Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1699


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Τρίπολη, 12 Ιουνίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα, προσήχθησαν διακόσια δεκατρία (213) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια τριάντα δύο (732) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσια ενενήντα τέσσερις (294) παραβάσεις Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (11.6.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια ογδόντα δύο (682) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια πενήντα τρία (253) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα δύο (732) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια δεκατρία (213) άτομα, από τα οποία εκατόν σαράντα ένα (141) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα δύο (72) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού. Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσια ενενήντα τέσσερις (294) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...


Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απάτης στο Λουτράκι 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 5.9.2019, στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για απάτη. korinthosTV 


Συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας 

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας όταν οι γονείς ενός κοριτσιού 16 ετών ΑμεΑ, ενημέρωσαν πως η κόρη τους δεν βρισκόταν στο σπίτι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι ίδιοι έφυγαν για λίγα λεπτά από την οικία κι όταν επέστρεψαν η μικρή δεν ήταν εκεί. 

 Άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό της συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και αστυνομικοί της ομάδας ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων). Στη διάθεσή των αστυνομικών ήταν και ο αριθμός τηλεφώνου της, μέσω του οποίου κατάφεραν να την εντοπίσουν. Ειδικότερα, αστυνομικός της Ασφάλειας Κορίνθου, κάλεσε μέσω εφαρμογής (viber) την κοπέλα, η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως. 

Ο ίδιος της ζήτησε να δείξει με τη χρήση της κάμερας τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Δίνοντας της τις απαραίτητες οδηγίες την οδήγησε σ’ εναν ασφαλή χώρο όπου εκεί την παρέλαβαν αστυνομικοί του Α.Τ Βραχατίου. Έπειτα, σώα και αβλαβής, οδηγήθηκε στην κατοικία της. Οι αστυνομικοί της Α.Δ. Κορινθίας έδρασαν άμεσα και χάρις αυτών υπήρξε θετική έκβαση στην υπόθεση. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους αστυνομικούς της ΑΔ Κορινθίας. 
By Loutraki365 


ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 40χρονος έκλεψε μοτοποδήλατο… 

«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που είχε γίνει την 6.6.2020 στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου, για κλοπή τροχοφόρου, ενώ το μοτοποδήλατο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του», αναφέρεται από την αστυνομία. 


Τροχαίο στην Κορίνθου – Πατρών στο ύψος της Αρχαίας Κορίνθου 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στο 88ο χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο ύψος της Αρχαίας Κορίνθου, όταν μία γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και αφού προσέκρουσε σε τσιμεντένιο προστατευτικό με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό. Στο σημείο έσπευσε και όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό. H γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια