Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1699

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ



Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους, η εργολαβία της οποίας προβλέπει κυρίως ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και κλαδοκοπές. 

Την Τρίτη 16 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής πραγματοποίησε αυτοψία στο πιο πάνω έργο, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων Π.Ε. Κορινθίας Νίκο Λούτα και τον πρόεδρο του Αγιου Βασιλείου Κώστα Παπαχαραλάμπους -από το χωριού του οποίου διέρχεται ο εν λόγω δρόμος- ο οποίος ευχαρίστησε την περιφερειακή Αρχή για τις εργασίες, καθώς όπως τόνισε ο συγκεκριμένος δρόμος “είχε πολλά χρόνια να συντηρηθεί”.


ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα

Η σύμβαση για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα, συνολικής δαπάνης 1.055.305,10 ευρώ, υπογράφηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου -ο προϋπολογισμός μελέτης του οποίου ήταν 2.300.000 ευρώ- είναι 12 μήνες.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΚ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 16 Ιουνίου μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επικείμενα έργα προγραμματισμού όπως αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις – διαγραμμίσεις – κλαδοκοπές - ηλεκτροφωτισμός - αναβάθμιση Ισθμού κ.α 
Με αφορμή τη συνάντηση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γκιολής: «Οι ανησυχίες κοινές αλλά με την καλή συνεργασία φροντίζουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.” 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΙΣΘΜΟΥ



Ο ΙΣΘΜΟΣ αλλάζει...αγαπάμε τον τόπο μας και αυτό βγαίνει μπροστά. 
Σας ευχαριστώ πολύ μέσα απο την καρδιά μου...συνεχίζουμε δυνατά όλο το καλοκαίρι για να δώσουμε χρώμα στην πύλη του Μοριά. 
Εργασίες συντήρησης των δρόμων, των πεζοδρομίων και των κόμβων στην περιοχή του Ισθμού έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα από συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής επισκέφθηκε τα σημεία που γίνονταν εργασίες και συζήτησε με τους συνεργάτες - υπαλλήλους της Π.Ε «να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», προκειμένου -όπως είπε- «η περιοχή γύρω από το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα Ισθμό, να είναι ευπρεπισμένη». Οι εργασίες, που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφορούν διαγραμμίσεις, καθαρισμούς, κλαδέματα, φυτεύσεις, καθαριότητα, βαψίματα κά. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 1ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου και 1η ημέρα συμμετοχής των νέων μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου. Συνεχώς δίπλα στη νέα γενιά και στους αγώνες της, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού Κορινθίας που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Καλή δύναμη στις οικογένειές τους προκειμένου στη στήριξη των παιδιών τους σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής τους και τέλος ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα που «ξεπέρασε εαυτόν» την δύσκολη περίοδο που διανύσαμε μένοντας ενεργή και δίπλα στις προσπάθειες των μαθητών για την επίτευξη των στόχων τους. 

Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε «Με δύναμη, σωστή δουλειά και πίστη, όλα είναι εφικτά και τίποτα δεν είναι άπιαστο. Εύχομαι καλή επιτυχία ολόψυχα και κάθε στιγμή που περνάει αυτές τις ημέρες να σας φέρνει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας» 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





Απόστολος Παπαφωτίου
Και το δούλεμα συνεχίζεται...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ13.6.2020 
Βιάστηκε να πανηγυρίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, σε ότι αφορά την ένταξη των πόλεων της Πελοποννήσου στην ανάπτυξη του δικτύου για την έλευση του φυσικού αερίου. 

Η απάντηση του Υφυπουργού Ενέργειας κ.Γεράσιμου Θωμά στη Βουλή, αντί να θορυβήσει και να ανησυχήσει τον κ.Περιφερειάρχη, τον οδήγησε σε πανηγυρικές δηλώσεις εκφράζοντας δημόσια την πλήρη ικανοποίηση και τη μεγάλη χαρά του. Ο κ. Υφυπουργός στην απάντηση του καταρχήν προσπαθεί να εξάρει το δήθεν ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του γαλάζιου Περιφερειάρχη για το θέμα αυτό. 

Σε ότι αφορά όμως την ουσία του θέματος, δεν λέει ούτε μια κουβέντα για την απόφαση της ΡΑΕ να εξαιρέσει τις πόλεις της Πελοποννήσου και να απεντάξει το έργο από το πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 και περιορίζεται στο ότι η ΔΕΔΑ διατηρεί το δικαίωμα και θα κάνει αίτηση ακύρωσης ή προσφυγή, όταν θα αναθεωρηθεί το πρόγραμμα και όταν θα έχει εντάξει τα 20 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ ο κ.Νίκας. 

Μετά τα πολλά θα…, ο κ.Υφυπουργός επισημαίνει ότι σε ότι αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα, θα μεταφερθεί υγροποιημένο αέριο με βυτιοφόρα από τη Ρεβυθούσα, γεγονός που θέτει σε επισφάλεια την επέκταση του κεντρικού αγωγού στις πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου. Η παράταξη μας θεωρεί ότι η απάντηση του κ.Υφυπουργού δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό πυροτέχνημα, η λάμψη του οποίου έσβησε πολύ γρήγορα. 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να υποβάλει τώρα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΡΑΕ και να εντάξει την Πελοπόννησο στο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, έτσι όπως είχαμε σχεδιάσει από το 2012 και έτσι όπως καταφέραμε να ενταχθεί το έργο σε απόλυτη συνεργασία και με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη. 

Σε ότι αφορά το μεγάλο ψέμα ότι δήθεν η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή δεν είχε μεριμνήσει για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και δεν είχε εξασφαλίσει τους σχετικούς πόρους, ενημερώνουμε τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τον κ.Νίκα, ότι υπήρξε δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης για εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων από το ΠΔΕ, κάτι το οποίο αποσιωπούν σκοπίμως οι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης. 

Η απένταξη της Πελοποννήσου δεν έγινε γιατί ευθύνονται οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, έγινε καθαρά για λόγους οικονομικών συμφερόντων στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΔΑ, με κίνητρο το κέρδος και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των πολιτών της Πελοποννήσου. 

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, 
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.





Απόλυτη δικαίωση του έργου του κ. Πέτρου Τατούλη για τον τουρισμό



Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας για τη δικαίωση του έργου μας στον τομέα του τουρισμού, μέσω ενός ακόμα Διεθνούς βραβείου των «Tourism Awards 2020».Τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού αναδεικνύουν τους άριστους, τους τολμηρούς και τους καινοτόμους. 

1) Το project «MYTHICAL TRAILS», στα μυθικά μονοπάτια της Πελοποννήσου, με πρότυπο το Menalon Trail, απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία Strategy: «Τουριστική ανάπτυξη/Συνεισφορά στην τοπική ή εθνική οικονομία». 

Η πολιτική μας απόφαση να σχεδιάσουμε ένα δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών 1.000χλμ. εξασφαλίζοντας 1.000.000€ μέσω ΠΔΕ και η συνεργασία μας με την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής οικονομίας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. 

Το έργο αυτό ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2018 και υλοποιείται από 15 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και φορείς με πρότυπο το μοντέλο του Menalon Trail. Η διάκριση αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο το μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρξε στην συγκεκριμένη κατηγορία. 

Ευχαριστούμε όλους όσοι πίστεψαν στο όραμα μας και μας εμπιστεύτηκαν (εθελοντές, φορείς, συλλόγους) καθώς και την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ, έτσι ώστε όλοι μαζί καταφέραμε μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση που δίνει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Πελοποννήσου, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία στην μετά-κορωνοϊό εποχή. 

2) Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., η οποία απέσπασε την κορυφαία διάκριση του Platinum βραβείου στην κατηγορία Specialty Travel (ειδικές μορφές τουρισμού), θέτοντας για μια ακόμη φορά την Πελοπόννησο στην κορυφή ενός διεθνούς διαγωνισμού και ελπίζουμε να συνεχιστεί η συνεργασία της με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Καλούμε τον κ.Νίκα να συνεχίσει το σημαντικό έργο που του παραδώσαμε στον τομέα του τουρισμού και στη συγκεκριμένη περίπτωση άμεσα να επεκτείνει την ανάδειξη των μονοπατιών σε περίπου 600χλμ., που ήδη έχουν σχεδιαστεί. 

Μεταξύ άλλων, έχουν ενταχθεί για την Κορινθία, το HermesTrail (200 χλμ. στην Κορινθία, περνά από το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Ερμής) και τ μ ή μ α του HeraclesTrail (250 χλμ., σύνδεση των τόπων όπου διαδραματίστηκαν οι 5 από τους 12 άθλους του Ηρακλή : Ναύπλιο - Τίρυνθα - Νεμέα - Στυμφαλία - Φενεός - Λίμνη Λάδωνα - Ερύμανθος - Αρχαία Ολυμπία). 

Με δεδομένη την ανάγκη συνεχούς συντήρησης των μονοπατιών, οφείλει η Περιφερειακή Αρχή να μεριμνήσει για την εξασφάλιση πόρων που απαιτούνται, έτσι ώστε να διατηρηθεί το υψηλό προφίλ της Περιφέρειας μας σε ότι αφορά τις ευφυείς, καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις τουριστικής ανάπτυξης. 

Σημείωση: Το παρόν κείμενο βασίστηκε στο Δελτίο Τύπου (9.6.2020) της Περιφερειακής Συμβούλου Πελ/σου Κωνσταντίνας Νικολάκου. 

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου 
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια