Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1695

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ



Ο Ορμπάν ως ένας άλλος ‘’χριστιανός ιππότης’’, γνωστός για τη στάση του όσον αφορά στο ζήτημα της μετανάστευσης, ‘’βάζει τα γυαλιά’’ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Υπενθυμίζουμε ότι ο Βίκτορ Ορμπάν, είχε κατηγορήσει τον Τζορτζ Σόρος ότι προβαίνει σε δωροδοκίες στις τοπικές ΜΚΟ για να ανατρέψει την εσωτερική κατάσταση στη χώρα (και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) μέσω της εισροής μεταναστών από τις χώρες του Ισλάμ. Η Ουγγαρία θεωρεί πως η Ευρώπη είναι Χριστιανική και πρέπει να μείνει Χριστιανική. Στα πλαίσια του προγράμματος Hungary Helps της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, ανακοινώθηκε γραπτώς πως θα προσφερθούν στην Ελλάδα 10 εκατομμύρια Ουγγρικά φιορίνια (28.275 ευρώ) «για την επιδιόρθωση των βανδαλισμένων από μετανάστες εκκλησιών της Λέσβου». Η γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας αναφέρει: «Την χρονιά αυτή, στο νησί (σ.σ. της Λέσβου) μετανάστες επιτέθηκαν σε αρκετά Ιερά μέρη, αντιδρώντας στο γεγονός ότι οι Ελληνικές Αρχές αποτρέπουν την παράνομη μετανάστευση στις απομακρυσμένες χώρες της Ευρώπης. Ως συνέπεια των πράξεων βανδαλισμού, αρκετά αντικείμενα της Λειτουργίας, καθώς και έπιπλα των εκκλησιών, καταστράφηκαν… 

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό επείγουσες περιστάσεις που επέβαλε ο Covid-19. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχθούν οι θεμελιώδεις αρχές του Συμβουλίου. Αποστολή: Δημοκρατία, κράτος δικαίου, προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στο Twitter… Και το μεταναστευτικό κύριε Πρωθυπουργέ, το μεταναστευτικό μην το ξεχνάτε, όλοι οι εταίροι μας χορεύουν στο ταψί, αφού έβαλαν τις χώρες στα β΄’ορεια σύνορά μας να τα φράξουν στ΄’ελνοντας και συνοριοφύλακες… 

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.), αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, καθώς και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί των Κλάδων. Κατά την εν λόγω σύσκεψη αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των Ε.Δ. και του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών…. 

Ομόφωνη ήταν η καταδίκη για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο καθώς και για την εξορυκτική δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. «Με την Κοινή Δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της Παρασκευής, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε ρητά και κατηγορηματικά την κλιμακούμενη παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να μην χρησιμοποιήσει πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE που αφορά στη στήριξη των θέσεων εργασίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, για να προσλάβει συμβασιούχους στο Δημόσιο. Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει για να προσλάβει συμβασιούχους στο δημόσιο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην διατήρηση θέσεων εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στον τουρισμό και τονίζει: «Η ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση, για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος». 

Στις 25 Μαΐου και όχι την 1η Ιουνίου όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια και καφέ μετά από τη μακρά καραντίνα του κορωνοϊού, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου. Η κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών της Ομάδας Σωτήρη Τσιόρδα να μελετήσει τα δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας και να εισηγηθεί εάν ένα τέτοιο σενάριο είναι εφικτό. Η αρμόδια επιτροπή άναψε το «πράσινο φως». Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει πως όπου υπάρχει άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι απολύτως ανεπαρκείς για να ανασχέσουν την οικονομική ύφεση που βιώνουν ήδη οι πολίτες. «Όσο προχωράμε σε μια σταδιακή επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα, η αγωνία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας γίνεται όλο και πιο έντονη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις ως «απολύτως ανεπαρκείς για να ανασχέσουν την οικονομική ύφεση που βιώνουν ήδη οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους». 

Ο βουλευτής του Νομού μας και υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση του γηπέδου των Αγίων Θεοδώρων. Το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων είχε καταστραφεί από την μεγάλη κακοκαιρία «Γυριόνης» τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Χρίστος Δήμας είχε πάει στο γήπεδο και είχε δει την κατάσταση από την πρώτη στιγμή προκειμένου να βρεθεί λύση για την αποκατάστασή του. Έγινε συνεννόηση με τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος επίσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και πριν από λίγες ημέρες - τώρα που έγινε μερική άρση των μέτρων του κορονοϊού - έστειλε τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαντζούνη ώστε να δει από κοντά την κατάσταση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του γηπέδου. Ας ευχηθούμε να γίνει το συντομότερο δυνατό ώστε το γήπεδο να είναι και πάλι στη διάθεση των αθλητών. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής, αποδεικνύεται μήνα με τον μήνα ότι ήταν μία πολύ καλή επιλογή των ψηφοφόρων της Κορινθίας και το Περιφερειάρχη Π. Νίκα που τον επέλεξε για τη θέση που κατέχει. Γνώστης πολλών θεμάτων Περιφερειακής και δημοτικής Αυτοδιοίκησης, με την ανάληψη των καθηκόντων του άρχισε πρώτα με εθιμοτυπικές επισκέψεις σε τοπικούς παράγοντες και Αρχές, αντάλλαξε απόψεις, εμπλούτισε τις γνώσεις του και σήμερα έχει αποδυθεί με τη συνεργασία πολλών σε αγώνα εκτέλεσης έργων υποδομής που θεωρούνται απαραίτητα για την τοπική κοινωνία!... 

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης; Πελοποννήσου, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, που συμμετείχε στο κλιμάκιο πολιτικών και άλλων παραγόντων στην επίσκεψη στο Κρυονέρι Σικυωνίων την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μετά έκανε μία δήλωση προς τα τοπικά ΜΜΕ, με την οποία συναινούσε στις αποφάσεις για αξιοποίηση του Αστεροσκοπείου και τον προγραμματισμό εργασιών που θα βελτιώσουν την χρησιμότητά του πολλαπλώς για τον τόπο μας. Η Αθηνά έχει λόγω πείρας αποκτήσει την ευχέρεια με λίγα λόγια να λέγει πολλά και χρήσιμα νοήματα. Την ευχαριστούμε!... 

Πριν από ένα χρονικό διάστημα είχα από αυτήν εδώ τη στήλη των παραπολιτικών αναφέρει υπό τύπον εισήγησης προς τη Δημοτική Αρχή Νεμέας ότι δεν έχει ενεργοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την ιστοσελίδα του Δήμου και δεν βρίσκουμε τις απαραίτητες ειδήσεις, αφού δεν λαμβάνουμε δελτία τύπου. Την προηγούμενη εβδομάδα μου τηλεφώνησε ο Δήμαρχος Κώστας Φρούσιος και μεταξύ άλλων μου είπε: Τι είναι αυτά που γράφεις, δεν βλέπεις πως η ιστοσελίδα είναι ενεργή;;; Πράγματι, έψαξα και βρήκα ότι φαίνεται πως έβλεπα μέχρι σήμερα την παλαιά ιστοσελίδα, ενώ υπάρχει νεώτερη με πλούσιο περιεχόμενο…. 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Γεώργιος Πετρίτσης, με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, από ό,τι βλέπω έχει ενεργοποιηθεί και παίρνει θέσεις σε σοβαρά θέματα που άπτονται των καθηκόντων του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Γιώργος είναι παλαιό Περιφερειακό στέλεχος με μεγάλη πείρα και ο Αυτοδιοικητικός του λόγος μετράει. Θα συνιστούσα στον Περιφερειάρχη Π. Νίκα να λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις και απόψεις της Μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν θα ήταν παράλογο, αλλά αντιθέτως ένδειξη καλής θελήσεως και δημοκρατικού Πνεύματος, που τόσο έχει ανάγκη ο θεσμός… 

Αγαπητοί μου Αναγνώστες, πάει πέρασε κι αυτή η εβδομάδα, όπως όπως και στον απόηχο του κορωνοϊού. Η επανεκκίνηση του δημόσιου βίου της χώρας έχει ήδη αρχίσει, με διστακτικά βήματα θα έλεγα, αλλά όταν έχουμε δημοσιογράφους σε «Συστημικά» Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που κάνουν θέμα δύο τρεις θανάτους την ημέρα σε δέκα εκατομμύρια πληθυσμό, η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι μας κρατάνε ακόμη το σκοινί στο λαιμό να μην ξεφύγουμε. Αν είναι για το καλό μας το δεχόμαστε, αν κρύβεται κάτι άλλο στο παραπέτασμα, τότε θα φανεί στο εγγύς μέλλον. Εν τω μεταξύ είναι φανερό πως το «Σύστημα» επιχαίρει για τη φοβία που επέβαλαν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα του στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Είναι ακόμη φανερή η τρομολαγνοία που σπέρνουν οι ακόλουθοι όταν αναγγέλλουν ακόμη ένα θάνατο μέσα στα δέκα εκατομμύρια πληθυσμού της Ελλάδας. Δεν το κάνουν από μαζοχισμό, αλλά με σκοπιμότητα. Ο Ελεήμων Θεός να μας σώσει από τα χειρότερα… « Ο Κορίνθιος» 

Την «πραγματικά μεγάλη» επιτυχία της Ελλάδας στη μάχη με την πανδημία εξήρε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χάικο Μάας και ευχήθηκε η χώρα να μπορέσει φέτος να υποδεχθεί τουρίστες, καθώς ο τουρισμός είναι, όπως είπε, πολύ σημαντικός για τους Έλληνες. Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ερωτήθηκε από τηλεθεατή εάν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές στην Κρήτη. «Θα το ευχόμουν. Θα μπορούσα τώρα να γίνω πολύ αγαπητός στους Έλληνες φίλους μου και σε μερικούς άλλους», είπε ο κ. Μάας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα για την οποία ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός», μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Αποτίμηση των πρώτων δύο εβδομάδων από το πρώτο βήμα άρσης του lockdown λόγω κορωνοϊού, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφέρθηκε αρχικά στα σημαντικά βήματα που έγιναν «στον δρόμο για τη νέα κανονικότητα», αναφέροντας πως «το Σάββατο άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες και από την Κυριακή επαναλειτουργούν οι εκκλησίες μας με την παρουσία πιστών. Η γενική εικόνα και στις δύο περιπτώσεις είναι θετική. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων. Σήμερα δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Όλα τα βασικά στοιχεία από τα θετικά κρούσματα μέχρι δυστυχώς τα θύματα, έχουν ως μέσο όρο, παραμείνει σταθερά. Το ίδιο διάστημα οι νοσηλείες σε ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες. Παράλληλα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ. Η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά κατά 33% μεσοσταθμικά τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν ήταν σε εφαρμογή τα πλέον περιοριστικά μέτρα».

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για μειώσεις μισθών ή συντάξεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτές οι φήμες διακινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε «να κάνει αντιπολίτευση στηριζόμενος σε αλήθειες και όχι σε ψέματα». «Η πολιτική με ψέματα θα έπρεπε να έχει σταματήσει ύστερα από τις οδυνηρές εμπειρίες που έζησε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά αυτοί δεν σταματούν», συμπλήρωσε. 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε τη Δευτέρα με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Θανάση Κικινή. «Το ΚΚΕ ακούει με προσοχή και συμμερίζεται τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα, αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα τα μικρά παιδιά θα ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής. Η διάταξη για αύξηση του αριθμού μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών, αντί να προβλέπεται μείωση, συνεπάγεται νέα περιστολή διορισμών, μικρά παιδιά να συνωστίζονται σε τάξεις. Είναι ντροπή και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν σκέψη για κατάθεσή της.» δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας. 

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ότι «δεν επιθυμούμε τη στρατιωτικοποίηση των μεταξύ μας διπλωματικών διαφορών, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια, όταν αυτά προσβληθούν». Για τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα, μέσω του Real FΜ σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος της Αγιά Σοφιάς, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και να αποκτήσει νεοοθωμανικά χαρακτηριστικά… 

Σάλο στα social media προκαλεί η αποκάλυψη για την νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μισθώνει ακίνητα σε προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που τρέχουν αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Το πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αίσθηση την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο κ. Παπαδημούλης αγόρασε το 2018 οκτώ διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι πρόκειται φτηνά παλαιά διαμερίσματα της δεκαετίας του 50 και του 60 στην Αχαρνών και την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα που έφερε ο ευρωβουλευτής από το εξωτερικό. 

Ο Bill Gates, γράφει το el.gr, για τον οποίο έχει ξεσπάσει παγκόσμια αντιπαράθεση, σχετικά με τον ρόλο του στα εμβόλια, την ψηφιακή ταυτότητα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, βρισκόμενος στο πλευρό της συζύγου του, προέβη (σύμφωνα με το βίντεο το 2015 στις Βρυξέλλες) σε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις, τις οποίες και παραθέτουμε χωρίς σχόλια: «Υπάρχει κάτι με τα φάρμακα, το οποίο θα πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε; Έχουν πιθανώς παρενέργειες; Χρειαζόμαστε ελέγχους ασφαλείας Παίρναμε γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς και τα χορηγούσαμε στα χέρια μικρών παιδιών, κατευθείαν στην φλέβα. Οπότε ναι ίσως να χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό ελέγχου». 

Με ρώτησε φίλος αναγνώστης, τι είναι αυτό που με κάνει να παρουσιάζω σε κάθε νέα έκδοση της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κάποιο ενδιαφέρον θέμα που αφορά την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη… Με καθησύχασε συμπληρώνω ότι η ερώτηση γίνεται από περιέργεια και όχι με σκοπιμότητα κάποιας κριτικής, γιατί είναι ψηφοφόρος της συμπολίτισσάς μας πολιτικού. Του απάντησα πως παραδέχομαι και θαυμάζω την απλότητα του χαρακτήρα της, το ενδιαφέρον της για τα κοινά του τόπου, η σταθερότητα των ιδεών της, το αγωνιστικό της πνεύμα, η ανθρωπιά της και η ειλικρίνεια του Πολιτικού της Λόγου!. 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, αν και βρίσκεται στην απέναντι πλευρά των πολιτικών μου πιστεύω, όπως έχετε κι εσείς φίλοι αναγνώστες καταλάβει έχει τακτική παρουσία στην εφημερίδα μας και ειδικότερα στο Πολιτικό και Παραπολιτικό Περισόπιο. Για να κλείσω κάποια στόματα που μου ζητάνε το λόγο γιατί; Απευθύνομαι σε σας, στο σύνολο των αναγνωστών και σας εξομολογούμαι. Από τη φύση του χαρακτήρα μου και την αγωγή μου χαίρομαι να βλέπω τίμιους αγωνιστές της ζωής που ξεκίνησαν από χαμηλά..και έμειναν αταλάντευτα συνεπείς στις Αρχές τους όποιες κι αν είναι αυτές. Ένας τέτοιος είναι θαρρώ και ο Γιώργος! 

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, αυτή τη χρονική συγκυρία, αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς, είναι στα πάνω του. Είναι φανερό πως έχει μερικώς απελευθερωθεί από το βάρος της Οικονομικής Εποπτείας από το Οικονομικό χρέος των δύο Καλλικρατικών Δήμων και μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Οι Βοχαϊτες και οι Βελιώτες περίμεναν με υπομονή χρόνια χωρίς να βλέπουν έργα, αλλά πίστευαν στο Αυτοδιοικητικό του άστρο και γι αυτό επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις τελευταίες εκλογές… 

Μου είπε φίλος από το Κιάτο: Με μεγάλη ανακούφιση και χαρά δεχθήκαμε εμείς οι Σικυώνιοι τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Σικυωνίων. Είναι φανερό πως ο Δήμαρχός μας Σπύρος Σταματόπουλος, έχει τον τρόπο του να μην είναι μονολιθικός στα πολιτικά του πιστεύω, αλλά βάζει μπροστά τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Με τον τρόπο που ενεργεί δίνει το δικαίωμα σ΄αυτούς που τον ψήφισαν για τέταρτη φορά Δήμαρχο να αισθάνονται ικανοποιημένοι για τον άνθρωπό τους… Δίκαιο δεν έχει; 

Έγραψες και δημοσίευσες, μου είπε φίλος και αναγνώστης από το Λουτράκι, ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για το CASINO Λουτρακίου. Είδα μεταξύ των άλλων πως έκανες προτάσεις στο τέλος για ενέργειες που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι στον ορίζοντα. Πάει για φούντο η μεγάλη αυτή επιχείρηση; Θα κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης ή κάποιος άλλος αρμόδιος; Εσύ, τι λες; Του απάντησα πως το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους μετόχους, αλλά και ο δήμαρχος μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του ευρύτερα προς έγκαιρη ενημέρωση… 

Η Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, είναι η μόνη σχεδόν από τους έξι Δήμους του Νομού μας που δεν έχει ενεργοποιήσει το γραφείο τύπου, ώστε να διακινεί τις δραστηριότητες του Δήμου προς ενημέρωση των δημοτών. Όταν υο είπα αυτό σε έναν φίλο από την περιοχή, μου απάντησε πως έχει τα τοπικά ΜΜΕ που όλο και κάτι γράφουν… Όταν το ανέλυσα τον ευρύτερο ρόλο των Νομαρχιακών ΜΜΕ και ότι η εφημερίδα μας π.χ. κυκλοφορεί σε πάρα πολλούς Ξυλοκαστρινούς που διαμένουν στην Αθήνα, μου είπε, γιατί δεν το λες στον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο; Το λέγω….

Δεν υπάρχουν σχόλια