Header Ads

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ φ.1708

ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ 
Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος



Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμον Παύλος Σεννής) εγεννήθη στην Κόρινθο το έτος 1951, όπου και επεράτωσε τις εγκυκλίους σπουδές του. Είναι πτυχιούχος Εργοδηγός Μηχανολόγος. Είναι επίσης πτυχιούχος του Ορθοδόξου Θεολογικού Σεμιναρίου «Ο Άγιος Νικόλαος» και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διάκονος και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη τον Ιούλιο του 1976 από τον Μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα και είναι Μοναχός της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους.

Από το 1985 και επί εξαετία διηκόνησε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Κορέας. Εν συνεχεία και γιά 14 συναπτά έτη ανέλαβε τα ηνία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Δυτική Βεγγάλη των Ινδιών. Εκεί ανέπτυξε μεγάλο και αξιόλογο Ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Δυστυχώς γιά το Ιεραποστολικό του έργο απελάθη από τη χώρα τον Ιούνιο του 2004 και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους εξελέγη Επίσκοπος στην χηρεύουσα θέση της Επισκοπής Μαδαγασκάρης.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του έλαβε χώρα την 14η Νοεμβρίου 2004 στην Αλεξάνδρεια υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Στην Μαδαγασκάρη επεδόθη στην ανοικοδόμηση Ιερών Ναών και πνευματικών Κέντρων, Σχολείων, Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων καθώς και του Θεολογικού Σεμιναρίου που ήδη λειτουργεί, μεριμνών ιδιαιτέρως για την αρτιοτέρα κατάρτιση των ιερέων και των κατηχητών. Αναδιοργανώθηκε επίσης η λειτουργία της Κλινικής με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους πτωχούς. Ομιλεί την αγγλική, την κορεατική και την ινδική γλώσσα.

ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 23η Σεπτεμβρίου 1997. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει το κράτος της Μαδαγασκάρης και τις νήσους Μαυρίκιος, Ρενιόν, Κομόρος και Μαγιόττε. 
Έδρα: Ανταναναρίβο Μαδαγασκάρης B.P 456, Antananarivo M A D A G A S C A R 
Τηλ. & Φαξ: +261-202263205, Γραμματεία: +261-202262523 
Γραφείο Επισκόπου: + 261320266890, 
Οικία Επισκόπου: + 261-202224000

Δεν υπάρχουν σχόλια