Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1692

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γραφείο Τύπου Δημάρχου
Η μέριμνα του Δήμου Κορινθίων για αδέσποτα και κατοικίδια συνεχίζεται


Κόρινθος, 24 Απριλίου 2020 Συνεχίζονται οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του δήμου Κορινθίων για την φροντίδα και προστασία των αδέσποτων και όχι μόνο ζώων. Πρόκειται για τοποθέτηση υποδομών που αφορούν την παροχή τροφής αλλά και την συγκέντρωση περιττωμάτων, υποδομές που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Συγκεκριμένα: 

Α) Υποδομή παροχής τροφής (ταΐστρα) για τα αδέσποτα ζώα έχει τοποθετηθεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ο εφοδιασμός της γίνεται σε καθημερινή βάση. Η σίτιση των αδέσποτων πρέπει να σημειωθεί δεν περιορίζεται στην υποδομή του Αγίου Νικολάου. Καθημερινά οι ανάγκες των ζώων καλύπτονται με την διανομή τροφής από εθελοντές που συνδράμουν το έργο του Δήμου και των οποίων η συνεισφορά είναι πολύτιμη. 

Β) Υποδομή περισυλλογής περιττωμάτων των κατοικίδιων έχει τοποθετηθεί σε δυο σημεία της πόλης: Στην συμβολή των οδών Κύπρου και Εθνικής Αντιστάσεως και Στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Περιάνδρου Καλούνται οι πολίτες που κινούνται με τα κατοικίδια τους να χρησιμοποιούν σακούλες και γάντια και να συλλέγουν πάντα τα περιττώματα των ζώων τους τα οποία θα αποθέτουν στον ειδικό συλλέκτη. 

Τέλος, ο δήμος καλεί όσους επιθυμούν, έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου. 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος ο δήμος θα συνεισφέρει στην σίτιση του αδέσποτου κατά το ήμισυ του κόστους.







Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗN ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟΥ ΚΥΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΘΙΚΙΩΝ (ΓΚΑ)







Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται το τελευταίο 6μηνο οι εργασίες κατασκευής του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κορίνθου 400 KV από τη ΔΕΗ στη θέση «Ποταμιά» Αθικίων, πλησίον του λατομείου στο Γκα, σε έκταση 75 στρεμμάτων. 
Παρά τις επανειλημμένες ομόφωνες αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (190/165-2011, 560/28-12-2011, 46/291-2013, 255/5-6-2013) φαίνεται τελικά ότι την άποψη του Δήμου και κατά συνέπεια των δημοτών δεν την έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιες Αρχές. 
Θεωρούν προφανώς ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον τα δίκτυα, οι πυλώνες και οι αγωγοί σε μία περιοχή καθαρά γεωργική με αγρότες αλλά και μία περιοχή με πολύ κοντινούς οικισμούς του Αλαμάνου, του Σολομού, των Αθικίων, του Χιλιομοδίου. 

Ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται πλέον το κέντρο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για όλη την Πελοπόννησο και την Αττική: 
-Γραμμή ΚΥΤ ΚορίνθουΚουμουνδούρου για την Αττική 
-Γραμμή Κορίνθου-Μεθάνων 
-Γραμμή Κορίνθου-Άργους 
-Γραμμή Κορίνθου-Πάτρας και Δυτικής Ελλάδος 
-Γραμμή Κορίνθου-ΚΥΤ Μεγαλόπολης από την οποία θα τροφοδοτείται το ΚΥΤ Κορίνθου. 

Το έργο που αφορά το ΚΥΤ Κορίνθου , θα ολοκληρωθεί το Α΄ εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με την 1097/2019/22-11-2019 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) (ΦΕΚ 1048Β/2703-2020), ενώ η γραμμή Κορίνθου-Μεγαλόπολης προβλέπεται το Β΄ εξάμηνο 2021. 

Ουσιαστικά η Κόρινθος και ο Δήμος Κορινθίων κατ’ επέκταση επιφορτίζεται όλο το ενεργειακό βάρος της Πελοποννήσου και της Αττικής. Η επιβάρυνση προφανώς και είναι μεγάλη. Ο Δήμος Κορινθίων θα πρέπει να λάβει αντισταθμιστικά οφέλη από αυτή της μεγάλη μονάδα. Έτσι γίνεται και με την περιοχή της Μεγαλόπολης, η οποία λαμβάνει ειδικό τέλος από τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ, αλλά και με τις μονάδες αιολικής ενέργειας, όπως της μονάδας στο Στεφάνι Τενέας. 

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να διεκδικήσουμε: 
• Την καταβολή ειδικού τέλους από τη ΔΕΗ στο Δήμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για περιβαλλοντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή. 
• Την απαλλαγή ή τη μειωμένη χρέωση από την αξία του καταναλισκόμενου ρεύματος για τις κατοικίες των όμορων κοινοτήτων Αθικίων, Αλαμάνου, Σολομού, Χιλιομοδίου. 
• Την δωρεάν υπογειοποίηση όλων των δικτύων φωτισμού της Κορίνθου και των κοινοτήτων, καθώς και την μη καταβολή δαπάνης μετατόπισης δικτύων δημοτικού φωτισμού, 
• Την δωρεάν παροχή ρεύματος για δημοτικό φωτισμό. 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28/04/2020



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

600.000 για αθλητικές εγκαταστάσεις στο Λουτράκι Ο Γ. Γκιώνης ευχαριστεί τον Χρ. Δήμα

Δύο σημαντικά αθλητικά έργα θα υλοποιηθούν στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 849.161,25 ευρώ. 

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την χρηματοδότηση των έργων και τώρα έγινε η οριστική τους ένταξη. Το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή δύο (2) γηπέδων αντισφαίρισης (τένις) στα Ίσθμια, προϋπολογισμού 234.493,25 ευρώ. 

Αναλυτικότερα, το υποέργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής δύο (2) υπαίθριων γηπέδων τένις με συνθετικό χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο Ισθμίων, εξοπλισμό των δύο γηπέδων, εξωτερική περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό σε όλη την αγωνιστική επιφάνεια του χώρου. 

Το δεύτερο έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών αναβάθμισης και της σύνθετης επιφάνειας του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου «Χρ. Θώδης», προϋπολογισμού 614.668,00 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, σε όλη την επιφάνεια του στίβου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης όλων των σαθρών τμημάτων, διορθωτικές παρεμβάσεις και αναπληρώσεις και τέλος, τοποθέτηση νέου υλικού συνθετικού χλοοτάπητα και γραμμογράφηση της επιφάνειας του ταρτάν εμβαδού 5.500m2. Επίσης, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου, εμβαδού 8.500m2 θα τοποθετηθεί ‘υβριδικός χλοοτάπητας’ (φυσικός χλοοτάπητας για αγωνιστική ποδοσφαιρική χρήση σε αμμώδες εδαφικό υπόστρωμα στο οποίο έχει προεγκατασταθεί συνθετικός χλοοτάπητας ειδικών προδιαγραφών για χρήση σε υβριδικά συστήματα), με στόχο την αύξηση των ωρών χρήσης του γηπέδου για αγώνες ή/ και προπονήσεις από 300 ώρες το έτος που ενδείκνυνται για τον φυσικό χλοοτάπητα, σε 1.000 ώρες το έτος (περίπου 20ώρες/ εβδομάδα). Η τελική μορφή – κατάσταση του γηπέδου θα φέρει τα απαραίτητα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας, ΙSO ή αντίστοιχα. 

Το ποσό του προϋπολογισμού είναι 849.161,25 ευρώ, εκ των οποίων τα 249.161,25 ευρώ είναι από ιδίους πόρους του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Συνεχίζουμε το έργο μας με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Με ταχύτητα και μεθοδικότητα καταθέσαμε ένα πλήρη φάκελο για τη διεκδίκηση και τελικά την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, δίνουν διέξοδο στη νεολαία και στηρίζουν τα αθλητικά τοπικά σωματεία. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Ν. Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, συνέβαλε στη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών και απέδειξε έμπρακτα και ουσιαστικά το ενδιαφέρον του για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην τοπική κοινωνία».





«Κοινωνικά Γεύματα Αγάπης» του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων


Στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και με στόχο την προστασία και στήριξη των ευπαθών ομάδων, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων οργανώνει την παροχή δωρεάν «Κοινωνικών Γευμάτων Αγάπης» σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Με κύριο μέλημα την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες, τα γεύματα αγάπης θα προσφέρονται τρεις φορές την εβδομάδα δίνοντας τη δυνατότητα σίτισης σε 50 άτομα, κατά προτεραιότητα δικαιούχους των κοινωνικών δομών του Δήμου μας. 

Η διανομή θα ξεκινήσει την Τρίτη 28 Απριλίου και θα πραγματοποιείται από τις 12.30 έως τις 14.00, στο Δημοτικό Κτήριο του Παιδικού Σταθμού Λουτρακίου. Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν το φαγητό που τους διατίθεται από τον χώρο παρα - σκευής του. 
Για τους δικαιούχους που αδυνατούν να προσέλθουν στον χώρο προσφοράς των γευμάτων λόγω ηλικίας, απόστασης και ειδικών προβλημάτων υγείας, υπάρχει δυνατότητα παράδοσης στον χώρο διαμονής με την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου. 

Η επιλογή των ωφελούμενων πραγματοποιείται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Η δράση θα διαρκέσει έως ότου ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας. 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2744360151 Νίκος Καρράς & 
2744360166 Λαμπρινή Κώτσιου. 

Γραφείο Τύπου















ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Μέτρα ανακούφισης σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από τον Δήμο Σικυωνίων

Ο Δήμος Σικυωνίων αποφάσισε την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πλήττονται σοβαρά από την παρούσα κρίση και κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων.
Η απαλλαγή ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν οι περιορισμοί. 
Με την ίδια απόφαση απαλλάσσονται από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού οι επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα που ι - σχύουν οι περιορισμοί. 
Σε περίπτωση που ήδη έχουν καταβληθεί ποσό από τα τέλη θα συμψηφιστεί με μελλοντικές απαιτήσεις. Με νεότερη απόφαση του ΔΣ θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες υλοποίησης των συγκεκριμένων απαλλαγών



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Έργα αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Κ. Βραχατίου΄΄

Στα πλαίσια του έργου ΄΄ Έργα αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Κ. Βραχατίου΄΄ ολοκληρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Βραχατίου ΄΄ Γ. Τριαντάφυλλος΄΄ οι εργασίες: 
- Διάστρωση υλικού οδοστρωσίας 
-Σταμπωτά πεζοδρόμια 
-Υποδομή ηλεκτροφωτισμού

Έργα Δημοτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Βέλου΄΄
Στα πλαίσια του έργου ΄΄ Έργα Δημοτικής Οδοποιίας Δ.Ε Βέλου΄΄ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης οδών της Δ.Ε Βέλου΄΄ (Αγίου Βασιλείου - Κοκκώνι, Βάλτου-Βέλο)

Έργα Δημοτικής Οδοποιίας Δ.Κ. Βραχατίου΄΄
Στα πλαίσια του έργου ΄΄Έργα Δημοτικής Οδοποιίας Δ.Κ. Βραχατίου΄΄ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης οδών της Δ.Κ Βραχατίου (Κάθετος Στυμφαλίας, Κολοκοτρώνη, Κωνσταντινουπόλεως, Λουλουδιών, Πετρίδη, Αγίου Αντωνίου, Γαλήνης, Νίκου Γκάτσου, Χίου)







ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ο Δήμος εκτός από την παρούσα φάση προετοιμάζεται και για την επόμενη μέρα


Η δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με υπευθυνότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα ανταποκρίνεται στη πρωτοφανή κρίση που εχει πλήξει όλους μας. Παράλληλα, συνεχίζοντας και εντείνοντας τις προσπάθειες αυτές, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προετοιμάζεται και για την επόμενη μέρα. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, ανακοινώνεται η ενεργοποίηση του Προγράμματος WiFi4EU που αφορά στη δημιουργία πέντε (6) σημείων δωρεάν πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες υψηλών επιδόσεων. Αυτό το διάστημα υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να είναι έτοιμος - και με τη λήξη αυτής της κατάστασης να παρέχει σε όλους τους δημότες και στους επισκέπτες του δωρεάν ασύρματο δίκτυο εκμεταλλευόμενος την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «WiFi4EU». Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα αναβαθμίσει τις δημοτικές ψηφιακές υποδομές δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύγχρονα εργαλεία τουριστικής προβολής και εφαρμογών έξυπνων πόλεων (smart cities). 

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί, εξυπηρετούν πλήθος συνδημοτών αλλά και επισκεπτών του Δήμου: 
στη κεντρική πλατεία «Αγ. Βλασίου» στο Ξυλόκαστρο, 
• στη κεντρική πλατεία Δερβενίου, 
• στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου και 
• σε 3 σημεία σε όλη τη περιοχή με ιδιαίτερο τουριστικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου (περιοχή «Σύθα» - κάλυψη έκτασης σχεδόν 70 στρεμ. ήτοι ανοικτό θέατρο «Βασ. Γεωργιάδης», κλειστό θέατρο «Αγγ. Σικελιανός» & αθλητικές εγκαταστάσεις (ποδοσφαίρου, μπάσκετ & τένις) 

Παράλληλα, έχουμε ενεργοποιήσει την εφαρμογή του HelpDesk στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.xylokastro-evrostini.gov.gr) στην οποία οι δημότες μπορούν πλέον να αποστείλουν ηλεκτρονικά και άμεσα τις ιδέες, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους και αυτές να προωθηθούν αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία. Μάλιστα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες υπάρχει η δυνατότητα άμεσης απάντησης (live chat) από διαθέσιμο υπάλληλο. 

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι έχει ενεργοποιηθεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (www.gov.gr) όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες ή ακόμα και να διεκπεραιώσουν υποθέσεις όλων των ψηφιακών υπηρεσιών του δημοσίου όπως και αυτές που αφορούν στις συναλλαγές με του Δήμους. 

Η κρίση που βιώνουμε δυστυχώς έχει επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην ήδη πολύπαθη τοπική οικονομία και στην ανάσχεση της ζοφερής κατάστασης αυτής εργαζόμαστε ήδη. Σύντομα, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες σε αυτό το πεδίο - που επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό – έτσι ώστε όταν βγούμε από αυτή τη περιδίνηση, ο Δήμος μας να μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στις σύγχρονες προκλήσεις. 
Ως τότε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του έργου «Ανακατασκευή παλαιού γηπέδου ποδοσφαίρου Ξυλοκάστρου»


Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 20:08 
Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV, την 15 Απριλίου 2020 του έργου «Ανακατασκευή παλαιού γηπέδου ποδοσφαίρου Ξυλοκάστρου», με φορέα υλοποίησης το Δήμο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης. 

Το έργο της απαραίτητης αυτής αθλητικής υποδομής έχει χρηματοδότηση 600.000 ευρώ η οποία έγινε πραγματικότητα μετά το υπ”αριθμόν 5796/24-02-2020 αίτημα ένταξης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, την κατανόηση της αναγκαιότητας της συγκεκριμένης ένταξης από το Υπουργείο Εσωτερικών και την συμβολή του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, ο οποίος στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια απαραίτητης χρηματοδότησης του Δήμου μας. 

Με τη χρηματοδότηση αυτή σύντομα θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον τόπο μας, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιοχή μας. 

Επόμενος στόχος μας παραμένει η εύρεση χώρου για την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου και ενός στίβου ώστε η ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στον τόπο μας να γίνει πραγματικότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια