Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1699

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) - ΝΕΑ ΦΑΣΗ» ΟΠΣ 5002212



ANAKOIΝΩΣΗ 

ΚΔΒΜ Λουτράκι, 15/06/2020 

Το IΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθ. 6998/439/11-06-2020 Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ:ΨΠΗΔ46ΨΖΣΠ-ΖΧ4), απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με αρ. πρωτ. 660/4/16980/10-06- 2020 για την υποβολή αιτήσεων προς πλήρωση θέσεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-ΝΕΑ ΦΑΣΗ» (ΟΠΣ 5002212). 

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http:// mis.inedivim.gr 

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 15/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.) έως και 29/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.). 

Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 03/07/2020 στη διεύθυνση: 

Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, 
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 
ΤΚ 111 43 Αθήνα (Κεντρική Γραμματεία - 2ος Όροφος), 

με υποχρεωτικά συμπληρωμένα τα στοιχεία που ορίζονται στη σχετική Πρόσκληση. 
Ως τελική ημερομηνία λήψης κατά την αποστολή των φακέλων λογίζεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής. 

Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας οι αιτήσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. 
Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.



Μήνυμα του Ιωάννη Β. Καραπανάγου για τις πανελλήνιες εξετάσεις



Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ στις μαθήτριες και τους μαθητές, που θα συμμετέχετε σε αυτές, καλή δύναμη, ψυχραιμία, υπομονή και ελπίδα, ώστε να ολοκληρώσετε την πολύχρονη προσπάθειά σας και να επιτύχετε το ποθητό αποτέλεσμα. Οι εξετάσεις αυτές είναι σημαντικές, αφού σας ανοίγουν τις πόρτες για νέα βιώματα και νέες γνώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι η πρώτη τέτοια εμπειρία σας, αλλά δεν θα είναι η μοναδική. Το μέλλον σας ανήκει και οι δυνατότητες για πρόοδο είναι μπροστά σας. Ποτέ μην σταματήσετε να επιμένετε στους στόχους σας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. ‘Αλλωστε, «Δεν υπάρχει αποτυχία. Υπάρχουν μόνο αποτελέσματα.» λέει ο Αμερικανός συγγραφέας Anthony Robbins, έχοντας απόλυτο δίκιο. 

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι. 

Ευχές πολλές και στις οικογένειες των υποψηφίων που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν. Επίσης στους εκπαιδευτικούς που, κάθε χρόνο, δίνουν τον δικό τους αγώνα στο πλευρό των παιδιών. 

Καλή επιτυχία! 

Ιωάννης Β. Καραπανάγος, 
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Λουτρακίου Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων «αλλάzουμε ΜΑΖΙ». 
Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης και Μέλος Σχολικής Επιτροπής Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ



Σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 ο κ. Καφαντάρης Δημήτρης – Πρόεδρος του Δικτύου ΄΄ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ΄΄ και ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας και Ιδρυτικό Μέλος του Δικτύου κ. Αννίβας Παπακυριάκος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την ΄΄ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ”. 

Με τη συγκεκριμένη δράση υλοποιείται η αμοιβαία συνεργασία των συμβαλλομένων με σκοπό την από κοινού συμμετοχή στην ωρίμανση του αναπτυξιακού έργου της παρούσας, το οποίο περιλαμβάνει: 

1. Μελέτη για την υδροδότηση Δήμου Βέλου Βόχας από νέα δίκτυα μεταφοράς ύδατος 

2. Αντισεισμική μελέτη υδατόπυργου Βραχατίου διατομής ρεμάτων και γεφυρών εντός οριοθετημένου ρέματος Ζαπάντη 

3. Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων Δήμου Βέλου Βόχας μέσω φωτοβολταϊκών σταθμών με εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού. 

Η συμμετοχή του Δήμου Βέλου Βόχας στο συγκεκριμένο δίκτυο ενισχύει τη δυναμικότητα των υπηρεσιών για την υλοποίηση των δράσεων του Δήμου.




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις



Η ώρα των Πανελλαδικών εξετάσεων έφτασε λοιπόν για μια ακόμη χρονιά. Χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας αρχής, μιας νέας πορείας. Αυτές τις στιγμές αγωνίας και ψυχολογικής πίεσης, τόσο οι μαθητές όσο και οι οικογένειές τους οι οποίες στήριξαν αυτήν την πολυετή προσπάθεια, είναι επιτακτική ανάγκη με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να από-δραματοποιήσουν και να τοποθετήσουν την κατάσταση στις σωστές της διαστάσεις. 
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μια διαδικασία επιβράβευσης της πολυετούς προσπάθειας του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. 
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά ένας ενδιάμεσος σταθμός στο προσωπικό ταξίδι του κάθε διαγωνιζομένου. 
Οι εξετάσεις αυτές απαιτούν ηρεμία, αποφασιστικότητα, πίστη, συγκέντρωση και θετική σκέψη. 
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μία από τις πολλές δοκιμασίες που θα παρουσιαστούν στην ζωή του καθενός. 
Οι εξετάσεις αυτές είναι ΜΙΑ ευκαιρία, δεν είναι Η ευκαιρία. 
Στη ζωή παίρνεις αυτό που έχεις το θάρρος να διεκδικήσεις. 

Καλή επιτυχία λοιπόν παιδιά και εύχομαι το τέλος αυτής της περιόδου να σας βρει με καθαρή ματιά, με το χαμόγελο στα χείλη και με αμείωτη την νεανική ορμή σας. Γιατί μόνο έτσι θα γίνετε το μέλλον που τόσο έχουμε ανάγκη. 

Τσιώτος Βλάσιος 
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης




Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) - ΝΕΑ ΦΑΣΗ» ΟΠΣ 5002212



Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 06:53 

Το IΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. 6998/439/11-06-2020 Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ:ΨΠΗΔ46ΨΖΣΠ-ΖΧ4), απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με αρ. πρωτ. 660/4/16980/10-06-2020 για την υποβολή αιτήσεων προς πλήρωση θέσεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-ΝΕΑ ΦΑΣΗ» (ΟΠΣ 5002212). 

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr 
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 15/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.) έως και 29/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.). 

Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 03/07/2020 στη διεύθυνση: 

Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, 
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 
ΤΚ 111 43 Αθήνα (Κεντρική Γραμματεία - 2ος Όροφος), 

με υποχρεωτικά συμπληρωμένα τα στοιχεία που ορίζονται στη σχετική Πρόσκληση. Ως τελική ημερομηνία λήψης κατά την αποστολή των φακέλων λογίζεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής. Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας οι αιτήσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες. 

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.




ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΄21: ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ - ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ / (λόγοι λαϊκής ένταξης έναντι λογίων παρακμιών)




του Γρηγόρη Κλαδούχου*


Η πρόσκληση Ελληνικού εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την επαναστατική διαδικασία με αρχή το 1821, έφερε την σύγκλιση ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, εμπειρίες, τρόπους ζωής. Ωστόσο η κεντρικότητα του στόχου, ο σεβασμός στις θυσίες των αγωνιστών και το απελευθερωτικό τους πνεύμα ζωντανεύει ελπίδα και αξίες άρνησης της σημερινής παρακμής. 

Νοιώθουμε προσβεβλημένοι από το επιστημονικό καθεστωτικό προσωπικό, που χορηγεί σε σύγχρονους μηχανισμούς τα εργαλεία απαξίωσης ενός λαού και της ιστορίας του. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος κυριαρχίας είναι να παρουσιάζεις την ασημαντότητα του θύματός σου, του κυριαρχούμενου. Αλλά όσοι έχουν προεξοφλήσει την επιτυχία τους δεν έχουν καταφέρει μετά από τόσα χρόνια διαβρωτικής δουλειάς να σβήσουν το Ελληνικό φιλότιμο που σιγοκαίει. 

Δεν είναι μονοδιάστατη η εχθρότητα του πολιτικοπνευματικού κατεστημένου μονοσήμαντα εχθρική προς την απελευθερωτική διάσταση του 1821. Είναι η ηθική του συμβιβασμού με την καταστροφή των ατομικών και συλλογικών υποκειμενικοτήτων. Δεν πιστεύουν στον άνθρωπο δημιουργό, της ευποιίας και τέχνης συμβίωσης με θεσμούς αυτοκυβέρνησης. 

Η ανολοκλήρωτη επανάσταση παραδίδει στο σήμερα το αίτημα άρνησης συμφερόντων και υπηρετικότητας , που παραμορφώνουν την συλλογική μας ιστορική εικόνα. Η πρωτοβουλία αυτή απαντά ως υπενθύμιση συνέχειας του εθνικού πολιτισμού, συγγενής με απελευθερωτικά κινήματα του κόσμου όλου. Τα αντι21 παραληρήματα μιας αφεντόδουλης και κακομοίρικης οικονομοπνευματικής ελίτ, που διαχέεται σε θεσμούς κρατικούς και κομματικούς, είναι άρνηση του ιστορικού ρόλου του κοινωνικού σώματος και της ατομικής ευθύνης. 

Το σύστημα αποκαθήλωσης του 21 θα ήθελε να κάναμε απεργία. Μια σιωπηλή άρνηση. Αν το κάναμε θα ήταν παραχώρηση ολικής κυριαρχίας τους. Όμως μας έμαθαν ότι η πόλη μορφώνει πολίτες. Η επανασύνδεσή μας με το ιστορικό απελευθερωτικό φιλότιμο του αγώνα της ανεξαρτησίας έχει νόημα σήμερα, αν διαμορφώνουμε πολίτες με όρκο ζωής την ελευθερία, την άρνηση ελέγχου της σκέψης, την αυτοκυρίαρχη κοινωνική ζωή και πολιτεία. Είναι το νόημα ζωής με αποδοχή του Ελληνικού δημοκρατικού κεκτημένου. 

Το 1821 δεν είναι για να το κάνουμε εικονίσματα, ευκαιρία αυτολατρείας. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μαθαίνουμε από τους όρους που διαμόρφωσαν αυτό το ευγενικό παρελθόν και έχουμε να πούμε πολλά για το σήμερα. Τελικά, τιμούμε τον αγώνα αν δοκιμάσουμε την θέλησή μας να προσθέσουμε κάτι, αν αποδείξουμε ότι - όπως έλεγε ο Καστοριάδης - «ανήκουμε σε μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στην θέληση για ελευθερία, για ατομική και συλλογική αυτονομία, που είναι αξεχώριστες». 

Γρηγόρης Κλαδούχος - Ξυλόκαστρο - 14 Ιουνίου 2020 ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ FACEBΟOK «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΄21»: Όπως γνωρίζετε, δημιουργούμε ολοένα εξ’ ιδίων δυνάμεων και άνευ καμιάς κυβερνητικής ή άλλης υποστήριξης την επιτροπή με την ονομασία ‘’ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21’’ η οποία θα αναλάβει τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την κοσμοϊστορική ΕθνικοΑπελευθερωτική επανάσταση του 1821 με τον τρόπο που αρμόζει στους ήρωες της Ελευθερίας μας και της συνέχεια του Έθνους μας και, ενάντια στην καθεστωτική επιτροπή Αγγελοπούλου η οποία προσπαθεί να αλλοιώσει το νόημα του Αγώνα...) 

Γρηγόρης Κλαδούχος 
Ξυλόκαστρο 15.6.2020




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ




Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ




Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Κορινθίων και Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεώς μας, κ. Ευάγγελος Παπαΐωάννου, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. 

Σε πολύ θερμό κλίμα, λόγω της πρότερης σχέσεως σεβασμού και αγάπης ο κ. Παπαΐωάννου ζήτησε και έλαβε απλόχερα την ευχή του Δεσπότη μας για την ανάληψη των νέων υποχρεώσεών του και εξέφρασε ιδιαίτερα την ευαισθησία του για την νεότητα του Τόπου μας. 

Ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική επίσκεψή του και του ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Παύλου, προστάτου και εφόρου της πόλεως μας, να τον στηρίζει και να τον ενδυναμώνει στα νέα καθήκοντα του! 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο Δήμος Κορινθίων ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους πως δεν θα πραγματοποιηθεί την φετινή χρονιά ως είθισται, στα πλαίσια του εορτασμού των ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020, ο αγώνας «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ». Η διεξαγωγή καθίσταται αδύνατη βάσει του ΦΕΚ 2277/14.06.2020.




ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ...



Εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε και το βόδι. 
Όχι μόνο δεν μας έδωσαν το στρατόπεδο Κορίνθου, τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα. 

Η ΔΕΥΑΚ υπέβαλε αίτημα από το 2018 στο Υπουργείο για παραχώρηση χρήσης 23 στρεμμάτων στο Πεδίο Βολής εκ των οποίων 7 περίπου στρέμματα είναι οι κεντρικές υδατοδεξαμενές της Κορίνθου που έχουν κατασκευαστεί από τη δεκαετία του 80 από τον αείμνηστο δήμαρχο Νίκο Κουίνη, καθώς και το διυλιστήριο νερού, η οποία είχε παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο για 20 χρόνια. 

Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Εγκρίνουν την παραχώρηση χρήσης για 10 χρόνια με τους εξής όρους: 1.Ετησιο μίσθωμα 18.000€ 
2.Απαλλαγη όλων των στρατοπέδων από τέλη ύδρευσης. 
3.Ασφαλτοστρωσεις από το Δήμο σε μήκος 1.500 μέτρων στο στρατόπεδο Κοκκώνη Κεγχρεών. 
4.Περιφραξη όλου του χώρου του Πεδίου Βολής αρκετών χιλιομέτρων. 

Κύριε Δήμαρχε τέτοιοι όροι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τους Κορινθίους. Και για να σας ενημερώσω ότι παρόμοιοι όροι είχαν απορριφθεί τόσο από τον πρώην Δήμαρχο όσο και από εμένα προσωπικά στις 27/1/2010 σε σχετική συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με Υπουργό τον κ. Μπεγλίτη. 
Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι δεν θα υπογράψετε καμία τέτοια συμφωνία υποτέλειας. 

Η λύση είναι μία. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης στο Δήμο ή την ΔΕΥΑΚ. 
Πώς δίνονται δωρεάν στρατόπεδα στο Ναύπλιο και τη Τρίπολη και η Κόρινθος εξαιρείται των παραχωρήσεων; 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 12/06/2020






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια