Header Ads

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1709


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ενισχύεται ο Έβρος: «Η Τουρκία θα πιέσει με το μεταναστευτικό»



Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, εκτίμησε ότι θα αυξηθεί η τουρκική πίεση. Τι είπε για τον Έβρο. Πίεση στο μεταναστευτικό από την Τουρκία «βλέπει» ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, συνδέοντάς τη με τη Σύνοδος Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε χαρακ τηριστικά, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».

Αναφερόμενος στα όσα μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ για τανκ της Τουρκίας από τη Συρία στην Αδριανούπολη, ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «η κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν». Χαρακτήρισε ψύχραιμη την αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ η περιοχή έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη. Ο κ. Κουμουτσάκος, πρόσθεσε ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη». Ανέφερε την ενίσχυση της προστασίας των νησιών με 500 συνοριοφύλακες.

Πηγή: Ε.Θ.






Μόνιμη παρουσία των Rafale στη Βάση της Πάφου θέλει o Μακρόν Προς στρατιωτική αντιπαράθεση στην Α. Μεσόγειο



Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 
Με τα μαχητικά «Ραφάλ» η Γαλλία επιθυμεί να έχει μόνιμη αεροπορική παρουσία στη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου». Παρίσι και Λευκωσία συζητούν επί του θέματος σε υψηλό επίπεδο και, όπως πληροφορούμαστε, η διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Την ίδια στιγμή, μάλιστα όπως τονίζεται, τόσο το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» όσο και άλλα πολεμικά πλοία του γαλλικού στόλου είναι ευπρόσδεκτα στα λιμάνια της Κύπρου. Μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει το σκηνικό στην περιοχή μας και είναι πρόδηλον ότι περιορίζεται ο ρόλος της Βρετανίας, ενώ αυξάνονται οι συνθήκες για τη δημιουργία μιας αποτρεπτικής ενεργειακής πολιτικής υπό προϋποθέσεις και στην πρακτική εφαρμογή του EastMed, σύμφωνα με την ‘’ΣΗΜΕΡΙΝΗ’’ της Κύπρου

Ταυτόχρονα η Λευκωσία με την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο Σεργκέι Λαβρόφ προσδοκά ότι η Μόσχα θα ήταν δυνατό να μιλήσει στην Άγκυρα για αλλαγή στάσης, παρότι το σενάριο αυτό από τουρκικής πλευράς είναι επί του παρόντος απομακρυσμένο. Η Τουρκία δεν δείχνει πρόθεση να διακόψει το ενεργειακό ερευνητικό της πρόγραμμα. Καθορίζει και το πλαίσιο ενός διαλόγου και το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν. Άλλωστε, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε τις προάλλες ότι μπορεί να συνομιλήσει με όλους στην περιοχή πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας.

• Η ναυτική δύναμη της Μόσχας στη γειτονιά μας 
• Η γαλλική στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο 
• Το έδαφος που κερδίζει ο EastMed 
• Γιατί το Παρίσι δεν θέλει ν’ ακούει για αγωγό προς Τουρκία 
• Διασφάλιση θαλάσσιων οδών από το «Ντε Γκωλ» 
• Οι φιλικές σχέσεις με τη Μόσχα και τα συμφέροντα

Ταυτόχρονα, οι παρασκηνιακές κινήσεις βάζουν στην τελική ευθεία τις (ήδη προχωρημένες και σε κορυφαίο επίπεδο) ελληνογαλλικές συζητήσεις, οι οποίες άλλωστε επιδιώκεται να ολοκληρωθούν με τις υπογραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν σε μία αμυντική συμφωνία. Σε εξέλιξη είναι οι απευθείας συνεννοήσεις ανάμεσα σε Μαξίμου και Ελιζέ με το βλέμμα στο επόμενο τετ - α - τετ των δύο ηγετών, μία ιδιαίτερα σημαντική κατ’ ιδίαν συνάντηση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι πριν από τη σύνοδο των χωρών του Νότου που οργανώνει ο γάλλος πρόεδρος στην Κορσική, στις 10 Σεπτεμβρίου, μόλις ένα 24ωρο πριν από την πρωθυπουργική ομιλία στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Στο ραντεβού Μητσοτάκη - Μακρόν θα εξεταστεί όλο το πλαίσιο ενός κοινού βηματισμού Ελλάδας - Γαλλίας απέναντι στην εμπρηστική τακτική του Ερντογάν, ο οποίος επιτίθεται ανοικτά πλέον και στο Παρίσι. Είναι προφανές ότι η συζήτηση θα επεκταθεί και στο περιεχόμενο ενός αμυντικού συμφώνου Αθήνας - Παρισιού, όπως και στα μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Στα ενδότερα του Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές, διατυπώνονται συγκεκριμένες λέξεις που σηματοδοτούν τις «προϋποθέσεις» της ελληνικής πλευράς για την ισχυροποίηση Πεζικού, Αεροπορίας και Ναυτικού: «άμεσα διαθέσιμο», «επιχειρησιακά αξιόπιστο», «λιγότερο κοστοβόρο». ΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.






Ο Κέβιν Κάλαχερ γελοιοποιεί τον Ερντογάν



Πηγή: Newsroom4 Είναι ίσως η πιο σύντομη ανάλυση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο ΟΚέβιν Κάλαχερ (KAL) που συνεργάζεται με τον Economist και την Baltimore Sun είναι ίσως ο πιο επιδραστικός γελοιογράφος του πλανήτη - Η τελευταία του δουλειά περιγράφει καλύτερα από 1000 λέξεις την αυθαιρεσία του τούρκου ηγέτη

Εμφανίζει πέντε κολυμβητές να παίρνουν θέση για να αγωνιστούν στους προκαθορισμένους τους διαδρομές. Πίσω τους φαίνεται η επιγραφή «Μεσογειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης».

Όμως κάθετα σε αυτές, ένας κολυμβητής του οποίου η αντίληψη μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς συμβαίνει, έχει βάλει τον δικό του βατήρα και ετοιμάζεται να κολυμπήσει κάθετα την πισίνα. «Ο Τούρκος διαγωνιζόμενος ισχυρίζεται ότι αυτά τα νερά του ανήκουν», λέει η αφέτις σε ένα διοργανωτή






Εκδήλωση διαμαρτυρίας γονέων στη χρήση μάσκας στα Σχολεία 
Το Κίνημα γιγαντώνεται



Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής γονείς που εναντιώνονται στη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους στο σχολείο. Διαδήλωση κατά της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς στη Θεσσαλονίκη ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς, που εναντιώνονται στην υποχρεωτική μάσκα εντός των σχολείων κατόπιν σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν στις 6:30 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μάλιστα, στο κάλεσμα που απευθύνουν στο Facebook καλούν πολίτες και από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν. Υπενθυμίζεται πως ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε, ότι πολίτες ζητούν από γιατρούς ψευδή πιστοποιητικά για να μην φορούν μάσκα για τον κορονοϊό.

Απαλλαγή από τη χρήση μάσκας προστασίας: Ποιοι και πώς βγάζουν πιστοποιητικό Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επείγουσα ανακοίνωσή του, αναφέρει ποιοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τη χρήση μάσκας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας είναι συγκεκριμένα.

Αναλυτικότερα, εξαιρούνται: Τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ΙΣΑ προειδοποιεί: «Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας σας, όπως ο νόμος/κώδικας ιατρικής δεοντολογίας (αρθ. 5 του ν. 3418/2005) επιτάσσει, και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα». Πηγή: © Sputnik / Από Φανή Χαρίση 06.09.2020Θεσσαλον






Απάντηση Ζαχάροβα σε Μάας για Ναβάλνι:
Δεν είναι βέβαιο ότι το Βερολίνο δεν παίζει διπλό παιχνίδι



Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020 Προ ημερών η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αναμένει την άμεση απάντηση των γερμανικών αρχών στο αίτημα του Ρώσου εισαγγελέα για ενημέρωση και νομική συνδρομή στην υπόθεση Ναβάλνι.

Η Μόσχα δεν είναι ακόμα βέβαιη ότι η Γερμανία δεν έχει εμπλακεί σε διπλό παιχνίδι σχετικά με την κατάσταση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας είχε δηλώσει ότι το Βερολίνο αναμένει από τη Μόσχα να δράσει σε ό,τι αφορά τη «δηλητηρίαση» του Ναβάλνι το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα συντονίσει την απάντησή της με τους εταίρους της στην υπόθεση, αν η Ρωσία αποτύχει να διερευνήσει το συμβάν. Ο Μάας ανέφερε επίσης ότι, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Πηγή: Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια