυθίζεις τον Τούρκο ή τον καταρρίπτεις. Τα υπόλοιπα είναι αστειότητες!». Κατά τον στρατηγό δεν είναι πλεον εφικτό να αναλύσουμε άλλο τι; Τον Τούρκο που αμφισβητεί τα πάντα; Που μπαίνει μέσα στο Βαρώσι και κάνει τον Άττίλα 4; Διότι οι Ελληνες θέλουν να ξέρουν τον Άττίλα 1 και 2.

«Το ότι εποικίστηκε η Κύπρος και πάνε να ισοφαρίσουν πληθυσμιακά τον κατεχόμενο Βορρά με τον Νότο, δεν το λαμβάνουν υπόψιν τους;» αναρωτήθηκε ο έμπειρος γεωστρατηγικός αναλυτής. «Το ότι αυτή την στιγμή η φράου Μέρκελ είναι προκλητικά τουρκόφιλη όπως και ο Στόλτενμπεργκ; Δεν θέλουν να τα ακούσουν αυτά και όχι ο Τούρκος. Δεν πήγες να υπογράψεις ΆΟΖ με την Κύπρο που σε παρακαλούνε από το 2004. Τι να πούμε πια με όλους αυτούς που διακυβεύουν την εθνική κυριαρχία μας και δεν σέβονται τίποτα;» κατέληξε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Φράγκος.

Στην ερώτηση του κ. Τράγκα ότι αν κάτσουμε σε ένα τραπέζι επειδή το θέλει το Βερολίνο όπου θα μπει μια λίστα αιτημάτων της Τουρκίας, τι μπορεί να κάνει οποιασδήποτε διαπραγματευτής όταν η Τουρκία ζητάει σε πρώτη φάση τον εκσυγχρονισμό της Λωζάνης δηλαδή κατάποση του μισού Άιγαίου, ο στρατηγός απάντησε ότι απλά δεν προσέρχεσαι και δεν συζητάς με τους Τούρκους.

Πηγή: Makeleio. gr






Παγκόσμια Εβραϊκή Ένωση καλεί το Ισραήλ να αναγνωρίσει γενοκτονία των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων

  


Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Η Παγκόσμια Ενωση Εβραίων Φοιτητών κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως όλες τις προμήθειες όπλων στο Άζερμπαϊτζάν, το οποίο συνεχίζει να διεξάγει εχθροπραξίες στη ζώνη σύγκρουσης του Καραμπάχ, ανέφεραν τα αρμενικά ΜΜΕ σήμερα,

16 Οκτωβρίου. Η ένωση πρότεινε στην ισραηλινή ηγεσία αντ ‘αυτού να διαδραματίσει το ρόλο του μεσολαβητή στην εδραίωση της ειρήνης στον Νότιο Καύκασο. Η οργάνωση κάλεσε επίσης την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του εβραϊκού κράτους να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Άυτοκρατορία το 1915 εναντίον των Άρμενίων, των Άσσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου.

Σημειώνεται ότι η εβραϊκή κοινότητα της Άρμενίας, έστειλε μια επιστολή αυτήν την εβδομάδα στον πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Κνεσέτ (κοινοβουλίου) του Ισραήλ, Γιάριβ Λεβίν, προτρέποντάς τους να σταματήσουν να παρέχουν όπλα στο Άζερμπαϊτζάν.Η επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Άρμενίας, Rima VarzhapetyanFeller, στην επιστολή της με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου, σημείωσε με λύπη ότι εν μέσω της ένοπλης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Ισραήλ συνεχίζει να προμηθεύει τα τελευταία είδη όπλων στο Άζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο






Απάντηση στην Τουρκική ανακοίνωση

  

Άπάντηση στην Τουρκική ανακοίνωση που κάνει λόγο για “παράλογες απαιτήσεις της Ελλάδας” δίνει το υπ. Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου Άλέξανδρου Γεννηματά. Ο κ. Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε πως «οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Τουρκίας σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άρμενία και το Ιράκ, το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν διεθνώς το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει συνεπεία των δικών της επιλογών. Οσο για τον εξωφρενικό ισχυρισμό της ότι αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη λύση όλων των προβλημάτων στην περιοχή, θα ήταν σκόπιμο να τον επιβεβαιώσει με τις χώρες της περιοχής που μάλλον ως κοινό παρονομαστή των προβλημάτων τους την αισθάνονται.»

Πηγή: 5PENTAPOSTAGMA,GR





Το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή

  

Το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα δεν περιορίζεται στη Σαουδική Άραβία, εξαπλώνεται σε όλο τον αραβικό κόσμο. Σε όλη τη Μέση Άνατολή. Άραβες ακτιβιστές, με ακατάπαυστες αναρτήσεις τους, καλούν σε καθολικό μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων, με στόχο να γονατίσει η τουρκική οικονομία και έτσι να αναγκαστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις επιθετικές του ενέργειες στην περιοχή. Οι Άραβες ξέρουν που «πονάνε» οι Τούρκοι και ένα από αυτά είναι ο καφές. Ελληνικός ή τούρκικος;

Ο αραβικός λογαριασμός @AlKHWAITER, με περισσότερους από 15.000 ακολούθους, προτρέπει τους συμπατριώτες του να προτιμούν ελληνικό καφέ. Ενας άλλος Άραβας, σχολιάζοντας την παρότρυνση για ελληνικό καφέ, γράφει:

«Τον καφέ αρχικά τον έφτιαχναν οι Άραβες και τον πήραν οι Ελληνες σε μια εποχή που οι Τούρκοι συνήθιζαν να τον απαγορεύουν, προτιμώντας χασίς και όπιο. Εξέδωσαν φετφάδες (σ.σ. θρησκευτικά διατάγματα) απαγορεύοντας τον (σ.σ. τον καφέ) στην περιοχές επιρροής τους. Υστερα τον έκλεψαν και τον απέδωσαν στους εαυτούς τους, όπως όλες οι άλλες κλοπές τους από τους πολιτισμούς των λαών της περιοχής!». Συμπέρασμα: Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν λησμονήσει την οθωμανική κατοχή. Ολοι τα έχουν «φυλαγμένα» στους Τούρκους.




Η ευκαιρία του ελληνικού καφέ

  

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να αυξηθούν οι εξαγωγές ελληνικού καφέ στον αραβικό κόσμο και για να καλυφθούν οι ανάγκες, που θα είναι τεράστιες, να καλλιεργηθούν νέες φυτείες. Σημειώνουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο πρίγκιπας διοικητής του Ριάντ, της πρωτεύουσας της Σαουδική Άραβίας, αρνήθηκε δημόσια να πιει «τουρκικό καφέ». Υπέρ του ελληνικού καφέ τάχθηκε με ανάρτησή του και ο γενικός διευθυντής της τηλεόρασης του Ντουμπάι, Άλί Χαλίφα.



Η Γερμανία δίνει στην Τουρκια 6 υπερσύγχρονα επιθετικά υποβρυχια που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο 
Η Τουρκια αποκτά με τη βοήθεια της γερμανικής εταιρείας Thyssen

   


Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020: Krupp Marine Systems (TKMS), έξι σκάφη επιθετικά υποβρυχια που έχουν κατασκευαστεί από κοινού στην Τουρκία και με δεδομένο ότι πρόκειται για καταδιωκτικά υποβρύχια, είναι ένα επιθετικό όπλο για την εξυπηρέτηση της τουρκικής επιθετικής πολιτικής στη Μεσόγειο. Με δυο λόγια χάρη στην Γερμανία η Τουρκια αλλάζει τις ισορροπίες στο Άιγαίο καθώς η Ελλάδα διαθέτει 4 υποβρυχια αυτού του είδους. Η Τουρκια πλέον αποτελεί τον καλύτερο πελάτη της Γερμανίας καθώς το ένα τρίτο των όπλων που πουλαει πηγαινουν στην Τουρκια. Πηγή:μ Ε.Θ.





Δεν υπάρχουν σχόλια