Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ facebook φ.1706


ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook




Kυριάκος Κόκκινος 
Δικηγόρος - Coach


Η Περιπατητική Φιλοσοφική Σχολή «Στα Μονοπάτια των Ανθρώπων»


Ο Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε 26 νέες φωτογραφίες. 3.8.2020

Η Περιπατητική Φιλοσοφική Σχολή «Στα Μονοπάτια των Ανθρώπων» του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ εκμεταλλευόμενη ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο, τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 2020 και μοναδική για τον Αύγουστο, σήμερα Δευτέρα, 3/8/2020 (γνωστή αλλιώς κι ως πανσέληνος του οξύρυνχου ***), οργάνωσε φιλοσοφική συνάντηση στο μοναδικό και για πολλούς άγνωστο αρχαίο ιερό, μαντείο και ασκληπιείο του Αμφιαρείου Ωρωπού, μέσα σε μία πανέμορφη φύση, με ελεύθερη είσοδο εντός του αρχαιολογικού χώρου.


Αφού περιηγηθήκαμε στο μυστηριακό αυτό χώρο, μιλήσαμε για την ιστορία και τους μύθους που αφορούν τον ήρωα, μάντη και ιατρό Αμφιάραο, την έννοια της μαντικής ως τέχνης αναζήτησης της αλήθειας, της θεραπευτικής ως ολιστικής επιστήμης εναρμόνισης του όντος στο είναι και του ηρωικού προτύπου ως ζεύξη θεωρίας με την πράξη. Απολαύσαμε την πανσέληνο, τη μουσική και την απαγγελία ποίησης και συζητήσαμε για τον Αμφιάραο, το Θηβαϊκό κύκλο, την Οργανικότητα, το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ και την πορεία του ανθρώπου προς την πηγή των απαντήσεων, σε έναν ακόμη «Μεταμορφωτικό Διάλογο Οργανικότητας»!

Η Ανθρωπότητα ως ένας Τιτάνιος Δεσμώτης στους βράχους του υλισμού, έχει μέγιστη ανάγκη για την αποδέσμευση και ελευθέρωσή της μέσω της αναζήτησης της αλήθειας, που η μαντική τέχνη συμβόλιζε, της ίασης των ανθρωπίνων παθών και πληγών και της επιλογής του δρόμου της αρετής, με τη γενναιότητα και την έμπνευση από τα ηρωικά μας πρότυπα !

Όσοι εμπνέεστε από έναν τέτοιο δρόμο ζωής, μπορείτε να ενωθείτε μαζί μας. Θα συναντηθούμε στην επόμενη ευκαιρία! *** Η Πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται Φεγγάρι του Οξύρρυγχου ή αλλιώς Φεγγάρι της Μουρούνας , καθώς έχει λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής.

Για την ακρίβεια στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους.

Παράλληλα, τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο. Έτσι, η Πανσέληνος του Αυγούστου που πέφτει την Δευτέρα στις 3 του μηνός, έλαβε το όνομα Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, επειδή εκείνη την εποχή οι ιθαγενείς της Αμερικής ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως Μουρούνα.

Επιπλέον, είχαν ονομάσει αναλόγως την εποχή και τα υπόλοιπα φεγγάρια.

Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου. Του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια), του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

Τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Κυριάκος Κόκκινος Πρόεδρος Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια