Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1692

Αποκατάσταση και βελτίωση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας προχώρησε σε σύναψη σύμβασης για τη συνέχιση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Β΄ΦΑΣΗ)», αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και ελλείψεις του νομού ειδικά ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου έτους. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής σε επιτόπιους και διαρκείς ελέγχους με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας προχώρησαν στη μελέτη για τον έλεγχο, τις επισκευές, την αποκατάσταση και την βελτίωση στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της ΠΕ Κορινθίας προκειμένου στην υλοποίηση της ανωτέρω σύμβασης, επαναφέροντας το νομό Κορινθίας σε ένα καθεστώς ασφάλειας των κινήσεων των πολιτών, από πεζούς και ως διερχόμενους στο οδικό δίκτυο. 
Τέλος είναι επιβεβλημένος ο νυχτερινός φωτισμός να είναι επαρκής έτσι ώστε η διέλευση των αυτοκινήτων να είναι ασφαλή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής στο Κ.Υ. Λουτρακίου


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη. Παρούσα ήταν η διευθύντρια και ιατρός κα Βούλα Σουκουλη καθώς και κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 
Στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, πέραν της μελέτης που έχει ήδη εκπονηθεί και των σχεδίων, αναφέρθηκαν στην εκτεταμένη συντήρηση της υποδομής του αλλά και την βελτίωση – επέκταση μίας υγειονομικής μονάδας σαν το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, όπου εξυπηρετεί εκατοντάδες κόσμου, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του παραθεριστικού χαρακτήρα της περιοχής. 
Γραφείο ΑντιπεριφερειάρχηΔΗΛΩΣΗ ΚΟΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ TABLET ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την παιδεία και τον πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την δράση της περιφέρειας Πελοποννήσου να προσφέρει tablets στους μαθητές της περιφέρειας: 

«Γνωρίζοντας τις ανάγκες των μαθητών των σχολείων μας μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες αποφασίσαμε την προσφορά tablet στους μαθητές της περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει τους μαθητές μας να ανταποκριθουν στην παρακολουθηση μαθημάτων μέσω τηλεεκπαίδευσης. Οι συσκευές θα προσφερθούν μέσω της διεύθυνσης εκπαιδευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας μέσα σε αυτή την υγειονομική κρίση.»
Ακυρώθηκαν ως μη νόμιμες τέσσερις (4) αποφάσεις του Παναγιώτη Νίκα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση


Μη νόμιμες έκρινε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, που αφορούν μετακινήσεις υπαλλήλων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με τον υφιστάμενο Οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Οι συγκεκριμένες τέσσερις (4) αποφάσεις, που αφορούν μετακινήσεις υπαλλήλων που υπηρετούν στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας, καθώς και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων υπηρεσιών, δικαιώνουν απόλυτα τη «Νέα Πελοπόννησο», η οποία εγκαίρως είχε αναδείξει εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου τις παράνομες μεθοδεύσεις του κ. Νίκα. 
Όταν μιλούσαμε για αποφάσεις που δεν στηρίζονται στην νομιμότητα, αναφέρεται σε Δ.Τ. της Νέας Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη, κάποιοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για υπερβολική αντίδραση. Σήμερα, που οι θέσεις της παράταξής μας έχουν δικαιωθεί απόλυτα, αναμένουμε από την Περιφερειακή Αρχή – όσο δύσκολο και αν της είναι- να πράξει τα δέοντα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα.
Η Νομαρχία παρέδωσε προπληρωμένες κάρτες έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας


Προχθές Τρίτη 28 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Χάρη Βυτινιώτη και κα Αθηνά Κόρκα παρέδωσαν προπληρωμένες κάρτες έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. 

Στο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο. Στο Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσολάκο. Στο Δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και στους παρευρισκομένους Αντιδημάρχους Μαρία Καλλίρη, Ανδρέα Σιάχο και Θοδωρή Ράπτη. Στο Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Στο Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και στον προϊστάμενο κοινωνικής υπηρεσίας Αργύρη Παναγιώτη 

Τέλος σήμερα 29 Απριλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, παραδίδοντας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής μέρος των προπληρωμένων καρτών και στο Δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο και στους Αντιδημάρχους Σωτήρη Σκάζα, Αθανάσιο Καρκώνη και στην υπεύθυνη προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Νεμέας κα Παρασκευοπούλου Ελένη. 

Οι κάρτες, οι οποίες αφορούν σε αγορά τροφίμων για δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ και καλύπτουν περίπου το 75% των δικαιούχων σήμερα, θα προωθηθούν προς τους δικαιούχους μέσω των υπηρεσιών των ανωτέρω Δήμων της ΠΕ Κορινθίας. Πρόκειται για έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω πιστώσεων που εξασφαλίστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τρεις μόνο Περιφέρειες της χώρας και η οποία σύντομα θα ολοκληρωθεί σε όλο της το ποσοστό. 

Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη του Νομού και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής τόνισε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Κορίνθιους συμπολίτες του, τόσο στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας όσο και στην προώθηση έργων του εκάστοτε Δήμου. 

Τέλος αναφέρθηκε στη στήριξη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών θέλοντας να ευχαριστήσει τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο αλλά προπάντων τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου όλο αυτό το δύσκολο διάστημα έχει αποδειχθεί μέσω των υπηρεσιών της Κυβέρνησης, μέγας αρωγός οπουδήποτε και εάν έχει απαιτηθεί. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια