Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1700


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Σύμβουλος ασφαλείας Μητσοτάκη για Τουρκία: Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια



Νewsroom 20..06.2020: «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου», τονίζει ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού «Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια» δήλωσε ο σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος, Αλέξανδρος Διακόπουλος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα φροντίσει ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκία κυριαρχικό μας δικαίωμα στη βάση του τουρκολιβυκού μνημονίου. 

Αναφορικά με το αν υπάρξει από τη μεριά μας κάποια αντίδραση, ο ίδιος -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- σημειώνει πως ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις. «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου». 

Εξηγώντας το ρόλο του αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα, αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο του προέδρου από το οποίο ο Πρόεδρος περνάει την πολιτική ασφάλειας προς την δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας. Σχετικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κ. Διακόπουλος ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του, απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. «Σε αυτή την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού». Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας την Παρασκευή με δημοσιογράφους, είχε αναφέρει πως «Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι». Αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπίδα και άλλα λιγότερη υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.




Αλ.Τσίπρας: Λάθος του Παπαδημούλη ο τρόπος επένδυσης των χρημάτων… Τον αδειάζει, αλλά χωρίς παραίτηση…


Λήξαν θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας το θέμα του Δημήτρη Παπαδημούλη και τόνισε οτι απο εδω και πέρα «οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ». 

19 Ιουνίου 2020 15:09 
«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές του κόμματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές. 

Κατα τους ίδους κύκλους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας πως «μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε». 

Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό. 

Παράλληλα, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων. (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας). 

Πηγή: News24 7




Βάζει πάγο στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Παπαδημούπολη»

«Ο κ. Παπαδημούλης κάνει μπίζνες στην πλάτη του προσφυγικού» καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη - «Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προηγούμενο» Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων προκαλούν οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος γύρω από την υπόθεση Παπαδημούλη, δηλαδή την εκμίσθωση δεκάδων ακινήτων του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσω ΜΚΟ, καθώς λάβρο κατά της «Παπαδημούπολης» εμφανίστηκε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής. 

«Είναι προφανές ότι η συμπεριφορά του (κ. Παπαδημούλη), η δράση του, ο τρόπος με τον οποίο έχει κινηθεί είναι απαράδεκτος. Κάνει μπίζνες στην πλάτη του προσφυγικού και είναι προφανές ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρούν καθόλου» σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ακόμη ότι ο «κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε μια διαδικασία, στην οποία ακόμη και στελέχη που παραβιάζουν κάθε πολιτική ηθική, τα αποδέχεται στο κόμμα του σαν να μην έγινε τίποτα». 

Ως ενδεικτικό του «εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως δεν μπορεί κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνήσει με αυτά που έχει κάνει ο κ. Παπαδημούλης, ξεκαθαρίζοντας ότι για το ΚΙΝΑΛ «το πρόβλημα του κ. Παπαδημούλη είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα». Επιπλέον, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχεται τη συμπεριφορά του κ. Παπαδημούλη και «βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες για να αποδεχθούν αυτή τη συμπεριφορά, δείχνει τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης. 

Στον αντίποδα, για το Κίνημα Αλλαγής η υπόθεση Παπαδημούλη «παραβιάζει κάθε ηθική», την ώρα που «το προσφυγικό ως πρόβλημα έχει τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» για τη Χαριλάου Τρικούπη. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χρηστίδης υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών (και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο) για το προσφυγικό, έχει αναδείξει αρρυθμίες, όπως ο διορισμός του διοικητή στο ΚΥΤ Ηλείας και επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή του κόμματος, Εύας Καϊλή να φέρει την υπόθεση στο Ευρωκοινοβούλιο. 

«Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προηγούμενο» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «το πλέον παρηκμασμένο κόμμα», καταλήγοντας ότι «εμάς μας ενδιαφέρει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια του έδωσε (σ. του ΣΥΡΙΖΑ) την ψήφο του και τώρα τον απογοητεύει από μια αντίληψη διχαστική που κρατά τη χώρα πίσω».




Πρόταση Νόμου: Αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας



19 Ιούν, 2020: Μετά από μια δεκαετία μνημονίων: Ποιος θα μπορέσει να στηρίξει την κοινωνία και να προστατεύσει τους πολίτες από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης; Ποιος θα αναδιοργανώσει το Ελληνικό Δημόσιο ώστε να καταστεί βιώσιμο και να εξυπηρετεί τους πολίτες του;Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονιακού τόξου ούτε θέλουν ούτε μπορούν: 

Να προχωρήσουν σε πραγματική αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού αντί να την εκποιούν (π.χ. Ελληνικό) ή να την απαξιώνουν σκοπίμως (π.χ. ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ) 

Να μην χαρίζουν τον έλεγχο των τραπεζών στους τραπεζίτες, οι οποίοι τις απομυζούν αποσπώντας προσόδους, τη στιγμή που αυτές ανακεφαλαιοποιούνται με χρήματα των βαρύτατα φορολογούμενων πολιτών 

Αυτό που δεν θέλουν και δεν μπορούν να πράξουν τα κόμματα της μνημονικής συναίνεσης, θέλει και μπορεί να το πραγματοποιήσει το ΜέΡΑ25! Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, το ΜέΡΑ25 ανακοινώνει και θέτει σε διαβούλευση με πολίτες και φορείς Ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου για την Προστασία των Πολιτών από τις επιπτώσεις της Εντεινόμενης Οικονομικής Κρίσης.




Καταθέτει ρύθμιση στη Βουλή για τα λεφτά που δόθηκαν σε ΜΜΕ την τελευταία 10ετία

Να δημοσιεύονται αμέσως κι υποχρεωτικά, για να είναι γνωστό ποιος πήρε και τι 

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας Υγείας, πόσω μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας. Σε κάθε περίπτωση η όποια δαπάνη για πληρωμή διαφήμισης στα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνεται με όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικών κριτηρίων, χωρίς απαράδεκτους αποκλεισμούς και χωρίς επιδότηση ανύπαρκτων μέσων, που παραπέμπει σε συναλλαγή» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «σχετικά με τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ». 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και πρέπει άμεσα να δώσει λόγο για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Χωρίς, φυσικά, αυτό να αθωώνει προηγούμενες κυβερνήσεις, που ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές κι αξιοποίησαν ίδια μέσα» υπογραμμίζει η ανακοίνωση. 

«Το ΚΚΕ προτίθεται άμεσα να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή για την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε τα πλήρη στοιχεία κάθε διαφημιστικής δαπάνης που διανέμεται σε ΜΜΕ και γίνεται από υπουργεία, φορείς του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ κ.λπ., να δημοσιεύονται αμέσως κι υποχρεωτικά, για να είναι γνωστό ποιος πήρε και τι. Η μη συμμόρφωση θα συνεπάγεται κυρώσεις για τους υπευθύνους και τα ποσά θα αναζητούνται. Η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ από το κράτος την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος. 

Πηγή: Newsroom





ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ – ΚΟΛΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΕΡΙ ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

21/06/2020 Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις δικαιώνεται πλήρως η θέση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για το σκάνδαλο NOVARTIS. Η θέση μας για επιστροφή των κλεμμένων από την εταιρεία, πρέπει επιτέλους να γίνει θέση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Και πλέον η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει πως ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο κατά του ελληνικού δημοσίου και του Ελληνικού λαού μετατράπηκε σε φαρσοκωμωδία εντός βουλής!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

21/06/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ Ο βασανισμός, η κακοποίηση , η ληστεία και η δολοφονία γερόντων , είναι το απόλυτο ρατσιστικό έγκλημα. Είναι ο απόλυτος ρατσισμός κατά των μανάδων και γιαγιάδων μας που έχτισαν την Ελλάδα!. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα αγωνιστεί, ώστε αυτά τα πραγματικά – και όχι μαϊμού – ρατσιστικά εγκλήματα να τιμωρούνται με τις αυστηρότερες ποινές! 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια