Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1699


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

“Κάθε συμφωνία απαιτεί και υποχωρήσεις”- Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλ. Διακόπουλος για όσα έγιναν με την Ιταλία κι όσα έρχονται…



Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αντιναύαρχος ε.α Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλά στο Militaire για τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για τις θαλάσσιες ζώνες, λέγοντας ότι “μεγάλωσε το κυριαρχικό μας αποτύπωμα” και αποτελεί το αντίβαρο το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης. Ο κ.Διακόπουλος απαντά σ΄όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι αυτά που προβλέπει μπορεί να τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον με δυσάρεστο τρόπο στο μέλλον, στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας μιλά και για τους “ημιμαθείς που κάνουν κριτική, αλλά και για τους καλόπιστους κριτές”. 

Ο κ.Διακόπουλος αναφέρθηκε στον “μαξιμαλισμό” που επιδείξαμε στο παρελθόν ,με αποτέλεσμα να μην επιτύχουμε συμφωνία με τη Λιβύη,το 2008. “Αν τα ΄χαμε καταφέρει δεν θα υπήρχε το τουρκολιβυκό μνημόνιο”. “Μια οποιαδήποτε συμφωνία είναι αποτέλεσμα αντίρροπων συμφερόντων… Συνεπώς κάπου πρέπει να κάνεις πίσω… Όσο παραμένουμε άκαμπτοι σε μαξιμαλιστικές θέσεις δεν πετυχαίνουμε καμία συμφωνία….” Τι θα γίνει με το Καστελόριζο; “Αν και όταν φθάσουμε στο δικαστήριο δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την επήρεια της Ερεικούσσας. Υπάρχει πλήθος αποφάσεων για περιπτώσεις όπως αυτή του Καστελόριζου”, λέει. 

Είναι αισιόδοξος για συμφωνία με την Αίγυπτο; Δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά δηλώνει αισιόδοξος. “Μιλάμε με Αίγυπτο και Λιβύη επί 20 χρόνια, πρέπει να αναρωτηθούμε αν κάνουμε κάτι λάθος… Η συμφωνία που είναι προϊόν συμβιβασμού προφανώς κάπου υπολείπεται , αλλά δεν πρέπει να επικεντρώνουμε σ΄ αυτό”. Για τα ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο λέει ότι δεν μας συμφέρει να μιλάμε κάθε μέρα γι΄ αυτό το θέμα ,γιατί “είναι ένα θέμα που δεν υπάρχει”. “Το δόγμα μας είναι αποτρεπτικό… Αν φθάσουμε στο σημείο να “πλακωθούμε” με τους Τούρκους, θα ΄χουμε αποτύχει. Θα το αποτρέψουμε”, λέει. 

Ο κ.Διακόπουλος παραδέχεται πάντως ότι το τουρκικό καθεστώς έχει μειώσει στο ελάχιστο “τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα κι αυτό είναι κακό”. Εκτιμά ότι η Τουρκία θα καταλάβει για “δικό της συμφέρον” ότι πρέπει να εγκαταλείψει τις ιδέες περί “ένοπλου καταναγκασμού της Ελλάδας”. 
Μιλά τέλος για την ευρωπαϊκή ανυπαρξία στην περιοχή της Μεσογείου.




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πήγε στο κτήμα της στη Μόρια και αντίκρισε… τζαμί!


Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020: Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η Λέσβος υποφέρει και η κυβέρνηση σφυρά αδιάφορα...Δείτε την απίστευτη καταγγελία που δημοσίευσε το lesvosnews.net: «Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κτήμα μου (συνοδεία αστυνομικών και της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας). Η πρόσβαση στο χώρο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς έπρεπε να περάσουμε από λύματα, σκουπίδια και κάθε είδους βρωμιά. Φτάνοντας στο πρώην ελαιόκτημα και νυν οικόπεδο αντίκρισα έκπληκτη ότι το αυθαίρετο που έφτιαχναν πριν τρεις μήνες και για το οποίο απευθύνθηκα στην Πολεοδομία, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια, στον Εισαγγελέα και στο Δήμο κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τι έγινε; Τζαμί!!! 

Οι έχοντες σχέση με την περιοχή δεν γνώριζαν; Δεν άκουσαν ποτέ τον ιμάμη να ψέλνει; Δεν είδαν ποτέ το κτίσμα; Δεν τους μίλησε ποτέ κανείς για όλα αυτά; Πόσο εύκολο για κάποιους να κάνουν οικήματα και πόσο δύσκολο για κάποιους άλλους να βρουν το δίκιο τους. Θέλω όμως για να είμαι δίκαιη να επισημάνω το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας». 
Μαρία Κομνηνάκη (από ανάρτηση του Μάκη Παυλέλλη)



Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε έναν ακήρυκτο πόλεμο που συνεχίζεται στον Έβρο



13 Ιουνίου, 2020: Βίντεο ντοκουμέντο του OPEN καταγράφει τις περιπολίες των Τούρκων με φουσκωτό στον ποταμό Έβρο. Μόλις οι Ελληνικές δυνάμεις τους αντιληφθούν εκείνοι αυξάνουν ταχύτητα. Όπως λένε Έλληνες συνοριοφύλακες, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες δρουν ως διακινητές πολλές φορές, προωθώντας μετανάστες προς την Ελληνική πλευρά. «Αυτοί είναι οργανωμένοι. Τους φέρνουν οι Τούρκοι κατά εκατοντάδες αλλά τα περάσματα έχουν κλείσει πλέον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Φερρών, Αθανάσιος Πεμούσης. 

Οι απόπειρες παράνομης εισόδου έχουν διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Χαρακτηρι- στικά μέσα σε ένα 24ωρο οι Ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν 400 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. Πριν από ένα μήνα μόλις (για το ίδιο διάστημα) αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 200. «Γίνονται απόπειρες από 8 έως 15 άτομα να διασχίσουν τον ποταμό ή να διέλθουν από τα χερσαία σύνορα της χώρας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.




Ουγγαρία:
Οι πολιτικές υπέρ της οικογένειας αυξάνουν τους ρυθμούς γεννήσεων κατά 5,5%



Η καλύτερη απάντηση στα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και στο μειούμενο πληθυσμό είναι να παρέχει οικονομικά κίνητρα για τις οικογένειες όχι η μετανάστευση 

Μια Ούγγαρέζα βουλευτής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το ποσοστό γεννήσεων της χώρας αυξήθηκε κατά 5,5 % από το προηγούμενο έτος μετά την εφαρμογή των πολιτικών υπέρ της οικογένειας από την κυβέρνηση. Η Katalin Novák, Υφυπουργός Οικογένειας και Νεότητας της Ουγγαρίας, μέσω Twitter ανακοίνωσε τα συναρπαστικά νέα. «Καλά νέα ξανά! Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, τους πρώτους 4 μήνες του 2020: Το ποσοστό γέννησης αυξήθηκε κατά 5,5 %, το ποσοστό γονιμότητας αυξήθηκε 5,7 % και ενάμισι φορές περισσότεροι γάμοι ολοκληρώθηκαν », έγραψε ο Novák. 

Πέρυσι, η ουγγρική κυβέρνηση ψήφισε υπέρ της οικογενειακής νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση του σχεδίου δράσης για την προστασία της οικογένειας. Το σχέδιο αύξησε τις δαπάνες της κυβέρνησης για οικογένειες σε 619 εκατομμύρια λίρες. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η καλύτερη απάντηση στα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και στο μειούμενο πληθυσμό είναι να παρέχει οικονομικά κίνητρα για τις οικογένειες όχι η μετανάστευση. Οι πολιτικές υπέρ της οικογένειας του Orbán έχουν δώσει φορολογικές ελαφρύνσεις σε οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά, ενώ επίσης οι γυναίκες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος για όλη τους τη ζωή. Οι πρόσφατα θεσπιζόμενες πολιτικές έχουν επίσης καταστήσει ευρέως διαθέσιμες τις επιδοτήσεις στέγασης στην οικογένεια. Νωρίτερα φέτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Breitbart London, η Katalin Novák σημείωσε ότι οι πολιτικές υπέρ της οικογένειας της Ουγγαρίας λειτουργούσαν. 

«Τα πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους, ο αριθμός των γάμων είναι στο υψηλότερο 40 ετών, το ποσοστό γονιμότητας στο υψηλότερο 20 ετών, ενώ τα διαζύγια δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλά όσο πέρυσι για τις τελευταίες έξι δεκαετίες», Ο Νόβακ είπε. «Η Ουγγαρία έχει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση και επιλέγει την πιο δύσκολη πορεία, με αποτέλεσμα, ωστόσο, η Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει μια οικονομικά ισχυρή, ανανεωμένη ήπειρος. Είτε ενθαρρύνουμε τις γεννήσεις τοποθετώντας τα συμφέροντα των οικογενειών στο επίκεντρο της πολιτικής, είτε ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερες ροές μετανάστευσης. « «Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι αριθμοί, αλλά ουγγρικά παιδιά: δεν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, αλλά την Ουγγαρία, το ουγγρικό έθνος και την ουγγρική ιστορία. θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη συνέχιση των οικογενειών μας για αρκετές γενιές », κατέληξε ο εκπρόσωπος.



Επιτέθηκαν σε σπίτια Βορειοηπειρωτών στους Αγίους Σαράντα




Τη νύχτα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 (ξημερώματα 12ης Ιουνίου), “άγνωστοι” κακοποιοί, επέδραμαν σε τέσσερα σπίτια της Κρανιάς Αγίων Σαράντα. Τα σπίτια αυτά βρίσκονται στην σειρά, στον ίδιο δρόμο της Κρανιάς. Συγκεκριμένα είναι του Γιώργου Νταή, του Αχιλλέα Κίτσου, του ξάδερφού του Ηρακλή Κίτσου και του Οδυσσέα Σταύρου 

Όλοι οι ιδιοκτήτες ζουν και εργάζονται στον ελλαδικό χώρο, μαζί με τις οικογένειές τους: ο πρώτος στην Πάτρα, ο δεύτερος στην Ρόδο, ο τρίτος στα Ιωάννινα και ο τέταρτος στην Αθήνα. Οι κλέφτες αφαίρεσαν τα πάντα από τα εσωτερικών των σπιτιών. Από μαχαιροπήρουνα και ρουχισμό έως οικιακές συσκευές και γεωργικά εργαλεία. Σαν να μην έφταναν οι κλοπές, προκάλεσαν και καταστροφές στις οικοδομές. 

Οι συγκεκριμένες διαρρήξεις δεν χαροποιούν μόνον τους φυσικούς συντελεστές τους. Κάποιοι άλλοι θα είναι ικανοποιημένοι με το ότι οι άνθρωποί μας που μοχθούν για να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα βλέπουν να είναι στο έλεος των συμμοριών, όπως αναφέρει το Himara.gr 

Οι ακραίοι σοβινιστικοί κύκλοι των Τιράνων είναι οι ηθικοί αυτουργοί καθώς ποτέ δεν εγκατέλειψαν τον διπλό τους στόχο να εξαφανίσουν τον ελληνισμό από τα πατρογονικά μας εδάφη και να συνεχίσουν να εγκαθιστούν έποικους. Όμως θα θέλαμε να τους κάνουμε γνωστό κάτι που πρωτοείπαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: “Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια