Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1698

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Β.Νανόπουλος: Ανεβάζουμε τον πήχη της εξυπηρέτησης και μειώνουμε τα λειτουργικά έξοδα του δήμου!



Κόρινθος, 10 Ιουνίου 2020: 
Εξοικονόμηση πόρων, αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας και υψηλές υπηρεσίες προς τον πολίτη είναι το τρίπτυχο που επιτυγχάνεται με την μεταστέγαση του ΚΕΠ της Τενέας στο Δημοτικό Κατάστημα στο Χιλιομόδι. Η μεταστέγαση ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαΐου και η λειτουργία του Κέντρου είναι πλήρης από την 1η ημέρα του Ιούνη. 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ.Τιμολέοντα Πιέτρη επισκέφθηκε το ΚΕΠ στο νέο του χώρο το μεσημέρι της Παρασκευής. Στόχος της παρουσίας ήταν η καταγραφή από πλευράς των εργαζομένων, των πρώτων εντυπώσεων από την μεταστέγαση και λειτουργία στο νέο χώρο τόσο σε επίπεδο εργασίας όσο και εξυπηρέτησης. 

«Επιδιώκουμε υψηλότατο επίπεδο στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι υψηλού επιπέδου χώροι εργασίας για τους ανθρώπους που εργάζονται γι αυτή είναι για εμάς προτεραιότητα. Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα είναι ένας τέτοιος χώρος» σημείωσε ο Δήμαρχος κατά την παρουσία του στο ΚΕΠ επισημαίνοντας βέβαια και την σοβαρότατη οικονομική ωφέλεια που επιτυγχάνεται από την μεταστέγαση αυτή. 

Ο Δήμαρχος προανήγγειλε την άμεση μεταστέγαση στο χώρο του Δημοτικού καταστήματος Τενέας και του δημοτικού Ιατρείου. Οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από το ΚΕΠ της Τενέας μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2741362019,2741362020 και στο fax 2741362015, να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση d.teneas@ kep.gov.gr και φυσικά να προσέρχονται δια ζώσης στην διεύθυνση Αθ. Καλαρά 6, Τ.Κ 20008




«Ενώνουμε δυνάμεις με τους φιλόζωους για να δώσουμε λύσεις»



Κόρινθος, 10 Ιουνίου 2020: 
Σημαντικά βήματα και παρεμβάσεις στον τομέα της φροντίδας και της προστασίας των ζώων ανακοινώνει ο δήμος Κορινθίων. 

Α) Δημιουργείται ηλεκτρονική βάση ζώων στο Δήμο Κορινθίων και ως εκ τούτου Άμεσα καλούνται οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων να προχωρήσουν στην σήμανση των ζώων τους. Το διάστημα 15.06.20 έως 15.09.20 και σε συνεργασία με τα κτηνιατρεία της πόλης της Κορίνθου θα τύχουν ευνοϊκότερης οικονομικής τιμής. Η σήμανση αποτελεί υποχρέωση βάσει του νόμου 4039/2012, άρθρο 4. Ο έλεγχος για την σήμανση των ζώων, τόσο των δεσποζόμενων όσο και των ποιμένων και κυνηγών θα γίνει σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας. 

Β) Δημιουργείται Δημοτικό Κτηνιατρείο όπου θα γίνονται στειρώσεις και άλλες κτηνιατρικές επεμβάσεις 

Στην προσπάθεια που γίνεται και σε όλες τις ενέργειες σημαντική είναι η συνεργασία με όλους τους φιλόζωους με τους οποίους ήδη ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καρασάββας έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις και επαφές μεταφέροντας την βούληση του Δημάρχου για συνεχή συνεργασία. Οι γνώσεις τους , η εμπειρία τους αλλά και η προσωπική τους συμβολή αποτελούν για το Δήμο εργαλείο ώστε να κατορθώσει να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια και το οποίο δρα σε βάρος των ζώων αλλά και της κοινωνίας.








ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Άρση των περιορισμών και κανόνες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει, σύμφωνα το άρθρο 20 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Κ.Υ.Α. 34781/2020 (ΦΕΚ 2168/ Β/07.06.2020), ότι επιτρέπεται η χρήση όλων των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου για την κάλυψη αναγκών προπόνησης, ατομικής ή ομαδικής, από αθλητές σωματείων και αθλούμενους, με τους όρους και τους περιορισμούς, που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας. 

Με αίσθημα ατομικής ευθύνης και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες κανόνων υγιεινής και τις νομοθετικές διατάξεις των δημόσιων Αρχών, επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας Αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων. 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η χρήση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες πρόσβασης και ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας Αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α. 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα και στο πλαίσιο της άσκησης με επαρκή απόσταση ασφαλείας, στο Παράρτημα που ακολουθεί αποτυπώνεται ο μέγιστος αριθμός αθλούμενων ανά εγκατάσταση, ο οποίος θα επικαιροποιείται με νεότερες οδηγίες και με βάση τα νέα επιστημονικά στοιχεία και το γενικό υγειονομικό πρωτόκολλο της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., σύμφωνα με την πορεία εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Χθες Τετάρτη έγινε η τελική δοκιμή στον Προαστειακό Κιάτου – Αίγιου Κιατο



Κιατο,10 Ιουνίου, 2020: Η πανδημία του κορονοϊού, ανέστειλε την τελική δοκιμή για την παράδοση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο και τελικά, πραγματοποιήθηκε η δοκιμή αυτή, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» στην ΕΡΓΟΣΕ ότι όλα έχουν καλώς. 

Στη συνέχεια, η ΕΡΓΟΣΕ θα παραδώσει το έργο στον ΟΣΕ, που θα πρέπει να εκπαιδεύσει τους μηχανοδηγούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι έτοιμη να δρομολογήσει τα τρένα, τα οποία θα είναι με πετρελαιοκίνητη μηχανή, η οποία θα τίθεται επικεφαλής του τρένου στο Κιάτο, καθώς μέχρι εκεί φθάνει η ηλεκτροκίνητη γραμμή. Τούτων δοθέντων, εντός του Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσει το πολύπαθο έργο, που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία δεκάδες χιλιάδες επιβατικού κοινού”. 
Πηγή: alphapatras.gr




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Επαναλειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Κοινότητα Κοκκωνίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Κοκκώνι θα επαναλειτουργήσει, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των χρηστών της. 
Ημέρες Λειτουργίας: Τρίτη και Πέμπτη και ώρες λειτουργίας από 12.00 -13.00



Επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Βέλου Βόχας



Ο Δήμος Βέλου Βόχας και το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ με βάση την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφασης (Κ.Υ.Α 33465/31-5-2020 -ΦΕΚ 2087/Β΄/2020) ανακοινώνουν την επαναλειτουργία των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου για ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις από τις 6 Ιουνίου 2020. Όσοι χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις μεμονωμένοι ή αθλητικοί σύλλογοι πρέπει να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν συνταχθεί μεταξύ των Ομοσπονδιών και της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Ήδη το Σάββατο 30/5/2020 πραγματοποιή- θηκαν απολυμάνσεις στα Κλειστά Γυμναστήρια Βραχατίου, Βέλου και Στιμάγκας. 

Όσον αφορά τα δημοτικά γήπεδα Ζευγολατιού και Βέλου ολοκληρώνονται οι προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού καθώς επίσης και οι απαιτούμενες απολυμάνσεις και θα είναι έτοιμα προς χρήση από τις 6 Ιουνίου 2020. 
Ευχόμαστε καλή επιστροφή στους αθλητές και στους αθλούμενους.




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(Ένα παράδειγμα στο Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη)





του Γρηγόρη Κλαδούχου*



Αφορμή για το παρακάτω σημείωμα αποτέλεσε η εσωτερική προβολή του τουρισμού ως έσχατο καταφύγιο σωτηρίας. Παράλληλα η φιλότιμη προσπάθεια αναστήλωσης της περιοχής ως τουριστικού προορισμού από το Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Μετά τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε ανακοίνωσή του προσανατολίζει στην αντιμετώπιση και προσαρμογή στο περιβάλλον κινδύνου. Αναφέρεται σε ένα μεταβατικό χρόνο, το φετινό καλοκαίρι. 

 Το μεγάλο ερώτημα και η μεγάλη απάντησή του είναι η επιτυχία ενός μακροχρόνιου προγραμματισμού, η στρατηγική απόδοση του τουριστικού τομέα. Η απάντηση, βέβαια, προϋποθέτει την κίνηση της κοινωνίας με όλους τους επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς της. 

 Οι τοπικές αυτοδιοικητικές αντιπροσωπεύσεις αδυνατούν να εκφράσουν την καθολικότητα της τοπικής δυναμικής, που μέρος της αποτελεί ο τομέας του τουρισμού, των επιχειρήσεων της φιλοξενίας. Εδώ και είκοσι χρόνια δεν έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το γενικό θέμα του τουρισμού στην περιοχή μας. Μόλις πριν δύο χρόνια παραδόθηκε στον δήμο επιστημονική μελέτη για τον τομέα αυτό. Πέρασε σαν να μην υπήρξε, κανένας δεν θυμάται τα κεντρικά συμπεράσματά της. 

 Ο Σύλλογος Ξενοδόχων της περιοχής μπορεί να απευθυνθεί σε όλους τους τοπικούς παράγοντες για μια κοινωνική συμφωνία για τουριστική ελξιμότητα της περιοχής. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κόμβο ροής ζωτικότητας, να αναλάβει πρωτοβουλία σχεδιαστικών καινοτομιών σε μια κίνηση εμπέδωσης αισθήματος κοινής ευθύνης και κοινωνικής δυναμικής. 

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ αλλά και: 

1. Ποιοι συμμετέχουν – εννοείται ότι κανένας τομέας της οικονομίας δεν μπορεί να κινηθεί από μόνος του και αν συμβαίνει αυτό μιλάμε για δυσπλασίες υπανάπτυξης. 

2. Η συζήτηση πρέπει να περιλαμβάνει το επίπεδο και την ποιότητα των επικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών. 

3. Η διάκριση των κατηγοριών τουρίστα, εκδρομέα, παραθεριστή με ιδιόκτητο κατάλυμα. 

4. Η εποχή διακρίνεται από την αναζήτηση ποιοτικών σταθερών στην εικόνα, τα σύμβολα, την γνώση, που σημαίνει πολιτισμοποίηση των τοπικών αγαθών. 

5. Ο πολιτισμός πρέπει να ενταχθεί στην επιχειρηματική διάσταση του τόπου και υπηρετικότητα σε αυτόν δεν σημαίνει εργασίες διαφημιστικού γραφείου. 

6. Το τουριστικό παραγωγικό σύστημα αναφέρεται στους τομείς της οικονομίας και την χωροθέτησή του. Απαιτεί την πολυλειτουργικότητα μιας κεντρικής δομής (αποθήκες Φραντζή), και την πολυκεντρική διαμόρφωσή του, την διεύρυνση της μονοκαλλιέργειας παραλία – μπάνια, βουνό – χιόνι (και για το Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα και για το Δερβένι – Ευρωστίνη), με το πέρασμα και στην έννοια της χειμερινής πολιτισμικής περιήγησης. 

 Τα παραπάνω σημεία έχουν κοινό παρονομαστή την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ για την περιοχή. Δηλαδή, μια συλλογική απόφαση, μια απάντηση στο ποιοι είμαστε, πώς μας βλέπουν και πώς πρέπει να μας βλέπουν οι άλλοι. 

Οι άνθρωποι του σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα πρέπει να προσεγγίζουν το ζήτημα της επαγγελματικής τους δράσης με μια ευρύτερη κοινωνική διάσταση. Όχι να αυτοδεσμεύονται σε οικονομικές – συνδικαλιστικές οπτικές, αλλά η κεντρικότητα των ενδιαφερόντων τους επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, που τα κοινά αγαθά θα τα επεξεργάζεται και θα προτείνει αξιολογήσεις και κατευθύνσεις αξιοποίησής τους. Ζούμε στην εποχή της επιστήμης και των προγραμμάτων. Οι αλλαγές στις κοινωνίες, αυτές των «έξυπνων πόλεων», των «έξυπνων περιοχών», απαιτούν αλλαγή σελίδας. 

 Είναι καιρός να αντιληφθούμε την ανάγκη μετάβασής μας σε μια έξυπνη ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Αυτή η κατεύθυνση είναι σαφής επιστροφή στην αυθεντική έννοια του τουρισμού με την δημιουργία ενός πολιτισμικού περιβάλλοντος με βάσεις που θα εξασφαλίζουν διαχρονικότητα. Εφήμερες, ασύνδετες εκδηλώσεις δεν συνθέτουν πολιτισμικό κεφάλαιο. Πολλές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες τοπικά, σήμερα, δεν υπερβαίνουν τον ερασιτεχνισμό, αν και διακατέχονται από ευγενικές διαθέσεις. Το λεγόμενο Πνευματικό Κέντρο “Ηλίας Κατσούλης” συμπορεύτηκε με κολακεία κάθε πρωτοβουλίας χωρίς μια δομική πρόταση πολιτιστικής πολιτικής. 

 Ένα φεστιβάλ με αξιοποίηση μορφών τέχνης και πόρων της περιοχής πρέπει να ξεκινά από το βάθος της τοπικής μας καταγωγής, από την ιστορία και τον μύθο. Να ενώνει παράδοση και σύγχρονο, με παρεμβάσεις στον οικιστικό ιστό και την καθημερινότητα, να λειτουργεί ως κρίκος σύνδεσης πόλης-ανθρώπων με την τέχνη και το ευρύτερο κοινό. Ανεξάντλητη πηγή αλλά αναξιοποίητη είναι η απόπειρα, που είχε ξεκινήσει πριν μια εικοσιπενταετία από τον Δήμο. Ήταν μια επιστροφή άντλησης εφοδίων ταυτότητας από τους Αριστοναύτες. Τα ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΓΗ κάτω από την οποία η περιοχή μπορεί να κωπηλατήσει στα ταξίδια και τους δρόμους της τέχνης, στην απόλαυση των ωραίων του πνεύματος, μια ταυτότητα τόπου, άρνησης της εφήμερης εκτόνωσης. Από αυτή την προβολή των δράσεων θα υπάρξει όχι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική ελξιμότητα, με θετικά επιδραστικά αποτελέσματα, διεύρυνση των στοιχείων ανταγωνιστικότητας. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την πολλαπλάσια επιστροφή οικονομικού κεφαλαίου σε αναλογία με αυτό που επενδύθηκε σε πολιτισμικά γεγονότα. 

Ο τομέας του τουρισμού, η επισκεψιμότητα θα επανεκκινηθεί από πρωταγωνιστές που θα επιλέξουν νέα σύγχρονα εργαλεία αξιοβίωτης ζωής και παιδείας, που θα απαντήσουν στην ανάγκη του επισκέπτη να καταναλώσει εμπειρίες του “διαφορετικά” και “αλλού”. Αρκεί να ταξιδέψουμε με τους Αριστοναύτες στα βαθιά νερά της έννοιας - ουσίας του αξιοθέατου. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 
Το παραπάνω σημείωμα παρέχει μια διευρυμένη αντίληψη και πρόσθετα εργαλεία σύνταξης μιας πρότασης για τον τουρισμό μιας περιοχής. Χρήσιμο στην κ. Σούκουλη (ομιλία της στην Βουλή), τον υπουργό κ. Δήμα (που θέλει να κάνει φωτογραφικό άλμπουμ για την Κορινθία, τουριστικής χρήσης), την Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Καλογεροπούλου (που επισκέφτηκε πρόσφατα την Κορινθία), την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου, (που σε παρουσία της στην τηλεόραση έδωσε τον περισσότερο χρόνο στα «τραπεζοκαθίσματα»), τον υπουργό Θεοχάρη (που επιθυμεί οι τουρίστες να παίρνουν μαζί τους «ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις»), αλλά και σε όσους νομίζουν ότι ο τουρισμός είναι η “βαριά βιομηχανία” με μόνη απόδοση το φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες μας. 

Γρηγόρης Κλαδούχος – Ξυλόκαστρο 4/6/2020






Μεγάλη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στη Ζήρεια



Σε ανακοίνωσή του με δελτίο τύπου το Δίκτυο Προστασίας της Ζήρειας Κορινθίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Την Κυριακή 7/6/2020 πραγματοποιήθηκε στο οροπέδιο Ισιώματα της Ζήρειας μεγάλη συνάντηση – διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού εργοστασίου στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας. Πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Κορινθία, την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και μεγάλος αριθμός συλλόγων, φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συναντηθήκαμε για να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας. 

Από το βουνό που σύμφωνα με τον μύθο ανδρώθηκε ο αγγελιοφόρος των θεών Ερμής, στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα: Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα σχέδια για την περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που απειλεί την περιοχή μας. Η άστοχη χωροθέτηση ανεμογεννητριών στην προστατευόμενη περιοχή της Ζήρειας θα την μετατρέψει σε έναν τόπο βιομηχανικής παραγωγής, με συνέπεια την: 

– μη αναστρέψιμη καταστροφή του τοπίου και του φυσικού οικοσυστήματος του βουνού μας 

– μη αναστρέψιμο πλήγμα στην προσπάθεια ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού στην ορεινή περιοχή μας και στην τοπική οικονομία. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, πολίτες, φορείς, συλλόγους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεσμεύτηκαν για την πλήρη και μέχρι τέλους στήριξη του δίκαιου αγώνα μας. Ευχαριστούμε τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου και τον Π.Ο.Σ. Φενεού «Η Ντουρντουβάνα» για την συνδιοργάνωση. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου πραγματοποίησε συντήρηση του μονοπατιού Κεφαλάρι-Μικρή Ζήρεια και οδήγησε πλήθος κόσμου στον τόπο του εγκλήματος στην κορυφογραμμή του βουνού. 

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Σικυωνίων κο Σπύρο Σταματόπουλο, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κο Βλάσση Τσιώτο, τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Ξυλοκάστρου κο Σπύρο Αποστολόπουλο και τον Βουλευτή Κορινθίας κο Γιώργο Ψυχογιό για την δημόσια στήριξη που μας προσέφεραν και την δέσμευσή τους, πως θα κάνουν κάθε απαιτούμενη θεσμική ενέργεια για την αποτροπή αυτής της αδιανόητης απειλής για την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί καθώς αυτή η διαμαρτυρία δεν είναι παρά η πρώτη μιας μακράς αλυσίδας δράσεων και επαφών, όπου θα ξανασυναντηθούμε ακόμα περισσότεροι μέχρι να καταστήσουμε σαφές πως: 

Δεν θα επιτρέψουμε βιομηχανικές εγκαταστάσεις αιολικών εργοστασίων σε παρθένες περιοχές μεγάλης οικολογικής και οικονομικής σημασίας, όπως η Ζήρεια. Σε αυτόν τον αγώνα η στήριξη όλων των πολιτών και θεσμικών υπευθύνων, των κινημάτων και της κοινωνίας των πολιτών είναι πλέον αναμφίβολη και απαραίτητη”.











ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2020



Σύμφωνα με τις υπ΄ αρίθμ. 410/2020 & 653/2020 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξαιρούνται από το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2020 οι Κοινότητες Νεμέας και Κουτσίου του Δήμου Νεμέας διότι κατά τη διαγωνιστική διαδικασία δεν υποβλήθηκαν έγκυρες προσφορές για αυτές τις περιοχές 

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές της Νεμέας και του Κουτσίου να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία των ελαιοδέντρων τους από τον Δάκο πραγματοποιώντας τους απαραίτητους ψεκασμούς με εγκεκριμένα σκευάσματα τα οποία θα προμηθεύονται από τα τοπικά καταστήματα γεωργικών φαρμάκων ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του υπεύθυνου επιστήμονα – Γεωπόνου και τηρώντας κατά γράμμα τις αναγραφόμενες οδηγίες στην ετικέτα τους. 

Σε παραγωγούς, ομάδες παραγωγών ή τοπικούς συνεταιρισμούς που πιθανόν θελήσουν να εφαρμόσουν δολωματική καταπολέμηση του δάκου , η υπηρεσία μας μπορεί να συνδράμει παρέχοντας πληροφορίες και τεχνική καθοδήγηση αν μας ζητηθεί. Οι ελαιοπαραγωγοί των ανωτέρω κοινοτήτων θα εξαιρεθούν από τη φετινή εισφορά Δακοκτονίας. 
Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Κωστάκη Κων/νο , Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου, στο τηλ. 6976157700. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια