Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1699

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
Βουλευτής Κορινθίας | Νέα Δημοκρατία
O Χρίστος Δήμας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών



Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας παρουσίασε σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά την Έρευνα και την Καινοτομία. 

Ο κ. Δήμας τόνισε πως η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνδεθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εγχώρια παραγόμενη Έρευνα με την Καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

 Επιπλέον, προέβη στην περιγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας : 

Το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece -, που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. 

Την αύξηση (υπερ-τριπλασιασμός) του ποσοστού υπερέκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%. 

Την ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς. 

Το σχέδιο για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας – ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη. 

 Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας έκλεισε την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την εξής φράση : 

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ σημαντικό επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό που διαθέτουμε, παρέχοντας τους σημαντικά κίνητρα προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, ώστε αξιοποιώντας την γνώση και το ταλέντο τους να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.»




Στο Ισραήλ με τον Πρωθυπουργό ο Χρίστος Δήμας



Ο Χρίστος Δήμας, για ακόμα μια φορά μετά από το πρόσφατο ταξίδι της Θεσσαλονίκης, είναι ανάμεσα στα λίγα μέλη της κυβέρνησης που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στο Ισραήλ. Το αποτελεσματικό έργο που έχει παράξει μέχρι σήμερα στον τομέα του, το ήθος και η ευγενική προσωπικότητά του Υφυπουργού, είναι οι λόγοι -σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου- που ο πρωθυπουργός εκτιμά και επιβραβεύει τον Χρίστο Δήμα. 

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του ο κος Δήμας σχολίασε μέσω των κοινωνικών δικτύων: 

«Σήμερα στο Ισραήλ, προχωράμε στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μας με μια χώρα άμεσου στρατηγικού ενδιαφέροντος σε πολλά επίπεδα. 

Επιβεβαιώσαμε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και με τον Dr. Ami Applebaum, Επικεφαλής της αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, συμφωνήσαμε για την διεύρυνση και επέκταση της διακρατικής συμφωνίας Ελλαδας-Ισραήλ σε θέματα έρευνας και καινοτομίας. 

Προγραμματίσαμε να υπάρξουν περισσότερες προσκλήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα και μεγαλύτερος προϋπολογισμός ώστε επιστήμονες και επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Ισραήλ να συνεργαστούν σε τομείς αιχμής όπως η Έρευνα, οι νέες Τεχνολογίες, η αγροδιατροφή, η Άμυνα – Ασφάλεια, η Ενέργεια κ.α προκειμένου να ανταπεξέλθουμε από κοινού σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικότερο περιβάλλον». 

Επίσης ο κος Δήμας συμμετείχε στη συνάντηση που διεξήχθη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και Ισραηλινές εταιρείες με θέματα που αφορούν την συλλογική Ασφάλεια, την Εθνική Άμυνα, την Έρευνα και την Τεχνολογία.



Δεν υπάρχουν σχόλια